MITROPOLIT MIHAILO: RS JE ENTITET NASTAO NA GENOCIDU NAD BOŠNJACIMA I PREDSTAVLJA RATNI PLIJEN VELIKOSRPSTVA I SRBIJE U BIH

Mitropolit Crnogorski Mihailo, vrhovni poglavar Crnogorske pravoslavne crkve (CPC)…

 

Za razliku od Srpske pravoslavne crkve (SPC), Crnogorska pravoslavna crkva (CPC) nema problema sa muslimanima. I dok su za SPC muslimani „lažni ljudi lažne vjere“ te sa aspekta njihovog vjerskog poglavara u Crnoj Gori Mitropolita Crnogorsko-primorskog Amfilohija politika istrebljenja muslimana kroz takozvanu „istragu poturica“, opravdana i legitimna, od vrhovnog poglavara CPC nam dolaze sasvim drugačije poruke.

U CG SA PRATNJOM, U BIH SE SLOBODNO KREĆEM: SPC me smatra njihovim glavnim neprijateljem. Zato mi je onemogućena sloboda kretanja po Crnoj Gori. Krećem se samo uz stalnu pratnju koja štiti moj fizički integritet. Najnoviji ispadi SPC u Bijelom Polju i u Kotoru to potvrđuju. Za razliku od takvih okolnosti u Crnoj Gori, u BiH sam se slobodno kretao i bio pozdravljen od Vašeg naroda i građana u više prilika u kojima sam se poklonio žrtvama Srebrenice.

SRPSKI NACIONALIZAM POD PATRONATOM SPC: Animozitet prema drugim narodima glavni je pokretač srpskoga nacionalizma, koji se razvija i širi, uglavnom, pod uticajem i patronatom Srpske pravoslavne crkve. Takvi stav prema nesrpskim narodima posljedica je netolerancije prema nacionalnoj i vjerskoj različitosti između brojnih naroda u Srbiji, na Balkanu, Evropi i svijetu. Tragični sukob mračnoga „srpskoga pravoslavlja“…

CRNOGORSKI PARADOKS: Bez obzira što se oni deklarišu kao Crnogorci, više vole tuđe nego svoje. Nema države u svijetu koja više voli tuđe nego svoje. U Crnoj Gori veliki je broj političara koji više vole Srbiju nego Crnu Goru, srpsku nego crnogorsku himnu (državne simbole uopšte), Beograd nego Podgoricu i Cetinje… Zvuči paradoksalno, ali je istinito.

MITROPOLIT MIHAILO POLAŽE CVIJEĆE I POKLANJA SE ŽRTVAMA GENOCIDA U SREBRENICI: Ako mi godine dozvole i iduće godine ću se pokloniti žrtvama Srebrenice.

SPC I AMFILOHIJE VODE OTVORENI RAT: Srpska pravoslavna crkva od dolaska Amfilohija za poglavara Crnogorsko-primorske mitropolije vodi otvoreni rat protiv svega crnogorskoga: nezavisne države, autokefalne crkve, crnogorskoga jezika, crnogorske kulture, istorije i tradicije, s namjerom da sve to prisvoji i pripoji srpskome nacionalnom korpusu. Ponašaju se oholo, drsko, bezobzirno i nasilnički. Stavljaju sebe iznad svih crnogorskih zakona. Devastiraju manastire, crkve, istorijske spomenike i bez ikakve dozvole države mijenjaju crnogorski ambijent.

ZABORAV ZLOČINA OPASNIJI OD POČINJENOG ZLOČINA: Agresivna i militantna SPC ne samo da ne žali žrtve i da se ne izvinjava za zlo i zločin počinjen u Bosni, Hrvatskoj i na Kosovu, već ga prikriva i falsifikuje nesporne činjenice radeći sve da se on zaboravi. A zaborav zločina je produženi, odnosno novi zločin koji vodi budućim zločinima, u stvari ponavljanju tragične istorije. Zato je, po mišljenju mnogih, zaborav zločina opasniji od niza već počinjenih zločina. Normalno u svemu tome osnovni cilj bivšeg, sadašnjeg i budućeg agresora je prikriti aktivnu i jednu od vodećih uloga SPC u genocidu nad Bošnjacima.

U ŠKOLAMA IZUČAVATI O GENOCIDU NAD BOŠNJACIMA: Neophodno je u školske programe uvrstiti potpunu istinu o tragediji Bosne, a to je obavezno izučavanje genocida nad Bošnjacima, kako se više nikada nikome ne bi mogli ponavljati. U tome treba slijediti primjer suočavanja Njemaca sa posljedicama 2. svjetskog rata i miroljubivu i veliku politiku Vili Branta.

SRBIJA, SPC I SANU OSVAJAČKE I GENOCIDNE NAMJERE: Namjere Srbije, SPC i SANU kao nosilaca velikosrpskog projekta nijesu samo osvajačke, već i genocidne. U njihovoj srži i krajnjoj poruci i cilju, odnosno namjeri nije samo okupacija naroda i zemalja regiona, već i njihova denacionalizacija kao u doba cara Dušana.

ISLAMSKA ZAJEDNICA NIJE REAGOVALA KAKO PRILIČI: Kletvoprestupnicima nećemo dozvoliti da unose neslogu među Crnogorcima i građanima Crne Gore, jer smo mukotrpno obnovili i crkvu i državu. Crnogorci su sve više svjesni sprskih političkih avantura koje izazivaju nered u zemlji i u regionu nazivajući islam lažnom vjerom. I na ovakve kletvoprestupničke izjave Islamska vjerska zajednica ipak nije reagovala kako to priliči, kao da ni jedni ni drugi ne znaju da je vizantijski car Manojlo rekao da su islamski Bog i hrišćanski Bog jedno isto Božanstvo. A antiohijski patrijarh Ignacije, kaže kao i vi, mi hrišćani istoka nalazimo se u traženju lica Božjeg, i mi kao i Vi se obraćamo tvorcu neba i zemlje i tražimo Božji oproštaj! Neka je Bog sa Vama, zaključuje on.
Aleksandrijski patrijarh za islam kaže da je to religija Velikog Boga i njegovog apostola Muhammeda, a ja velim, potreban je jači dijalog sa Islamom i ostalim religijama.

Cjelovit razgovor na: bosnjaci.net

(mb)

Previous VELIKA SRBIJA, KAKO SE KAŽE NA BOSANSKOM
Next Bajramska poruka reisa Kavazovića

You might also like

RIJEČ-

Hrvati su došli iz Poljske u 9. stoljeću!

‘Deveto stoljeće je jedino sigurno stoljeće za određivanje početka hrvatske prisutnosti na ovim prostorima. Naši Hrvati na ovaj prostor dolaze početkom 9. stoljeća iz Poljske, kao vojna oligarhija koju je

SPORT

Haris Duljević: Moj san je od kada igram fudbal da jednog dana zaigram u A reprezentaciji

Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine, Fudbalski klub Sarajevo vraća se na pobjednički kolosijek. Ekipa koju s klupe vodi Miodrag Ješić upisala je četiri vezana trijumfa. Jedan od najzaslužnijih za taj