Lijep primjer iz Gračanice: Pronađenu torbicu  i novac vratio vlasniku

Lijep primjer iz Gračanice: Pronađenu torbicu i novac vratio vlasniku

Događaj koji se desio ovih dana u Gračanici vraća vjeru i nadu u ljude, omladinu.

Jedan Gračanlija je na izletištu Bijela voda u Sokolu zaboravio torbicu u kojoj su bili dokumenti i veća količina novca, 6500 KM.

Heroj priče, mladi Nedim Hadžić je bio prvi koji se pojavio na pomenutoj lokaciji. Odmah nakon što je pronašao torbicu, bez razmišljanja je potražio i našao vlasnika te mu vratio kompletan sadržaj i dokumente i novac.

Svakako jedan hvale vrijedan potez, pogotovo u današnje vrijeme kada nas sa svih strana konstantno zatrpavaju loše priče i događaji.

Priog Radio Gračanica.

Previous Intenzivne pripreme za turističku sezonu u Bihaću i Nacionalnom parku Una
Next Bosna kao geopolitička cjelina jedna od povijesnih zemalja u Evropi

You might also like

NAŠI DANI

Grad Tuzla obilježava 15. maj dan odbrane od agresora

U petak 15. maja 1992. godine paravojska tzv. Srpske Republike, osnovana u Banja Luci, 12. maja 1992. godine i stavljena pod komandu osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića, sa pripadnicima Vojske

NAŠI DANI

Novi premijer KS! Forto: Ovo će biti najbolja vlada koju ste ikad vidjeli

Ovo će biti najbolja vlada koju ste ikad vidjeli – poručio je Edin Forto iz Naše stranke, mandatar za sastavljanje Vlade Kantona Sarajevo. Forto je potrvrdio koje će to osobe

NAŠI DANI

Britanska volonterka na Zapadnoj obali: Palestinci ne zaslužuju ovo što im se događa

Britanka Christine Drake, koja radi kao humanitarka na okupiranim palestinskim teritorijama, rekla je da palestinsko-izraelski sukob proizlazi iz “ilegalne okupacije”, ali ga međunarodni mediji iskrivljuju usvajajući izraelski narativ, javlja Anadolu.