Mehmedović o nepotističkom skandalu u stranci: NE U MOJE IME!

Mehmedović o nepotističkom skandalu u stranci: NE U MOJE IME!

Pravda i pravednost,legalitet i legitimitet, to trebaju biti vrijednosti za izabrane dužnosnike na svim nivoima i za svakog onog ko se bavi javnim poslom, a naročito za političke predstavnike, koji moraju imati osim odgovornosti pred zakonom i moralnu odgovornost za svoj rad.


Događaj koji je uzdrmao politički ambijent u BiH, a naročito u SDA svakako zavređuje (očekivano) moj stav spram istog.
Kao zagovornik temeljite reforme SDA ne mogu biti po strani šta se događa u državotvornoj stranci u predvečerje “Dana nezavisnosti” i kada smo trebali u slavljeničkoj atmosferi da obilježimo ovaj dan, počastili su nas sa video uradkom kojim se zapravo pokazuje zbilja stanja u SDA. Nije to od juče. Ovakvo stanje je izrazito od događaja na 6.Kongresu SDA, kada je na očigled cijele javnosti zadokumentovana krađa glasova, i koja nikad nije sankcionirana.

Danas je isplivalo sve na površinu i potrebna je AKCIJA da se rasvijetli sve i konačno krene u obračun sa svima onim koji negativno utiču na temeljne vrijednosti demokratije, prvenstveno u SDA.

Biti delegat u Gornjem domu PS BiH, među 15 odabranih, biti podpredsjednik stranke, biti predsjednik Kadrovske komisije,Predsjednik KO SDA Sarajevo, znači biti čist kao suza, biti pravedan, legitiman, legalan, a ne biti “onaj koji najbolje sređuje stvari”.


Osnovno pravo svakog slobodnog čovjeka je pravo da bira i bude biran to svojom slobodnom voljom. Uskraćivanje toga prava mora biti sankcionirano i to po zakonu, to očekujemo od institucija sistema države,(ne za proganjanje neistomišljenika), ali moralno i političko sankcioniranje učesnika u destabilizaciji SDA BiH, je odgovornost prvog u SDA.

Statut SDA BiH nakon 7. Kongresa je potpuno predsjednički-sve ovlasti su u rukama Predsjednika SDA, ali ne smije se zaboraviti i odgovornost što se samo po sebi podrazumijeva. Zato je predsjednik SDA najodgovorniji i od njega se očekuje jasan i nedvosmislen potez kojim će se očuvati obraz čestitog dijela SDA.


Destabilizacija se ne može desiti onome ko je stabilan, te zadnja reakcija SDA je percipirana u javnosti kao stajanje iza nedjela koje je pucanj u srce SDA.
Kriza koja je uzrokovana ovim nedjelom je šansa za SDA, i sve časne ljude u njoj, iz koje moramo izaći jači i bolji. Ako pak ne bude adekvatna reakcija od rukovodstva SDA, onda komotno možete nastaviti isključivati sve one koji su misleći ljudi, i koji imaju svoj stav, kažnjavati njih, i njihove sredine iz kojih su potekli, i ostat ćete sami u svom glibu koji ste napravili. Ja se javno ograđujem od svih tih prljavih djela koja potresaju SDA, ma koji pojedinci učestvovali u tome, i nisam bio nikada dio toga. Stidim se svega toga!

Previous U Zemaljskom muzeju izložba 'Stoljeće Pave Anđelića'
Next Poruka iz Banjaluke: Moja zemljo, srećan ti Dan nezavisnosti!

You might also like

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Sarajevo: Obilježena 29. godišnjica masakra nad građanima koji su čekali u redu za hljeb

Polaganjem cvijeća na spomen-obilježje na mjestu masakra u sarajevskoj ulici Ferhadija obilježena je 29. godišnjica stradanja građana Sarajeva koji su čekali u redu za hljeb, javlja AA. Na tom mjestu

NAŠI DANI

Ministrica vanjskih poslova sa članom Komiteta za vanjske poslove Kongresa SAD

Bisera Turković, ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine boravi u Washingtonu gdje se susrela sa američkim kongresmenom Danom Meuserom. -Susret sa kongresmenom Danom Meuserom, članom Komiteta za vanjske poslove Kongresa

NAŠI DANI

Hag će joj suditi: Srbija mora isporučiti skupštinsku poslanicu Radetu

Međunarodni sud u Hagu potvrdio je u ponedjeljak raniju odluku da će suditi zvaničnicima Srpske radikalne stranke (SRS) Petru Jojiću i Vjerici Radeti, optuženim za nepoštovanje Haškog tribunala. Apelaciono vijeće