Komšić specijalni gost na proslavi Dana državnosti u Chicagu

Komšić specijalni gost na proslavi Dana državnosti u Chicagu

Bosanskohercegovačka zajednica u Chicagu tradicionalno obilježava sve državne praznike Bosne i Hercegovine, pa će tako na prigodan način i ove godine proslaviti i 25. novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Ovaj put pod pokroviteljstvom bosanskohercegovačkih organizacija iz Chicaga u nedjelju, 24. novembra, bit će organizirana svečana akademija sa večerom, a specijalni gost bit će predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić – najavljeno je iz bosanskohercegovačkih organizacija u Chicagu.

Pored njega, predviđeno je da se prisutnima obrati i stalni predstavnik Bosne i Hercegovine pri Ujedinjenim nacijama u New Yorku ambasador Sven Alkalaj, direktor Instituta za istraživanje genocida Kanada Emir Ramić, bivši ambasador BiH u SAD Haris Hrle, te generalni konzul Elvir Resić.

Iz organizacionog odbora izražavaju zadovoljstvo što će na proslavi Dana državnosti Bosne i Hercegovine ugostiti nekoliko izuzetno bitnih imena, predvođenih Željkom Komšićem.

– Grupa mladih intelektualaca, koji prepremaju ovaj program nadaju se da će im se priključiti što veći broj mladih u organizaciji obilježavanja Dana državnosti. Svi prisutni moći će uživati u bogatom kulturnom programu koji priprema ova grupa – navode organizatori.

Previous Oko 350 studenata danas je pohodilo bosanski kraljevski grad Bobovac
Next Migrant ubijen i ukopan u Bileći je Seid Addou: Porodica traži prebacivanje tijela u Maroko

You might also like

NAŠI DANI

Marta Lorenzo (UN agencija za pomoć palestinskim izbjeglicama): Ovo je neviđeno. Nikad ovako nešto nisam vidjela

Ministarstvo zdravlja u Gazi saopštilo je da je u poslednja 23 dana ubijeno više od 8.300 Palestinaca, među kojima je 3.457 djece, što znači da je svakih deset minuta ubijeno

NAŠI DANI

Kompanija ‘Tehnograd’ donira 1000 zaštitnih odijela UKC-u Tuzla

–Povodom aktuelnih dešavanja u Bosni i Hercegovini u vezi sa Corona virusom (COVID-19) izuzetno je važno da zaštitimo one koji u svakodnevnim situacijama štite nas. U cilju prevencije širenja Corona

NAŠI DANI

Gordana Tadić tereti se za nemar u vršenju službenih dužnosti

Glavna rasprava po disciplinskoj tužbi protiv glavne tužiteljice Tužilaštva Bosne i Hercegovine Gordane Tadić zakazana je za danas. Podsjećamo, Tadić se tereti za nemar u vršenju službenih dužnosti, odnosno za