Mesna industrija „Bajra“ u Kaknju gradi fabriku vrijednu 50 miliona KM

Mesna industrija „Bajra“ u Kaknju gradi fabriku vrijednu 50 miliona KM

Nakon početka gradnje fabrike za preradu životinjskog otpada vrijedne 20 miliona KM, u Kakanj stiže nova investicija vrijedna čak 50 miliona KM, piše bh. novinska agencija Patria.

Mesna industrija „Bajra” u Kakanju će graditi savremene pogone, što će donijeti i veliki broj novih radnih mjesta.

Načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra rekao je da je nova višemilionska investicija u Kakanj rezultat dobre poslovne klime u ovoj općini u centralnoj Bosni.

Naime, investitorima koji odluče ulagati na području općine Kakanj, Općina u potpunosti snosi sve troškove registracije firme!
Općina investitorima vraća i novac od naknade koja se obračunava za rentu i naknade za uređenje gradskog građevinskog zemljišta.

Također, investitor koji ulaže na području Kaknja oslobođen je od plaćanja naknade za korištenje gradskog građevinskog zemljišta i komunalne naknade u periodu od pet godina.

Ova poslovna politika općinskih vlasti u Kaknju samo od početka godine donijela je dvije višemilionske investicije. Prva je gradnja fabrike za preradu životinjskog otpada koju otvara zagrebačka kompanija “Agroproteinka”, a druga je investicije kompanije „Bajra“.

Kada investitor dođe u Kakanj načelnik Mandra i njegovi saradnici odgađaju sve druge obaveze i stavljaju se na raspolaganje privrednicima koji žele investirati u privredu ove općine.

Previous Gračaničko keranje: Nepriznato blago Bosne i Hercegovine (FOTO)
Next Kalesija: Naser Orić postrojio Prnjavorsku četu (FOTO)

You might also like

Ekonomija/Biznis

Digli se iz pepela, izvoze van granica Bosne i Hercegovine i zapošljavaju mlade ljude

Željezara Ilijaš je još jedna u nizu pozitivnih privatizacijskih priča u Bosni i Hercegovini. Ekipa Akta.ba portala je posjetila fabriku utemeljenu još 1952. godine kada je i formirano Preduzeće “Livnica” Ilijaš. Prvi proizvodni kapacitet,

MADE IN BOSNIA-387

Bingo i Semberka nastavljaju pozitivan trend organizovane proizvodnje

Kompanija “Bingo” i Fabrika “Semberka” u Janji i ove godine nastavljaju pozitivan trend organizovane proizvodnje. Za više od 130 kooperanata sa područja Semberije  s kojima su ugovorene nove proizvodne količine

Ekonomija/Biznis

Pčelari i malinari zajedno zaštitili pčele u Fojnici

Da malinari i pčelari mogu zajedno, potvrđuju aktivnosti pčelarske zadruge “Radilica” u Fojnici. Pčelar Milenko Bilić je prije nekoliko godina zabilježio značajno trovanje pčela zbog prskanja maline te ga je isto