KOŠARKA: Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine protiv Izraela otvara Evropsko prvenstvo

KOŠARKA: Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine protiv Izraela otvara Evropsko prvenstvo

Muška juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će odigrati prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu, koje se do 22. decembra održava u turskom Samsunu.

Iako je naš Stručni štab na čelu sa selektorom Josipom Pandžom danas umnogome uzdrmala vijest da Njegoš Sikiraš definitivno neće moći nastupiti na ovom Eurobasketu zbog povrede tetive prsta ruke, u bosanskohercegovačkom taboru vlada optimizam pred sutrašnji meč.

Dobro smo skautirali tim Izraela. To je jedna šuterska ekipa, koja po utakmici šutira i po 30 trojki – priča selektor naše reprezentacije, Josip Pandža. – Gledali smo njihove pripremne mečeve protiv Finske i Rusije, obje su pobijedili. Rusiju su dobili sa dva razlike, Finsku uvjerljivo. Sve im se vrti oko dva beka – Briskera i Ebe, za koje ćemo morati pronaći adekvatan odgovor. Moramo spriječiti njihove trojke iz tranzicije i boriti se da imaju što manje otvorenih šuteva. Probaćemo da uvedemo utakmicu u naš ritam i ja se nadam da ćemo, ukoliko ispoštujemo sve dogovore, ostvariti dobar rezultat na otvaranju Evropskog prvenstva.

Bosna i Hercegovina se nalazi u C grupi na Eurobasketu, a pored Izraela, tu su još i Litvanija i Latvija. Selektor Pandža ne želi mnogo da obećava, ali kaže:

Smatrao bih neuspijehom da ne prođemo grupu, Iako je grupa teška, mislim da svi želimo i imamo kvaliteta i znanja da zauzmemo jednu od prve dvije pozicije u grupi. Ako ne uspijemo u tome, biće to neuspijeh za ovu generaciju.

Utakmica je na programu sutra od 12.00 sati po našem vremenu.

Zmajevi, sretno!

 

(basket.ba/MiruhBosne)

Previous Poruke s mitinga podrške u Sarajevu: Zaustavite ubijanje djece u Siriji
Next /VIDEO/ Stari most u boji mira u znak solidarnosti sa civilima Halepa

You might also like

SPORT

Italijani o stadionu Grbavica: Simbol Sarajeva – od ratnog plamena do novog života poslije opsade

Rijetki su fudbalski stadioni koji imaju historiju poput Grbavice, doma FK Željezničar te simbola ne samo Sarajeva već i Bosne i Hercegovine.  Sarajlijama, ljubiteljima fudbala u Bosni i Hercegovini i

SPORT

Općina Centar i Grad Sarajevo će snositi troškove kotizacije za KK „Bosna-Royal“ za državno prvenstvo

 U utorak je u prostorijama Općine Centar Sarajevo načelnik Ajnadžić održao sastanak sa predsjednikom Košarkaškog kluba „Bosna-Royal“ Almirom Bradićem sa kojim je razgovarao o aktivnostima kluba, ali i finansijskoj pomoći

SPORT

Razija Mujanović: Mi idemo raditi i stvarati, za naš narod i našu Bosnu i Hercegovinu

Naša uistinu legendarna sportiskinja i košarkašica Razija Mujanović, sada tim menadžer ženske selekcije, oglasila se nakon pobjede košarkašica nad Švedskom i plasmana Bosne i Hercegoviđe među šest najboljih na Evropskom