Mesna industrija „Bajra“ u Kaknju gradi fabriku vrijednu 50 miliona KM

Mesna industrija „Bajra“ u Kaknju gradi fabriku vrijednu 50 miliona KM

Nakon početka gradnje fabrike za preradu životinjskog otpada vrijedne 20 miliona KM, u Kakanj stiže nova investicija vrijedna čak 50 miliona KM, piše bh. novinska agencija Patria.

Mesna industrija „Bajra” u Kakanju će graditi savremene pogone, što će donijeti i veliki broj novih radnih mjesta.

Načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra rekao je da je nova višemilionska investicija u Kakanj rezultat dobre poslovne klime u ovoj općini u centralnoj Bosni.

Naime, investitorima koji odluče ulagati na području općine Kakanj, Općina u potpunosti snosi sve troškove registracije firme!
Općina investitorima vraća i novac od naknade koja se obračunava za rentu i naknade za uređenje gradskog građevinskog zemljišta.

Također, investitor koji ulaže na području Kaknja oslobođen je od plaćanja naknade za korištenje gradskog građevinskog zemljišta i komunalne naknade u periodu od pet godina.

Ova poslovna politika općinskih vlasti u Kaknju samo od početka godine donijela je dvije višemilionske investicije. Prva je gradnja fabrike za preradu životinjskog otpada koju otvara zagrebačka kompanija “Agroproteinka”, a druga je investicije kompanije „Bajra“.

Kada investitor dođe u Kakanj načelnik Mandra i njegovi saradnici odgađaju sve druge obaveze i stavljaju se na raspolaganje privrednicima koji žele investirati u privredu ove općine.

Previous Gračaničko keranje: Nepriznato blago Bosne i Hercegovine (FOTO)
Next Kalesija: Naser Orić postrojio Prnjavorsku četu (FOTO)

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Mahirov rasadnik ukrasnog drveća prostire se na površini od 18 dunuma

Mahir Delibašić je diplomirani inžinjer hortikulture, koji je 2008. godine diplomirao, a nakon toga i pokrenuo rasadnik ukrasnog drveća. Iako je početak bio težak, što zbog investicija, što zbog nedovoljnog

MADE IN BOSNIA-387

Nekadašnji giganti staju na noge: Bosanske kompanije Zrak, Pretis, BNT – ponovo pozitivno posluju

Tri fabrike koje su bile giganti u bivšoj Jugoslaviji i koje su nakon rata jedva opstajale i godinama gomilale gubitke, prošle godine su „isplivale na površinu“ i poslovale pozitivno. Riječ

Ekonomija/Biznis

Jednokratne krpe iz Visokog idu na tržište Bliskog Istoka

U Visokom nas dočekuje mladi poduzetnik Ibrahim Kunić, koji godinama radi u kožnoj industriji, sektoru proizvodnje prepoznatljivom za njegov rodni grad. No, u godini obilježenoj pandemijom, Ibrahim je počeo razmišljati