Konjic centar za proizvodnju konusnih valjaka za autoindustriju i željeznice u svijetu

Konjic centar za proizvodnju konusnih valjaka za autoindustriju i željeznice u svijetu

Firma Tsubaki-Nakashima TN Bosnia d.o.o. Konjic koja u Konjicu djeluje od 1984.g i bavi se proizvodnjom konusnih valjaka za autoindustriju i željeznice u petak je počela aktivnosti  na proširenju proizvodnih kapaciteta, čime će u narednom periodu biti omogućeno povećanje zaposlenih sa sadašnjih 150 na preko 300 radnika.

Tim povodom je načelnik Općine Konjic Osman Ćatić posjetio firmu TN Bosnia, gdje se sastao sa direktorom Zlatkom Hadžimahovićem.

– Ovo je za nas, naše poslovanje i naše japanske vlasnike veliki projekat, jer  ćemo graditi proizvodnu halu na 10.000 kvadratnih metara, postepeno je popunjavati opremom i zapošljavati nove radnike.

Projekat je od velikog značaja i za lokalnu zajednicu i mlade ljude koji će dobiti mogućnost da rade za jednu ovakvu kompaniju, koja je 100 % izvozno orjentisana i ima tržište na svim kontinentima – kazao je direktor Hadžimahović, izražavajući zadovoljstvo zbog posjete načelnika Ćatića i podrške Općine Konjic u domenu svog djelovanja .

Načelnik Ćatić  je  čestitao menadžmentu na aktivnostima koje su provođene do sada, ali i planiranim koje će, kako je naglasio, Konjic učiniti centrom za proizvodnju konusnih valjaka  za autoindustriju i željeznice u svijetu.

Previous Tuzlanska porodica čuva recept: Kafa s tradicionalnim Guber šećerom ima posebnu draž (Video)
Next Merkel podsjetila na teroristički napad u Hanau kada je ubijen i mladi Bosanac Hamza Kurtović

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Otvoren 18. Bee Fest Sarajevo

Pod motom “Zdravlje je na prvom mjestu” na platou ispred BBI Centra, Trg djece Sarajeva počeo je 18. Bee Fest. Kako navode organizatori, u vremenu korone, kada je potrebno jačati

Ekonomija/Biznis

Bosanska Krupa: Posao za 42 novoobučena zavarivača

  U Centru za podršku poduzetništvu Bosanska Krupa je 12. februara 2019. godine održana završna konferencija projekta “Povećanje konkurentnosti radne snage na prostoru općine Bosanska Krupa” koji finansira Evropska unija.

Ekonomija/Biznis

Mikrofon je zamijenio domaćom proizvodnjom: Pandemija nam pokazuje koliko smo zapostavili poljoprivredu

Novonastalu situaciju uzrokovanu koronavirusom s nepredvidivim posljedicama moguće je ipak iskoristiti i kao priliku. Da je poljoprivreda spas i rješenje u vrijeme pandemije korona virusa potvrđuju poljoprivrednici, ali i oni