Mlade snage: ZDK dobija 22-godišnjeg ministra!

Mlade snage: ZDK dobija 22-godišnjeg ministra!

 

Mladi Zeničanin Arnel Isak (22) iz A-SDA, inače diplomirani ekonomista, danas je izabran za novog ministra za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline u Vladi Zeničko-dobojskog kantona (ZDK).

⁃ Činjenica, mlad sam, ali istovremeno i spreman uhvatiti se ukoštac s problemima. Uvijek ističemo da mladima treba dati priliku, što su općinske organizacije i KO A-SDA i dokazale predloživši mene za ministra – kaže novoizabrani ministar, koji je dobio medijsku pažnju ponajviše zbog toga što je odranije bio poznat po snimanju nekih zabavnih video sadržaja na servisu You Tube.

-Baš kao što sam se do sada u životu svemu maksimalno profesionalno posvetio, tako sam učinio i po saznanju da sam kandidat za ministra. Od tog trenutka počinje moje povlačenje iz svijeta društvenih mreža i jutjubera i počinju pripreme za odgovoran rad koji me čeka na itekako odgovornoj funkciji – ističe on u razgovoru za Avaz.

Komentirajući naslove u medijima, Isak ističe da nije očekivao da će naići na ovoliku pažnju javnosti od svih imenovanih ministara, pa i samog mandatara Vlade ZDK.

⁃ Ako je jedino sporna nargila, trend koji je popularan u svijetu, s kojom sam snimao klipove, onda se time ponosim. Nemam mrlje u dosadašnjem angažmanu u politici i životu, koji sam posvetio porodici, obrazovanju i stjecanju znanja i vještina. Sve to maksimalno ću iskoristiti na poziciji koju ću obnašati – izjavio je Isak, dodajući da se politički aktivirao jer želi pokazati da Bosna i Hercegovina ima mlade ljude na koje se itekako može osloniti.

-U Bosni i Hercegovini sigurno nema mlađeg ministra, a sumnjamo da ima i u Evropi.

Nadamo se da će mladi Isak dostojno obavljati povjerenu mu funkciju i na taj način razuvjeriti skeptičnu javnost, javnost koja se nerijetko žali na višedecenijsku prisutnost ‘istih lica’ na bosanskoj političkoj sceni.

 

(MiruhBosne/Avaz)

Previous Hasija Borić: Dođi, Miljenko, mi smo u Sarajevu
Next „Ljutko“: U tri godine, od balkonskog uzgoja do tri tone sosova

You might also like

NAŠI DANI

HDZ – opasnost po mir na Balkanu!

  U tekstu pod nazivom “Opasnost za Balkan” list Spiegel piše: Evropska narodna partija, onaj građansko-konzervativni Klub poslanika u Evropskom parlamentu kojem pripadaju i CDU/CSU, u svojim redovima ima grupu koja trenutno ugrožava mir

NAŠI DANI

Željeznički saobraćaj u FBiH ponovo u funkciji

Nakon pauze od više od dva mjeseca, u sklopu mjera poduzetih zbog širenja koronavirusa, u Federaciji Bosne i Hercegovine ponovno je uspostavljen željeznički saobraćaj, javlja AA. Željeznice Federacije Bosne i

NAŠI DANI

Kanton Sarajevo: Posao za 800 nastavnika, profesora i stručnih saradnika

  Na osnovu saglasnosti koje je Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo dalo osnovnim i srednjim školama KS za raspisivanje konkursa za prijem uposlenika u školskoj 2018/2019. godini