Ministrica Turković u Londonu razgovarala sa grupom uglednih britanskih parlamentaraca i političara

Ministrica Turković u Londonu razgovarala sa grupom uglednih britanskih parlamentaraca i političara

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr Bisera Turković razgovarala je 14. decembra 2021. godine sa grupom uglednih parlamentaraca i političara iz Velike Britanije o situaciji u Bosni i Hercegovini, tokom večere koju je organizirao ambasador BiH u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske  Vanja Filipović.

Ministrica Turković je izrazila zahvalnost za dosadašnju podršku Vlade Ujedinjenog Kraljevstva te se založila za jačanje odnosa dvije države.

Učesnici susreta su potvrdili predanost napretku BiH te snažnoj reakciji na pokušaje podrivanja mira i stabilnosti u Bosni i Hercegovini.

Sastanku su, između ostalih, prisustvovali Lord Bourne of Aberystwyth, Bob Stewart, Baronesa Sajida Warsi, Alicia Kearns, Richard Graham, Yasmin Quraishi, Afzal Khan, Baronesa Nosheena Mobarik te Fleur Anderson i Martin Vickers.

Previous Vijeće EU usvojilo zaključke o Bosni i Hercegovini - odbačeni amandmani RH o konstitutivnosti!
Next Umrla je Hasma Fejzić, starica sa čela kolone Marša mira

You might also like

NAŠI DANI

Inzko: Sve članice Vijeća sigurnosti kritikovale su glorificiranje ratnih zločinaca

Štampa na njemačkom jeziku piše o zločinima u Bosni i Hercegovini koji se ne smiju zaboraviti, navodeći ulogu koju u tome imaju pisci poput Stanišića, Anne Baar i Marka Dinića.

NAŠI DANI

Godišnjica pogibije komandanta Senahida Bolića: Mi nemamo druge države, rezervne nemamo

Polaganjem cvijeća i prigodnim odavanjem počasti danas je u Olovu, u naselje Bakići, obilježena 28. godišnjica pogibije slavnog komandanta Armije Republike Bosne i Hercegovine Senahida Bolića – Bole, dobitnika najvećeg

NAŠI DANI

Mektić: Dodik će se suočiti s istragama o kriminalu i korupciji

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić poručio je u subotu predsjedniku bosanskohercegovačkog entiteta RS Miloradu Dodiku da neće biti nikakvih pregovora o tome trebaju li policija i pravosuđe u