Konaković: Majke Srebrenice su tebi pružile ruke Vučiću, nije teza da ti nekome pružaš ruku

Veća je frka kod nas kad na derbiju pokušaš sa šalom jednog gradskog rivala proći kroz navijače drugog iako se svi dobro znamo pa se čak i družimo od ove tvoje, Aleksandre, koju si doživio od šačice glupana koji su te stavili u centar pažnje na dvadesetu godišnjicu GENOCIDA koji se u Srebrenici desio.

Frka je jer se na tom derbiju gube bodovi.
U ovoj utakmici koju ti igraš izgubljeni su životi djece, žena, staraca, silovane su naše majke i sestre.
I nisi, istina , dočekan aplauzom, valjda si to očekivao?

Tvoje ponašanje tokom incidenta i spinovane, pripremljene izjave nakon incidenta takođe su interesantne. Kažes navijačka grupa iz Srbije?

Dočeka te Majka Srebrenička i zakači ti cvijet na rever, suzu pušta, srce si joj slomio kad si prije tih dvadeset godina govorio kako ćete za jednog Srbina ubiti stotinu Muslimana, možda je baš neko njen iz te tvoje matematičke jednačine a stavlja ti cvijet na rever i pruža ti ruku.
Ona tebi ruku pruža Aleksandre, nije teza da ti nekome pružas ruku i da ostaje ispružena.

Jesi li vidio majku Fatimu koja je danas u mezar spustila ostatke svog maloljetnog, jedinog djeteta?
I ona je tebi pružila ruku, njoj tvoja ruka ne treba.
Iskoristi te pružene ruke da sapereš savjest i očistiš obraz svih čestitih i poštenih Srba, da se ogradiš od onih koji su počinioci GENOCIDA koji se u Srebrenici desio.

I ako si zagovornik pomirenja, daj nam lokacije ostalih grobnica u kojim se nalaze kosti naših šehida, još tražimo njih više od 1200 samo na ovoj lokaciji, pomozi da se nađu !
Ako si zagovornik pomirenja, obiđi povratnička mjesta i razgovaraj sa povratnicima koji svaki dan u svojim čaršijama sreću svoje dželate, one koji su ih hapsili, tukli, ubijali a sad se slobodno istom čaršijom kreću !
Oni su tebi pružli ruku !!

Ti vraćaš tako što negiraš presude Haškog tribunala, ponovo pokrećeš hapšenje Orića nakon što mu je suđeno, govoriš kako nećeš doći u Srebrenicu ako bude usvojena Rezolucija, lobiraš za veto.
A ako si iznenađen što se ovo danas desilo, sreća tvoja pa nisi krenuo sa šalom jednog gradskog rivala kroz navijače drugog !!

Samo još jedno da znaš, ovdje živi jedna nova generacija pametnih i mladih ljudi, hrabrih.
Navikli da prvi pružaju ruku ali više ne spuštaju gard !
Znaju i šta je spin, to se kod nas zove šuplja…

Piše: Elmedin Konaković, premijer Kantona Sarajevo

(mb)

Previous Almasa Salihović: Bratu su mi rekli da će ići drugim autobusom, a pronašli smo samo 30 posto njegovog tijela
Next Manchester u SAD-u: Od 8.372 bosanske zastavice napravljen najveći Cvijet Srebrenice (FOTO)

You might also like

RIJEČ

Akademik Muhić: Bosna je degradirana na nivo ispod kolonijalnog

–Ovo se nije deševalo u 20. vijeku ni u jednoj koloniji – ističe akademik Ferid Muhić, trenutno profesor filozofije na Univerzitetu svetog Ćirila i Metodija u Skoplju. -Izmjena Izbornog zakona

RIJEČ

‘Ako se sami ne pobrinemo za njegovanje kulture sjećanja o genocidu u Srebrenici, niko drugi to za nas neće uraditi’

Srebreničanka Alma Mustafić imala je 14 godina kada je, nakon što je preživjela genocid u Srebrenici, sa majkom i bratom otišla u Nizozemsku gdje je započela novi život. Bol zbog

RIJEČ

Gradonačelnica Karić: Sarajevo je svim srcem i najiskrenije uz narod Gaze, to je naša civilizacijska obaveza

Grad Sarajevo je svim srcem i najiskrenije uz narod Gaze. Grad Sarajevo kao grad stradalnik, kao grad koji je bio pod najdužom opsadom u modernoj historiji. Naša djeca su patila,