Lorens Listo i Edi Fink pobjednici 450. skokova sa Starog mosta (Foto)

Lorens Listo i Edi Fink pobjednici 450. skokova sa Starog mosta (Foto)

Lorens Listo  i Edi Fink, oba iz Mostara, pobjednici su 450. tradicionalnih visinskih skokova sa Starog mosta, koji su danas, u organizaciji Kluba skakača u vodu „Mostari“, održani u Mostaru.

Tridesetsedmogodišnji Lorens Listo iz Mostara, po deseti put, bio je najbolji u skokovima na glavu, a kuriozitet je da je Dino Bajrić imao isti broj bodova kao i Listo, a odluku o pobjedniku donio je žiri tajnim glasanjem

Drugi u skokovima na glavu bio je Dino Bajrić iz Sarajeva, a treći Vedad Bašić iz Mostara.

U disciplini skokova na noge drugo mjesto osvojio je prošlogodišnji pobjednik Igor Kazić, dok je treći bio Mugdim-Muga Obad. Posebno je interesantno da su Kazić, Fink i Juklo u obe serije dobili maksimalan broj bodova (100),  pa je pobjednik odlučen odlukom žirija.

Prije početka skokova, odata je počast za 23 skakača, koji su poginuli u posljednjem  ratu braneći Mostar, a potom su učesnici ovogodišnjih skokova u Neretvu bacili ljiljane.

Ovogodišnje skokove otvorila je fedelana ministrica okoline i turizma Edita Đapo porukom „Neka sve laste polete jedinstvenim Mostarom“.

Delegat skokova bio je Blaž-Baka Slišković, jedan od najboljih fudbalera svih vremena koje je Mostar imao.

U skokovima na noge učestvovala su 24, a na glavu 28 skakača. Najmlađi takmičar bio je 15. godišnji Muhamed Krečinić-Mame iz Jablanice, koji je skakao uz saglasnost roditelja i koji je u svom prvom skoku na noge dobio pet devetki..

Ovogodišnjim skokovima prisustvovalo je nekoliko hiljada domaćih i stranih turista, koji su uživali su skokovima „letećih Ikara“.

Mugdim Mugda Obad, koji je do sada skakao 21 put, izveo je oproštajni skok skok s luka Starog mosta, visokog 27 metara.

skokovi.jpg

(Novasloboda.ba, AA)

Previous Obilježena godišnjica stradanja Bošnjaka u Vrbanji kod Bugojna
Next Dževad Alihodžić: Moj radni odmor s bh. reprezentacijom

You might also like

NAŠI DANI

Pismo podrške: Bosna i Hercegovina i Sandžak su jedno biće!

Potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović uputila je pismo podrške predsjednici Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji Jasmini Curić, a u povodu složene epidemiološke situacije u Novom Pazaru i

NAŠI DANI

U Karauli kod Živinica obilježena 26. godišnjica masakra nad djecom

Godišnjica još jednog od krvavih datuma u novijoj historiji Bosne i Hercegovine, a koja se vezuje za posljednji rat obilježena je danas u Živinicama, javlja federalna.ba. Tačno prije 26 godina,

NAŠI DANI

U našu zemlju stiglo još 11.700 doza BioNTech/Pfizer vakcina

Iz Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine danas su izvijestili da je na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigla nova pošiljka vakcina iz programa EU4HEALTH. Riječ je o 11.700 doza BioNTech/Pfizer vakcina