Kupujmo domaće – OSLONIMO SE NA SVOJE!!!

Kupujmo domaće – OSLONIMO SE NA SVOJE!!!

Udruženje Kupujmo i koristimo domaće pokreće novu kampanju promocije domaćih proizvoda i usluga pod nazivom “Kupujmo domaće – OSLONIMO SE NA SVOJE!!!”

Više od 15 godina Udruženje, kroz razne projekte, poziva građane Bosne i Hercegovine na kupovinu domaćih proizvoda i korištenje naših usluga, jer to razvija bosanskohercegovačku ekonomiju i podiže standard življenja svih njenih građana. Posebno ove godine za vrijeme pandemije, pokazalo se koliko je ta vizija bila ispravna jer je ostavila milijarde konvertibilnih maraka u našoj zemlji.

Razmišljanje razvijenih zemalja je uvijek bilo jednostavno, a to je da više potrošnje za domaću ekonomiju znači stabilnost kompletnog sistema. Ovo je osma zajdnička kampanja bh. firmi, medija i Udruženja Kupujmo domaće.

U ovogodišnjoj kampanji učestvuju 14. bosanskohercegovačkih firmi koje dolaze iz različitih industrijskih oblasti kao i kompanije iz uslužnih djelatnosti.

Udruženje Kupujmo i koristimo domaće poziva Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, Vijeće ministara BiH, entitetske i kantonalne vlade, finansijski sektor kao i sve bosanskohercegovačke firme da se uključe u kampanju i daju svoj doprinos u spašavanju bh. ekonomije.

Zemlje koje se oslanjaju na vlastite resurse, uvijek su korak ispred drugih. Mi se time bavimo dugo, a posebno nam je zadovoljstvo što šira javnost i poslovni svijet u Bosni i Hercegovini uvidja značaj tog djelovanja.

Previous Otvoreni ugostiteljski objekti u Sarajevu: Građani glavnog grada u baštama kafića
Next Povratnici u Tarevcima: Zadruga planira ove godine otkup 300 tona šljive

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

BIMAL nastavlja svoje profitabilno poslovanje

 Brčanska fabrika za proizvodnju jestivog ulja BIMAL d.d. uspješno je prevazišla poslovne izazove i kompleksnosti izvoznih tržišta iz 2018. godine, prije svega tržišta Turske, i nastavila je svoje profitabilno poslovanje.

Ekonomija/Biznis

Devizne rezerve Centralne banke BiH 16,3 milijarde KM

 Devizne rezerve Centralne banke BiH na kraju jula 2022. iznosile su 16,3 milijarde KM. U odnosu na prethodni mjesec zabilježen je porast deviznih rezervi Centralne banke BiH za 368,4 miliona KM

Ekonomija/Biznis

U Norveškoj osnovana kompanija – cilj je okupljanje investitora za investiranje u Bosnu i Hercegovinu

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić prisustvovao je u Ambasadi Bosne i Hercegovine u Oslu osnivačkoj skupštini investicione kompanije NOR-BIH Invest AS, na poziv predsjednika Norveško-bosanske privredne komore Ahmeda Lindova Kompanija