Ministrica Turković u Beču položila cvijeće i odala počast žrtvama terorističkog napada

Ministrica Turković u Beču položila cvijeće i odala počast žrtvama terorističkog napada

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr Bisera Turković, danas je, 4. novembra 2020. godine, u Beču položila cvijeće i odala počast žrtvama terorističkog napada.

Ministrica Turković je na mjestu napada kazala da se građani Bosne i Hercegovine suosjećaju i solidarišu sa građanima Austrije, posebno sa nedužno ubijenim civilima i ranjenim, te članovima njihovih porodica.

Zajedno sa ministricom Turković, počast nedužnim žrtvama su odali i Kemal Kozarić, ambasador Bosne i Hercegovine u Austriji, Davul Ljuhar, počasni bh. konzul za Beč i Donju Austriju, te predstavnici bosanskohercegovačkih udruženja koja rade i djeluju u ovoj zemlji.

„Danas, ovdje u Beču, želim da kažem da ovaj kukavički akt kojem smo svjedočili u srcu naše prijateljske zemlje, ne pripada civiliziranom svijetu i mi ga najoštrije osuđujemo. Važno je da se snažno distanciramo od ovakvih pojava, čiji je cilj unošenje straha i nepovjerenja među ljude, ali i koje bacaju mrlju na naše temeljne vrijednosti koje slijedimo i kojih se pridržavamo.
Cijela naša domovina je u ovim teškim trenucima čvrsto uz prijateljsku Austriju, zemlju u kojoj živi velika zajednica Bosanaca i Hercegovaca, koja je također pogođena ovim činom mržnje i terora. Uz duboku zahvalnost Austriji za sve što je učinila i što danas čini za našu domovinu, želim da poručim da ćemo uvijek biti zajedno u borbi protiv svakog zla i očuvanju mira, kazala je ministrica Turković.

Previous Džaferović se susreo s premijerom Khanom i bosanskim građanima u Islamabadu (VIDEO)
Next Sarajevski derbi: Golčina Alispahića i remi na Koševu

You might also like

NAŠI DANI

Američka komanda za Evropu: ‘Prepoznajemo hrabru borbu Bosne i Hercegovine za nezavisnost’

-Sretan Dan pobjede, Bosna i Hercegovina! Prepoznajemo hrabru borbu Bosne i Hercegovine za nezavisnost, kao i važnu ulogu nacije u osiguravanju mira unutar regiona Balkana i Jadranskog mora – navodi

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

U Tuzli mirna šetnja „8372 za Srebrenicu“ i program na Trgu slobode povodom 11. jula

Medžlis Islamske zajednice Tuzla i Grad Tuzla po četvrti put su na Trgu slobode organizovali program u povodu 11. jula – godišnjice genocoda nad Bošnjacima Srebrenice i bosanskog Podrinja, izvještava

NAŠI DANI

Partnerstvo Dodika i Čovića na terenu – slika koja dovoljno govori!

Branislav Borenović, predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP), na svom Twitter nalogu danas je bez puno riječi i slikovito objasnio kakav je odnos prema ćiriličnom pismu, a indirektno i prema Srbima,