Mehmedović o nepotističkom skandalu u stranci: NE U MOJE IME!

Mehmedović o nepotističkom skandalu u stranci: NE U MOJE IME!

Pravda i pravednost,legalitet i legitimitet, to trebaju biti vrijednosti za izabrane dužnosnike na svim nivoima i za svakog onog ko se bavi javnim poslom, a naročito za političke predstavnike, koji moraju imati osim odgovornosti pred zakonom i moralnu odgovornost za svoj rad.


Događaj koji je uzdrmao politički ambijent u BiH, a naročito u SDA svakako zavređuje (očekivano) moj stav spram istog.
Kao zagovornik temeljite reforme SDA ne mogu biti po strani šta se događa u državotvornoj stranci u predvečerje “Dana nezavisnosti” i kada smo trebali u slavljeničkoj atmosferi da obilježimo ovaj dan, počastili su nas sa video uradkom kojim se zapravo pokazuje zbilja stanja u SDA. Nije to od juče. Ovakvo stanje je izrazito od događaja na 6.Kongresu SDA, kada je na očigled cijele javnosti zadokumentovana krađa glasova, i koja nikad nije sankcionirana.

Danas je isplivalo sve na površinu i potrebna je AKCIJA da se rasvijetli sve i konačno krene u obračun sa svima onim koji negativno utiču na temeljne vrijednosti demokratije, prvenstveno u SDA.

Biti delegat u Gornjem domu PS BiH, među 15 odabranih, biti podpredsjednik stranke, biti predsjednik Kadrovske komisije,Predsjednik KO SDA Sarajevo, znači biti čist kao suza, biti pravedan, legitiman, legalan, a ne biti “onaj koji najbolje sređuje stvari”.


Osnovno pravo svakog slobodnog čovjeka je pravo da bira i bude biran to svojom slobodnom voljom. Uskraćivanje toga prava mora biti sankcionirano i to po zakonu, to očekujemo od institucija sistema države,(ne za proganjanje neistomišljenika), ali moralno i političko sankcioniranje učesnika u destabilizaciji SDA BiH, je odgovornost prvog u SDA.

Statut SDA BiH nakon 7. Kongresa je potpuno predsjednički-sve ovlasti su u rukama Predsjednika SDA, ali ne smije se zaboraviti i odgovornost što se samo po sebi podrazumijeva. Zato je predsjednik SDA najodgovorniji i od njega se očekuje jasan i nedvosmislen potez kojim će se očuvati obraz čestitog dijela SDA.


Destabilizacija se ne može desiti onome ko je stabilan, te zadnja reakcija SDA je percipirana u javnosti kao stajanje iza nedjela koje je pucanj u srce SDA.
Kriza koja je uzrokovana ovim nedjelom je šansa za SDA, i sve časne ljude u njoj, iz koje moramo izaći jači i bolji. Ako pak ne bude adekvatna reakcija od rukovodstva SDA, onda komotno možete nastaviti isključivati sve one koji su misleći ljudi, i koji imaju svoj stav, kažnjavati njih, i njihove sredine iz kojih su potekli, i ostat ćete sami u svom glibu koji ste napravili. Ja se javno ograđujem od svih tih prljavih djela koja potresaju SDA, ma koji pojedinci učestvovali u tome, i nisam bio nikada dio toga. Stidim se svega toga!

Previous U Zemaljskom muzeju izložba 'Stoljeće Pave Anđelića'
Next Poruka iz Banjaluke: Moja zemljo, srećan ti Dan nezavisnosti!

You might also like

NAŠI DANI

Posljedica američkih sankcija: Prointer ITSS skinut s liste partnera Microsofta

Američka tehološka firma Microsoft sa svoje liste partnera skinula je firmu Prointer. To je posljedica američkih sankcija koje su uvedene članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, čiji sin Igor, kako je

NAŠI DANI

Erdogan u Sarajevu: Na Kovačima odao počast prvom bosanskom predsjedniku Izetbegoviću

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan doputovao je u jednodnevnu službenu posjetu Bosni i Hercegovini Erdogan je na Međunarodni aerodrom Sarajevo doputovao u prijepodnevnim satima u petak u pratnji delegacije.

NAŠI DANI

Bugojno: građani se nadaju kako novonastala situacija neće dugo potrajati

U dijelu dana, u kojem se donedavno bilježila najveća gužva na bugojanskim ulicama, sada se mogu sresti tek rijetki prolaznici koji su, kažu, izašli iz svojih domova jer su morali