„Merhamet“ uputio interventnu pomoć medicinskim ustanovama i građanima Tutina

„Merhamet“ uputio interventnu pomoć medicinskim ustanovama i građanima Tutina

 Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“ uputilo je danas interventnu pomoć zdravstvenim ustanovama u Tutinu, koja sadrži zaštitne maske, rukavice, dezinfekciona sredstva, vizire i zaštitna odijela.

Predsjednik HO „Merhameta“ MDD Kenan Vrbanjac je kazao da je pomoć upućena nakon apela vlasti i građana Tutina gdje je situacija sa pandemijom koronavirusa posljednjih dana veoma dramatična.

– „Merhamet“ je odlučio da se uključi i da, koliko je u njegovoj mogućnosti, pomogne građanima tog dijela Sandžaka, gdje je situacija očigledno izmakla kontroli. Predstavnici HO „Merhameta“ MDD, zajedno sa predsjednikom „Merhameta“ za Srbiju Edinom Gegić, sutra će uručiti interventnu pomoć zdravstvenim ustanovama u Tutinu – kazao je Vrbanjac.

„Merhamet“ je danas pokrenuo i akciju prikupljanja pomoći za stanovništvo Sandžaka ugroženo koronavirusom. Akcija pod nazivom „Pomoć narodu Sandžaka“ će trajati do 1. avgusta, s mogućnošću produženja.

– „Merhamet“ nije zaboravio Bošnjake u Sandžaku i nastojimo im pomoći da što lakše prebrode tešku situaciju u kojoj su se našli. Vjerujemo da će građani Bosne i Hercegovine podržati ovu „Merhametovu“ akciju i pokazati solidarnost prema građanima Sandžaka, kao što su oni pokazali solidarnost sa građanima BiH u najtežim trenucima po našu zemlju – kazao je Vrbanjac.  

Previous Jajce - bosanski kraljevski grad (Video)
Next Ministrica vanjskih poslova sastala se sa umjetnicom Aidom Šehović

You might also like

NAŠI DANI

Sarajevo: Obilježen Međunarodni Dan nestalih

Međunarodni Dan nestalih danas se obilježava i u našoj zemlji u organizaciji Međunarodnog komiteta Crvenog krsta i Međunarodne komisije za nestale osobe. Volonteri Crvenog krsta građanima Sarajeva dijelili su crne

NAŠI DANI

Mostarski skakači izveli skok za premijera Novalića (Video)

Fadil Novalić, premijer Federacije Bosne i Hercegovine, boravio je danas u Mostaru gdje je prisustvovao otvaranju Međunarodnog privrednog sajma u ovom bh. gradu. Svoj dolazak u Mostar premijer Novalić je

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Napokon podignuta optužnica za zločin u Štrpcima

Tužilaštvo za ratne zločine Srbije saopštilo je danas da je podiglo optužnicu protiv pet bivših pripadnika “Vojske  RS” zbog sumnje da su prije 22 godine u Štrpcima oteli i ubili