MITROPOLIT MIHAILO: RS JE ENTITET NASTAO NA GENOCIDU NAD BOŠNJACIMA I PREDSTAVLJA RATNI PLIJEN VELIKOSRPSTVA I SRBIJE U BIH

Mitropolit Crnogorski Mihailo, vrhovni poglavar Crnogorske pravoslavne crkve (CPC)…

 

Za razliku od Srpske pravoslavne crkve (SPC), Crnogorska pravoslavna crkva (CPC) nema problema sa muslimanima. I dok su za SPC muslimani „lažni ljudi lažne vjere“ te sa aspekta njihovog vjerskog poglavara u Crnoj Gori Mitropolita Crnogorsko-primorskog Amfilohija politika istrebljenja muslimana kroz takozvanu „istragu poturica“, opravdana i legitimna, od vrhovnog poglavara CPC nam dolaze sasvim drugačije poruke.

U CG SA PRATNJOM, U BIH SE SLOBODNO KREĆEM: SPC me smatra njihovim glavnim neprijateljem. Zato mi je onemogućena sloboda kretanja po Crnoj Gori. Krećem se samo uz stalnu pratnju koja štiti moj fizički integritet. Najnoviji ispadi SPC u Bijelom Polju i u Kotoru to potvrđuju. Za razliku od takvih okolnosti u Crnoj Gori, u BiH sam se slobodno kretao i bio pozdravljen od Vašeg naroda i građana u više prilika u kojima sam se poklonio žrtvama Srebrenice.

SRPSKI NACIONALIZAM POD PATRONATOM SPC: Animozitet prema drugim narodima glavni je pokretač srpskoga nacionalizma, koji se razvija i širi, uglavnom, pod uticajem i patronatom Srpske pravoslavne crkve. Takvi stav prema nesrpskim narodima posljedica je netolerancije prema nacionalnoj i vjerskoj različitosti između brojnih naroda u Srbiji, na Balkanu, Evropi i svijetu. Tragični sukob mračnoga „srpskoga pravoslavlja“…

CRNOGORSKI PARADOKS: Bez obzira što se oni deklarišu kao Crnogorci, više vole tuđe nego svoje. Nema države u svijetu koja više voli tuđe nego svoje. U Crnoj Gori veliki je broj političara koji više vole Srbiju nego Crnu Goru, srpsku nego crnogorsku himnu (državne simbole uopšte), Beograd nego Podgoricu i Cetinje… Zvuči paradoksalno, ali je istinito.

MITROPOLIT MIHAILO POLAŽE CVIJEĆE I POKLANJA SE ŽRTVAMA GENOCIDA U SREBRENICI: Ako mi godine dozvole i iduće godine ću se pokloniti žrtvama Srebrenice.

SPC I AMFILOHIJE VODE OTVORENI RAT: Srpska pravoslavna crkva od dolaska Amfilohija za poglavara Crnogorsko-primorske mitropolije vodi otvoreni rat protiv svega crnogorskoga: nezavisne države, autokefalne crkve, crnogorskoga jezika, crnogorske kulture, istorije i tradicije, s namjerom da sve to prisvoji i pripoji srpskome nacionalnom korpusu. Ponašaju se oholo, drsko, bezobzirno i nasilnički. Stavljaju sebe iznad svih crnogorskih zakona. Devastiraju manastire, crkve, istorijske spomenike i bez ikakve dozvole države mijenjaju crnogorski ambijent.

ZABORAV ZLOČINA OPASNIJI OD POČINJENOG ZLOČINA: Agresivna i militantna SPC ne samo da ne žali žrtve i da se ne izvinjava za zlo i zločin počinjen u Bosni, Hrvatskoj i na Kosovu, već ga prikriva i falsifikuje nesporne činjenice radeći sve da se on zaboravi. A zaborav zločina je produženi, odnosno novi zločin koji vodi budućim zločinima, u stvari ponavljanju tragične istorije. Zato je, po mišljenju mnogih, zaborav zločina opasniji od niza već počinjenih zločina. Normalno u svemu tome osnovni cilj bivšeg, sadašnjeg i budućeg agresora je prikriti aktivnu i jednu od vodećih uloga SPC u genocidu nad Bošnjacima.

U ŠKOLAMA IZUČAVATI O GENOCIDU NAD BOŠNJACIMA: Neophodno je u školske programe uvrstiti potpunu istinu o tragediji Bosne, a to je obavezno izučavanje genocida nad Bošnjacima, kako se više nikada nikome ne bi mogli ponavljati. U tome treba slijediti primjer suočavanja Njemaca sa posljedicama 2. svjetskog rata i miroljubivu i veliku politiku Vili Branta.

SRBIJA, SPC I SANU OSVAJAČKE I GENOCIDNE NAMJERE: Namjere Srbije, SPC i SANU kao nosilaca velikosrpskog projekta nijesu samo osvajačke, već i genocidne. U njihovoj srži i krajnjoj poruci i cilju, odnosno namjeri nije samo okupacija naroda i zemalja regiona, već i njihova denacionalizacija kao u doba cara Dušana.

ISLAMSKA ZAJEDNICA NIJE REAGOVALA KAKO PRILIČI: Kletvoprestupnicima nećemo dozvoliti da unose neslogu među Crnogorcima i građanima Crne Gore, jer smo mukotrpno obnovili i crkvu i državu. Crnogorci su sve više svjesni sprskih političkih avantura koje izazivaju nered u zemlji i u regionu nazivajući islam lažnom vjerom. I na ovakve kletvoprestupničke izjave Islamska vjerska zajednica ipak nije reagovala kako to priliči, kao da ni jedni ni drugi ne znaju da je vizantijski car Manojlo rekao da su islamski Bog i hrišćanski Bog jedno isto Božanstvo. A antiohijski patrijarh Ignacije, kaže kao i vi, mi hrišćani istoka nalazimo se u traženju lica Božjeg, i mi kao i Vi se obraćamo tvorcu neba i zemlje i tražimo Božji oproštaj! Neka je Bog sa Vama, zaključuje on.
Aleksandrijski patrijarh za islam kaže da je to religija Velikog Boga i njegovog apostola Muhammeda, a ja velim, potreban je jači dijalog sa Islamom i ostalim religijama.

Cjelovit razgovor na: bosnjaci.net

(mb)

Previous VELIKA SRBIJA, KAKO SE KAŽE NA BOSANSKOM
Next Bajramska poruka reisa Kavazovića

You might also like

RIJEČ-

SANU umišlja da do njezinog stava još iko ozbiljan drži

Sead Šemsović autor je brojnih udžbenika na bosanskom jeziku u Republici Srbiji. Zaslužan je za uozbiljenje obrazovanja na bosanskom jeziku u ovoj zemlji, koje je zaopčelo još prije jedanaest godina.

Ekonomija/Biznis

Načelnik Tešnja: Kako smo postali privredno čudo

Dok Bosna i Hercegovina ekonomski kleca, ova se opština doživljava kao parvo ekonomsko čudo! Prema podacima svih relevantnih međunarodnih institucija, u Tešnju je do sada stvoren najbolji ambijent za investicije,

RIJEČ-

ĐURIĆ: KADA SE IGRA ZA BOSNU I HERCEGOVINU, ONDA SE GINE

‘Bili smo borbeni, igrali žestoko na svaku loptu i ostavli srce na terenu za prvi kup za našu Bosnu.’ Milan Đurić, igrač italijanske Cesene, je u pravom trenutku pokazao svoje