Mešalić: Stranke Osmorke su postale filijale HDZ-a u FBiH

Mešalić: Stranke Osmorke su postale filijale HDZ-a u FBiH

Sljedeće sedmice ističe rok za formiranje nove Vlade Federacije Bosne i Hercegovine. Da li će on biti ispoštovan i kako izaći iz ove takozvane pat pozicije.

Za Televiziju Sarajevo i emisiju Polis, večeras su na tu temu govorili zastupnici Zastupničkog doma Federacije Bosne i Hercegovine: Damir Nikšić (SDP), Rasim Smajlović (NIP), Adnan Efendić (SDA) i Mahir Mešalić (DF).

Mešalić dodaje kako je protiv bilo kakvog vida blokade, ali je za to da se uradi bilo šta što bi bilo efikasno u pogledu očuvanja ideje građanske Bosne i Hercegovine.

Naravno da sam protiv bilo kakve blokade, pošto je HDZ već u praksi blokirao i imenovanje vlade u prošlom sazivu i sve ostale zakone. Ja se zalažem za to da nije problem da mi promijenimo Ustav u oba doma, da većina formira vlast, ali da je to stalno rješenjem i mi bismo na to sutra pristali, bez obzira na to ko bi bio na vlasti. Tako bi ostala sačuvana ideja građanske države za budućnosti“, rekao je Mešalić.

Veća rasprava u emisiji je započela između Mešalića i Nikšića, gdje je gospodin Mešalić počeo kritikovati stranke Osmorke.

Kao što možete zaobići gospodina Lendu, na isti način možete izbjećo i HDZ. Dakle, pitanje je zašto vi ne pristanete da mi izbjegnemo HDZ? Zašto mi ne bismo mogli formirati vlast bez SDA i HDZ-a. Vi ste do sad Dodiku i Čoviću isporučili sve sigurnosne agencije i nastavljate to raditi. I iskreno da vam kažem, ja da sam gospodin Lendo, ja vam ne bih dao da vladate ne državom, ne Federacijom, nego ni mjesnom zajednicomStranke Osmorke su postale filijale HDZ-a u Federacija. Predsjedavajuća Predstavničkog doma radi onako kako joj Mladen Bošković kaže i to znaju svi. Usvojio se budžet kojim su najviše oštećeni Kanton Sarajevo, Zenički i Tuzlanski kanton“, rekao je Mešalić.

Previous Iftari bosanskih studenata - slike materijalnog blagostanja
Next Zornić: Vrijeme da se zaustavi cementiranje etnofeudalizacije Bosne i Hercegovine

You might also like

NAŠI DANI

Holandski premijer se izvinio srebreničkim mirovnjacima

Holandska vlada se u subotu službeno izvinila vojnicima koji su poslani kao mirovne snage UN-a da brane bosansku enklavu Srebrenicu s nedovoljnom vatrenom moći i ljudstvom za održavanje mira. Vojnike

NAŠI DANI

Historija TV – domaći tv kanal koji se bavi historijom Bosne i Hercegovine

Centar za mir i multietničku suradnju  iz Mostara je pokrenuo TV kanal pod imenom Historija TV. Historija TV je prvi domaći tv kanal koji se bavi historijom Bosne i Hercegovine i koji

OTPOR BOSNE

Mostar: Rekonstruisana korpa kojom su dopremane potrepštine vraćena na mjesto na kojem je bila u vrijeme rata

Ratna korpa koja je u vremenu agresije na Mostar bila “korpa spasa“ za dio građana pod kišom granata, rekonstruisana je i postavljena na mjesto na kojem je služila Mostarcima u