Mlade snage: ZDK dobija 22-godišnjeg ministra!

Mlade snage: ZDK dobija 22-godišnjeg ministra!

 

Mladi Zeničanin Arnel Isak (22) iz A-SDA, inače diplomirani ekonomista, danas je izabran za novog ministra za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline u Vladi Zeničko-dobojskog kantona (ZDK).

⁃ Činjenica, mlad sam, ali istovremeno i spreman uhvatiti se ukoštac s problemima. Uvijek ističemo da mladima treba dati priliku, što su općinske organizacije i KO A-SDA i dokazale predloživši mene za ministra – kaže novoizabrani ministar, koji je dobio medijsku pažnju ponajviše zbog toga što je odranije bio poznat po snimanju nekih zabavnih video sadržaja na servisu You Tube.

-Baš kao što sam se do sada u životu svemu maksimalno profesionalno posvetio, tako sam učinio i po saznanju da sam kandidat za ministra. Od tog trenutka počinje moje povlačenje iz svijeta društvenih mreža i jutjubera i počinju pripreme za odgovoran rad koji me čeka na itekako odgovornoj funkciji – ističe on u razgovoru za Avaz.

Komentirajući naslove u medijima, Isak ističe da nije očekivao da će naići na ovoliku pažnju javnosti od svih imenovanih ministara, pa i samog mandatara Vlade ZDK.

⁃ Ako je jedino sporna nargila, trend koji je popularan u svijetu, s kojom sam snimao klipove, onda se time ponosim. Nemam mrlje u dosadašnjem angažmanu u politici i životu, koji sam posvetio porodici, obrazovanju i stjecanju znanja i vještina. Sve to maksimalno ću iskoristiti na poziciji koju ću obnašati – izjavio je Isak, dodajući da se politički aktivirao jer želi pokazati da Bosna i Hercegovina ima mlade ljude na koje se itekako može osloniti.

-U Bosni i Hercegovini sigurno nema mlađeg ministra, a sumnjamo da ima i u Evropi.

Nadamo se da će mladi Isak dostojno obavljati povjerenu mu funkciju i na taj način razuvjeriti skeptičnu javnost, javnost koja se nerijetko žali na višedecenijsku prisutnost ‘istih lica’ na bosanskoj političkoj sceni.

 

(MiruhBosne/Avaz)

Previous Hasija Borić: Dođi, Miljenko, mi smo u Sarajevu
Next „Ljutko“: U tri godine, od balkonskog uzgoja do tri tone sosova

You might also like

BAŠTINA

Otvorena obnovljena Careva džamija u Nevesinju

Džamija je sagrađena između 1481. i 1512. godine Obnovljena Careva džamija u Nevesinju, koja je srušena 1992. godine, svečano je otvorena u nedjelju uz prisustvo brojnih predstavnika javnog i vjerskog

NAŠI DANI

Kukaste patrole u Beogradu– zašto su odjednom migranti na meti?

U paralelnoj realnosti, migranti u Srbiji pljačkaju, napadaju žene i bodu noževima. Nema veze što ništa od toga nije istina – sateliti vlasti i dio opozicije misle da im se

NAŠI DANI

U Bosanskoj Krajini migranti iz Afganistana, Njemačke..

  Policija u Ključu pronašla je prije nekoliko dana među migrantima koji su pretežno iz Afganistana i jednog državljanina Njemačke. On je otkriven u centru grada, a kasnije je utvrđeno