Mehmedović: KONAČNO POTVRĐENO DA JE MILOŠEVIĆ IZVRŠIO AGRESIJU NA BOSNU

Mehmedović: KONAČNO POTVRĐENO DA JE MILOŠEVIĆ IZVRŠIO AGRESIJU NA BOSNU

Državni parlamentarac Bosne i Hercegovine Šemsudin Mehmedović prokomentarisao je, i službeno objavljenu, presudu vrhu državne bezbjednosti Srbije…

-Hag je historijskim utvrđivanjem postojanja udruženog zločinačkog poduhvata od strane najvećih srpskih dužnosnika iz vojnog, političkog i policijskog vrha u proteklom ratu opečatio krivnju onih koji su bili najodgorniji za najveća zlodjela na Balkanu.

Konačno je potvrđeno da su Milošević i ratni lideri Srba provodili agresiju na Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku.

Međunarodni rezidualni mehanizam za kaznene sudove u Hagu u presudi Simatoviću i Stanišiću koja ima 296 stranica poimenice je potvrdio ko su bili članovi udruženog zločinačkog poduhvata. U presudi pod tačkom 380 Pretresno vijeće je preciziralo da su to bili: Slobodan Milošević, Radmilo Bogdanović, Radovan Stojičić Badža, Mihalj Kertes, Milan Martić, Milan Babić, Goran Hadžić, Radovan Karadžić, Ratko Mladić, Momčilo Krajišnik, Biljana Plavšić i Željko Ražnatović Arakan.

Nakon ovog Milošević je i službeno ratni zločinac, jer mu se to do sada nikada nije dosudilo iako je bio najodgovoriji za smrt preko 200 hiljada ljudi.

A šta je sa ostalima? Neki su pušteni prije isteka kazne, neki su u zatvoru, a ostali…? Sjene rata moraju izaći na vidjelo! Istina je jedini način da se kolektivitet izliječi od odgovornosti! Priznanje tuđih grešaka će ljude produhoviti i osvijestiti ih da oni nisu griješni.

Sada je na dužnosnicima Srbije da se ograde od zločina počinjenih u njihovo ime preko institucija Srbije, i da jasno stanu na stranu pravde. Mogu da nastave sa negiranjem onoga što je jasno presuda i fakti dokazali, ali će biti opečaćeni u istoriji kao neko ko je na zločinu temeljio svoje političko djelovanje. Ostat će “JAHAČI APOKALIPSE”.

Međunarodna zajednica je učinila još jedan historijski korak za Balkan! Sada je na našim sudovima da se pozabave sa predmetima ratnih zločina koji su im delegirani! Na institucijama Bosne je da kapitaliziraju ovu, vjerujem, najznačajniju presudu, koja ima pravnu, moralnu, povijesnu ali i političku dimenziju, zaključuje Mehmedović.

Previous Amira Medunjanin još jednom oduševila Travničane
Next U Lukavcu otvoreno spomen obilježje žrtvama genocida u Srebrenici

You might also like

NAŠI DANI

Fočanka vratila Kur'an iz srušene Aladže!

Dok nam pokazuje primjerak Kur'ana, na kojem se još vide tragovi zemlje na koju je bačen, Goraždanin Mensur Kadrić ne može sakriti emocije s kojima se već danima bori –

NAŠI DANI

Konaković o vremenu kad SDA ne kontroliše politiku – period strašno turbulentnog životnog perioda sviju nas

Koliko su političari u našoj zemlji (ne)dosljedni svoje priče poznato je javnosti, izuzeci su rijetki. Vrli su branioci ideja svoje stranke, sve dok ne prelete u drugu ili osnuju vlastitu.

NAŠI DANI

SRAMOTAN ČIN TV OBN: Vrijeđali ARMIJU BiH!

U svojoj Teletex objavi od 26.01.2016., prenoseći vijest o početku suđenja Naseru Oriću, TV OBN nazvala je Armiju BiH ‘takozvanom’! Armija Republike Bosne i Hercegovine je tokom agresije na državu