Madraci Hit Designa bi se ove godine mogli naći i na američkom tržištu

Madraci Hit Designa bi se ove godine mogli naći i na američkom tržištu

I pored svih objektivnih okolnosti koje su uticale na sveukupno tržište, prošla godina za firmu Hit Design bila je veoma uspješna te su ostvarili rast od 77 posto, što je u vrijeme svjetske krize zavidan rezultat.

Kako su za Poslovne novine kazali iz ove firme, unaprijedili su koncept poslovanja, a aktivno rade i na usavršavanju kadrova, razvoju tržišta i strategije poslovanja kompanije. Prema dosadašnjim pokazateljima, u prvom kvartalu ove godine također su ostvarili pozitivan rezultat, a trend rasta očekuju i u sljedećim kvartalima. Shodno tome, očekivani rast prometa u Hit Designu je minimalno 80 posto za ovu godinu.

Hit Design postoji od 2017. godine, a prve dvije godine kompanija se bavila isključivo proizvodnjom madraca, da bi krajem 2019. godine u svoj asortiman uveli i proizvodnju tapaciranog namještaja jer su asortiman željeli upotpuniti i namještajem.

„Kompanija je početkom 2021. godine akvizirana većinskim dijelom od grupacije Hifa Oil, sa jasnim ciljem – postati ozbiljan i pouzdan proizvođač madraca i tapaciranog namještaja koji je dominantno okrenut inostranom tržištu“, kazali su iz Hit Designa.

Proizvodi ove kompanije od samog osnivanja prisutni su na domaćem tržištu, ali se mogu naći i u Francuskoj, Austriji, Njemačkoj, Hrvatskoj, Sloveniji, a uskoro i u Srbiji.

U ovoj godini poseban akcenat stavljamo na plasiranje madraca na inostrano tržište, uključujući i neke od najzahtjevnijih zemalja kao što su Sjedinjene Američke Države. Za ova tržišta kontrola kvaliteta krajnjeg proizvoda predstavlja najzahtjevniju stavku, kao i svi popratni certifikati o porijeklu repromaterijala“, istakli su iz ove kompanije.

Hit Design trenutno je u fazi otvaranja nove proizvodne hale u kojoj će se odvijati isključivo proizvodnja madraca njihovog brenda. Kapacitet nove proizvodnje će biti 900 madraca dnevno, ukoliko proizvodna linija, kako kažu, bude radila u punom kapacitetu. Iz ove kompanije podsjećaju da će to biti jedan od najvećih proizvodnih kapaciteta u BiH, sa čime će dospjeti u sami vrh domaćih proizvođača madraca.

Naša nova proizvodna linija je najmodernija u ovom dijelu Evrope, kvalitet madraca i fizički izgled će moći parirati bilo kojem svjetskom brendu madraca, ali više o tome ćemo pričati kada se sve pusti u proizvodnju. Trenutno zapošljavamo 10 uposlenika za proizvodni pogon hale Oblak, a tu su i dodatne potrebe uposlenja na pozicijama tapetara, tehničkih lica, računovodstva, kontrole. Kompanija HIT Design trenutno ima 43 uposlenika, a vjerujemo da će se sa krajem 2022. taj broj povećati za 40 do 50 posto. Pored navedenog, kompanija intenzivno razvija i posljednji pravac – Hit Enterijeri koji se bavi kompletnim opremanjem i izradom 3D rješenja za sve stambene, hotelske i poslovne objekte po principu ključ u ruke“, ističu iz Hit Designa.

Hit Design u grupi je od 50 brzorastućih kompanija u Bosni i Hercegovini, a kažu kako je za to zaslužan kvalitet krajnjeg proizvoda, na koji i stavljaju poseban akcenat.

Također, ulaganje u sopstvene kadrove kompanije koji će upravljati procesima je jedna od neizustavnih stavki u razvoju kompanije i njene vizije. Radom na takvim temeljima gradimo dugoročne veze sa poslovnim partnerima. Ono što nas možda izdvaja od drugih jeste mogućnost osluškivanja informacija sa tržišta te brzo djelovanje u pravcu koji je najbolji, najkvalitetniji i u što kraćem vremenskom periodu. Podrškom grupacije Hifa Oil otvaraju nam se dodatni pravci poslovanja, povezivanjem grupacijskih veza se stvara prostor za nova partnerstva, a sve u cilju rasta i razvoja kompanije i njenih kupaca.“, istakli su.

Dugoročni plan kompanije Hit Design je da budu lider u proizvodnji tapaciranog namještaja i sistema za spavanje visoke kvalitete, što je, kažu, vrlo ambiciozno, ali sa njihovim kompetencijama uz naporan rad i posvećenost poslu vjeruju da je to dostižan cilj u doglednom vremenskom periodu.

„Jačanje i razvoj brenda Hit Enterijeri, kao sektora koji objedinjuje sve pravce kompanije u jednom projektu, je segment koji će se intenzivno razvijati u i van Bosne i Hercegovine. Tu je naravno ulazak i povećanje procenta učešća novih i tržišta u kojima je Hit Design trenutno prisutan“, zaključili su iz ove kompanije.

Previous Sarajevo dobija novo naselje - „Park Residence“ na lokalitetu Crni Vrh, Općina Centar
Next PUFBiH: Javni prihodi viši za 16 posto, a broj zaposlenih za 12 hiljada

You might also like

NAŠI DANI

‘Alma Ras’ proizvodi i donira 50.000 zaštitnih maski, uplatili sredstva i za respiratore

U cilju borbe protiv koronavirusa, koji je zahvatio cijeli svijet pa tako i Bosnu i Hercegovinu, jedna kompanija koja se inače, bavi proizvodnjom donjeg rublja i spavaćeg programa, odlučila je

Ekonomija/Biznis

Firma Bosna Plastik u Goraždu bavi se reciklažom PET ambalaže

U Goraždu je prije dvije godine s radom počela kompanija “Bosna Plastik” u čijem pogonu se vrši proizvodnja i prerada PET ambalaže i tvrde plastike. Njen osnivač su investitori iz

Ekonomija/Biznis

Ulaganja u željezničku infrastrukturu šansa za bosansku privredu

Odjeljenje za privredni razvoj Brčko distrikta Bosne i Hercegovine bilo je domaćin sastanka predstavnika željeznica Federacije BiH, RS, Hrvatske željeznice, te predstavnika Luke Brčko, internacionalne logističke kompanije BELISAR i svjetske