Konjički klub “Krajišnik” pobjednik Memorijala „Alija Izetbegović“

Konjički klub “Krajišnik” pobjednik Memorijala „Alija Izetbegović“

Fantastičan dan kako za Konjički klub “Krajišnik” iz Velike Kladuše tako i Veliku Kladušu bila je subota, 17. august jer su odlične uspjehe ostvarila grla ovog kluba na tradicionalnim konjičkim trkama u Bihaću pod nazivom Memorijal „Alija Izetbegović“.

Naime, pobjednik 16. memorijala “Alija Izetbegović” na stazi dugoj 2.400 metara bilo je grlo „Alexandar“ iz Konjičkog kluba “Krajišnik” Velika Kladuša, a odmah iza njega kroz cilj je prošao i „Ornament”, također grlo iz Velike Kladuše. Na ovaj način drugu godinu zaredom pehar Memorijala „Alija Izetbegović“ dolazi u Veliku Kladušu što je jedan od najznačajnijih uspjeha ovog sportskog kolektiva.

Grlo „Alexandar“ do pobjede je vodio džokej Josef Parigal, dok je u sedlu grla „Ornament“ bio Goran Mešetović, koji je prošle godine na istom mjestu osvojio jubilarni 15. memorijal.

Pobjedniku je pehar i lentu predao Bakir Izetbegović, sin prvog predsjednika Predsjedništva Bosne i Hercegovine, po kojem ovaj Memorijal i nosi ime.

Dobre uspjehe ostvarila su i druga dva grla KK „Krajišnik“. „Tango Argentino“ je u trci dužine 1.650 metara osvojio drugo mjesto, a „Endri Rapido“ u utrci dužine 2.000 metara treće mjesto.

Pored dobrih rezultata grla Konjičkog kluba “Krajišnik” i grlo „Mabrouk San“ vlasnika Refika Đogića – Cice iz Šumatca je briljiralo na trkama pa je bilo pobjednik trke u dužine 1.350 metara.

Ovi uspjesi grla iz Velike Kladuše svakako su odlična uvertira pred Velike međunarodne konjičke trke koje će 14. septembra biti održane u Velikoj Kladuši na hipodromu Drmaljevo.

16.Memorijal "Alija Izetbegović": Grlo "Aleksandar" KK "Krajišnik" pobjednik; drugo mjesto "Ornament". Drugu godinu zaredom pehar ide u Kladušu???

Gepostet von Radio Velika Kladuša am Samstag, 17. August 2019
Previous Gradačac: Održana manifestacija “Dova za domovinu”
Next Aziz-aga Šehović: Uz konje živim svoj dječački san

You might also like

SPORT

Dijamantska liga: Amel Tuka osvojio prvo mjesto u Stockholmu (VIDEO)

Bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka u okviru Dijamantske lige u Stockholmu osvojio je prvo mjesto u utrci na 800 metara. Tuka je ostvario pobjedu s vremenom 1:46,68, dok je drugoplasirani bio

SPORT

Reprezentativci odradili trening u Atini, Zmajeve ugostio Bajević

„A“ reprezentativci Bosne i Hercegovine su danas charter letom iz Sarajeva stigli u Atinu, a večeras su na Olimpijskom stadionu odradili trening. Ekipi se u glavnom gradu Grčke pridružio i

SPORT

Husić osvojio srebro na Evropskom taekwondo prvenstvu

Nedžad Husić je taekwondo vicešampion Evrope Naš borac je u finalnoj borbi radio borbu sa predstavnikom Srbije Stefanom Takov, a pobjeda je došla nakon zlatnog boda. Prva runda završila je