Kupujmo domaće – OSLONIMO SE NA SVOJE!!!

Kupujmo domaće – OSLONIMO SE NA SVOJE!!!

Udruženje Kupujmo i koristimo domaće pokreće novu kampanju promocije domaćih proizvoda i usluga pod nazivom “Kupujmo domaće – OSLONIMO SE NA SVOJE!!!”

Više od 15 godina Udruženje, kroz razne projekte, poziva građane Bosne i Hercegovine na kupovinu domaćih proizvoda i korištenje naših usluga, jer to razvija bosanskohercegovačku ekonomiju i podiže standard življenja svih njenih građana. Posebno ove godine za vrijeme pandemije, pokazalo se koliko je ta vizija bila ispravna jer je ostavila milijarde konvertibilnih maraka u našoj zemlji.

Razmišljanje razvijenih zemalja je uvijek bilo jednostavno, a to je da više potrošnje za domaću ekonomiju znači stabilnost kompletnog sistema. Ovo je osma zajdnička kampanja bh. firmi, medija i Udruženja Kupujmo domaće.

U ovogodišnjoj kampanji učestvuju 14. bosanskohercegovačkih firmi koje dolaze iz različitih industrijskih oblasti kao i kompanije iz uslužnih djelatnosti.

Udruženje Kupujmo i koristimo domaće poziva Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, Vijeće ministara BiH, entitetske i kantonalne vlade, finansijski sektor kao i sve bosanskohercegovačke firme da se uključe u kampanju i daju svoj doprinos u spašavanju bh. ekonomije.

Zemlje koje se oslanjaju na vlastite resurse, uvijek su korak ispred drugih. Mi se time bavimo dugo, a posebno nam je zadovoljstvo što šira javnost i poslovni svijet u Bosni i Hercegovini uvidja značaj tog djelovanja.

Previous Otvoreni ugostiteljski objekti u Sarajevu: Građani glavnog grada u baštama kafića
Next Povratnici u Tarevcima: Zadruga planira ove godine otkup 300 tona šljive

You might also like

Ekonomija/Biznis

Gradi se tunel Hranjen; vožnja između Sarajeva i Goražda bit će duplo kraća

Brza cesta Prača – Goražde odnosno izgradnja njenog najzahtjevnijeg dijela tunela Hranjen predstavlja historijski projekt za Goražde, jer će se cestovna udaljenost ovog grada na Drini i Sarajeva sa sadašnjih

MADE IN BOSNIA-387

Uspješna firma: Maglajski ‘Bontex’ šije 50.000 komada košulja za pripadnike policije u Italiji!

  Na sajmu odjeće u Minhenu „Munich Apparel Source“, koji povezuje najznačajnije evropske brendove i maloprodajne lance iz tekstilne industrije predstavilo se više od 200 izlagača, a među njima i

MADE IN BOSNIA-387

Na ‘Danima šljive’ u Gradačcu očekuje se više od 100 izlagača

„Dani šljive“- 48. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije, bit će održan od 25. do 28. augusta u Gradačcu.  Svečano otvaranje sajma je predviđeno za srijedu, 25. augusta, na platou