Konferencija Impakt ‘Prvih 300’ – Cilj nam je graditi uspješne biznise

Konferencija Impakt ‘Prvih 300’ – Cilj nam je graditi uspješne biznise

 Impakt inkubator poslovnih ideja je od 2018. godine do danas u saradnji sa 55 lokalnih zajednica u BiH obuhvatio više od 1.600 učesnika, te finansijski i stručno podržao pokretanje više od 300 novih preduzeća.

To je istaknuto na konferenciji pod nazivom “Prvih 300“ koju je danas u Sarajevu organizirala Investicijska fondacija Impakt. Prilika je to, kako je rekao izvršni direktor Investicijske fondacije Impakt Senajid Đozo, da se poduzetništvo promoviše kao prilika, te predstave postignuti rezultati u nekoliko prethodnih godina i najavi još jedan sveobuhvatni program podrške u ovoj i narednim godinama.

– U predhodne skoro četiri godine podržali smo osnivanje i unapređenje više od 300 poslovnih poduhvata. Najvažnije je napomenuti da je 95 posto od njih iz prve grupe aktivno, te da je 98 posto iz grupe 2020. i dalje aktivno, dakle dvanaest mjeseci nakon osnivanja biznisa. Cilj nam je graditi uspješne biznise koji će da prave sigurna i dobro plaćena radna mjesta na kojima se poštuju prava radnika i u kojem postoji sistem nagrađivanja – izjavio je Đozo.

U Impakt inkubatoru poslovnih ideja, kako je dodao, zastupljeni su svi sektori, od poljoprivrednog gazdinstva do IT rješenja.

– Dosad je zaposleno više od 600 osoba, a u posljednje dvije godine bilježimo značajan porast broja zaposlenih i očekujemo da se takav trend nastavi s razvojem tih biznisa – dodao je Đozo.

Projekt je, prema njegovim riječima, podržavala Vlada Švicarske, a tu su i lokalne zajednice i kantonalna ministarstva. Cilj je stvoriti bolje i poticajnije okruženje za poduzetnike radi jačanja lokalnog ekonomskog razvoja Bosne i Hercegovine, piše Fena.

Previous Zbog visoke cijene struje Nijemci prigušuju uličnu rasvjetu
Next Otvoren sajam ‘Grapos Expo 2022’ u Gračanici

You might also like

Ekonomija/Biznis

Elektroprivreda BiH i Siemens grade 15 vjetroagregata VE ‘Podveležje’

  U Direkciji JP Elektroprivreda BiH u Sarajevu, 26. februara 2019.godine, Bajazit Jašarević, generalni direktor i dr.sci.Senad Salkić, izvršni direktor za kapitalne investicije, potpisali su sa predstavnicima Konzorcija Siemens Gamesa

Ekonomija/Biznis

Drvna industrija svijetla tačka razvoja

Naši proizvodi su prepoznati i priznati u svijetu, a u 2016. godini dobili su vrhunske nagrade za dizajn Prema analizi Privredne komore Federacije BiH (PK FBiH), drvna industrija u FBiH

Ekonomija/Biznis

U Sarajevu sutra počinje Sajam malih porodičnih firmi

Sajam malih porodičnih firmi, u organizaciji Udruženja “Kupujmo i koristimo domaće – kvalitetno proizvedeno u Bosni i Hercegovini”, bit će održan od 11. do 14. aprila na Trgu oslobođenja –