Manifestacija “Večer Bosne i Hercegovine” organizovana u Dubaiju

Manifestacija “Večer Bosne i Hercegovine” organizovana u Dubaiju

Ambasador Bosne i Hercegovine u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Šerif Mujkanović otvorio je manifestaciju „Večer Bosne i Hercegovine“ koja je u okviru ramazanskog programa održana 23. maja 2019. godine u Dubai Molu, drugom najvećem molu na svijetu.

U kraćem obraćanju ambasador Mujkanović je zahvalio organizatoru – Odsjeku za Islamske poslove i dobrotvorne aktivnosti u Dubaiju na ukazanoj prilici da se širokom auditoriumu predstave tradicija i običaji muslimana u Bosni i Hercegovini za vrijeme ramazana.

Posjetiocima, među kojima je bio veliki broj državljana Bosne i Hercegovine, prikazan je promotivni video prirodnih ljepota Bosne i Hercegovine, recitovana poezija poznatih bosanskohercegovačkih pjesnika, te prikazana tradicionalna muslimanska nošnja kao i umjetničke slike sa poznatim motivima naše zemlje. Posjetioci ove večeri su imali priliku da se druže sa ostalim učesnicima programa – bosanskohercegovačkim državljanima, te uče na licu mjesta vještine tradicionalnog bosanskog veza, degustiraju baklavu, lokume „Klas“ i bosansku kafu „Zlatna džezva“.

Tokom bogatog interaktivnog programa učesnicima kviza i posjetiocima podijeljene su mnogobrojne nagrade sponzora: Butik „One Piece Concept“ iz Abu Dabija, firma „Balkan Trading“ i restoran „Bosnian House“ iz Dubaija, kao i proizvodi Dr. Pasha.

Ramazanski program se održava tokom cijelog mjeseca ramazana pod pokroviteljstvom Njegovog Visočanstva Šeika Mohameda bin Rašida Al Maktouma, potpredsjednika i premijera UAE i vladara 

Previous Dan bijelih traka: Ko god je u Prijedoru nosio bijelu traku bio je direktna i otvorena meta
Next Uspjeh Procasse: Prva PLC hidraulična presa proizvedena u Jelahu

You might also like

NAŠI DANI

Izraelska vojska ubija 250 Palestinaca dnevno uz mnogo više života u opasnosti od gladi, bolesti i hladnoće

Izraelska vojska ubija Palestince po prosječnoj stopi od 250 ljudi dnevno, što znatno premašuje dnevni broj poginulih u bilo kojem drugom velikom sukobu posljednjih godina, saopćio je u četvrtak Oxfam

NAŠI DANI

Kurti: Teroristi koji su izveli napade trenirali su u Pasuljanskim livadama, jednoj od ključnih baza Vojske Srbije

Na slici: Teroristi koji su izveli napade trenirali su u Pasuljanskim livadama, jednoj od ključnih baza Vojske Srbije, – 4 dana pre napada. Ostale vježbe su održane u bazi Kopaonik.

NAŠI DANI

Privrednik iz Sarajeva izgradio džamiju, dao novac za dvije crkve i Jevrejsku općinu

Dugogodišnji uspješni privrednik, vlasnik kompanije Penny plus d.o.o. Sarajevo Mesud Hrbat, i ovaj put pokazao je svoju humanost te kako uspješni Bosanci i Hercegovci mogu doprinijeti razvoju i očuvanju zajedništva.