Mirela i Adnan predanim radom podigli porodičnu kompaniju za preradu meda

Mirela i Adnan predanim radom podigli porodičnu kompaniju za preradu meda

Adnan Čučuković, inženjer mikrobiologije i magistar ekologije, i njegova supruga Mirela, magistar ekonomije, 2015. su osnovali kompaniju EcoMedico i danas se bave proizvodnjom zdrave hrane i dodataka prehrani.

Čučuković je pojasnio da je ideja proizašla iz dugogodišnjeg porodičnog bavljenja proizvodnjom zdrave hrane na tradicionalan način, prije svega za vlastite potrebe.

“Na samom početku nije bilo stalno zaposlenih radnika, dok nas je danas zahvaljujući našem velikom trudu, ali i kupcima koji su to prepoznali, četvero stalno zaposlenih kao i više kooperantskih porodica s kojima imamo stalnu saradnju. Naše proizvode plasiramo na tržište BiH putem interneta, prodavnica zdrave hrane, apoteka i biljnih apoteka, a od kraja 2018. neke od naših proizvoda možete pronaći i u poslovnicama DM-a na području cijele države”, rekao je Čučuković.

Za ovu godinu je planirano proširenje asortimana proizvoda, te pripreme za izvoz s obzirom da interesovanja ima i izvan naših granica. To podrazumijeva standardiziranje proizvodnje po ISO i HACCP principima. Ukoliko bude potrebe i mogućnosti, bit će urađeno i proširenje proizvodnih kapaciteta.

“Na tržištu smo prepoznatljiviji po proizvodima na bazi meda i drugih pčelinjih produkata. Prije svega su to sirupi za jačanje imuniteta djece i odraslih. Naš najprodavaniji proizvod  je sirup Ecovit, koji je uspio riješiti višegodišnje probleme brojnih roditelja sa apetitom kod djece ali i sa jačanjem njihovog općefizičkog stanja. Osim toga, različite mješavine meda i ljekovitog bilja, te medne maske za kožu i kosu su prepoznatljiv dio naše ponude”, kaže Čučuković.

EcoMedico je učestvovao u radionicama USAID/Sweden FARMA II projekta o online marketingu i grafičkom dizajnu. Cilj im je kontinuirani razvoj ponude, te svakodnevno rade na približavanju kupcima.

“Poruka bi bila “red, rad i disciplina” u pravom smislu te riječi. Dodao bih tome i strpljivost i predanost poslu, jer je to jedini način da dođete do željenih ciljeva. To svakako iziskuje mnogo ljubavi i truda. Jasno, čemu sve to ako u posao kojim se bavimo nismo utkali barem malo ljubavi”, zaključio je Čučuković.

Previous FLAYBOSNIA uspostavlja redovnu avionsku liniju između Bosne i Hercegovine i V. Britanije
Next Komšić o disoluciji zemlje: U Hagu ili pod zemljom oni koji su to probali '92.

You might also like

Ekonomija/Biznis

Uspješna godina za Bosnalijek, prihodi porasli za 10 posto

  Prošla godina je bila izuzetno uspješna za najveću farmaceutsku kompaniju u Bosni i Hercegovini. Bosnalijek d.d. je u 2018. godini ostvario značajan rast prihoda i dobiti, čime je nastavljen

Ekonomija/Biznis

Turski investitori ulažu 70 mil. BAM u namjensku industriju u Živinicama – posao za 100 ljudi

U Živinicama je održan sastanak gradonačelnika Samira Kamenjakovića, delegacije Vlade FBiH i turskih investitora. Cilj sastanka je usaglašavanje i ostvarivanje ideje o pokretanju namjenske industrije u ovom gradu, u poslovnoj

MADE IN BOSNIA-387

Industrijska proizvodnja u Federaciji Bosne i Hercegovine u 2017. veća za 3,8 posto

  Industrijska proizvodnja u Federaciji BiH u 2017. u odnosu na 2016. godinu veća je za 3,8 posto, istaknuto je u petak na konferenciji za novinare Federalnog zavoda za statistiku.