Mladi bosanski pijanista: Omar Halilović pobijedio na prestižnom takmičenju u New Yorku

Mladi bosanski pijanista: Omar Halilović pobijedio na prestižnom takmičenju u New Yorku

Bosanskohercegovački genijalac pijanista, Omar Halilović sa svojih 11 godina,  pobijedio je na prestižnom Music competition Suzanne Culley u Njujorku (New York)!!!

U klasi profesora klavira Amsal Ganovićem, osvojio je Prvo mjesto i sebi otvorio vrata za nastup u velikom Carnegie Hall-u u Njujorku. 

Omar je pobijedio u jakoj međunarodnoj konkurenciji, ostavivši iza sebe cijeli svijet – od Poljske, preko Kine, do Amerike. 

Omar već tri godine, koliko svira klavir, samo bere nove i nove pobjede. 

Počeo je kod profesora Amsala u Osnovnoj muzičkoj školi na Ilidži i za vrlo kratko vrijeme pokazao neviđeni talenat, sposobnost i vrijednost. Sve je ovjekovječio prestižnim nagradama u ove tri godine na svima našim, a evo sad i svijetskim takmičenjima iz klavira.

Najnovija mu je otvorila vrata prestižnog Carnegie Hall-a sljedeće godine 29. juna.

Čak ga ni pandemija koronavirusa i poremećaji odlaska na časove, zbog mjera zabrane, nisu omeli u putu ka pobjedi i svjetskoj slavi. 

Omar i njegov profesor Amsal bili su jedini predstavnici Bosne i Hercegovine na ovom takmičenju, piše politicki.ba.

Previous Nova isporuka: 10.530 doza Pfizer vakcina stiglo u našu zemlju
Next Svjetski dan okoliša u Kantonu Sarajevo posvećen prašumi Ravna Vala na Igmanu

You might also like

KULTURA I UMJETNOST

VIJEĆNICA: Obilježavanje godišnjice rođenja Maka Dizdara

U subotu, 17. oktobra 2020. godine, u 12 sati u sarajevskoj Vijećnici bit će obilježena 103. godišnjica rođenja Maka Dizdara. Program uključuje Partituru za gudački kvartet “Kameni spavač” Vlade Miloševića

MADE IN BOSNIA-387

Konjičko drvorezbarstvo: Kandidat za uvrštavanje na listu nematerijalne baštine UNESCO-a

U prostorijama Galerije Hanikah u Sarajevu otvorena je izložba “Konjičko drvorezbarstvo”, koju organizira firma Rukotvorine iz Konjica u sklopu festivala “Sarajevska zima 2015” Izložba je otvorena i povodom kandidature konjičkog

BAŠTINA

Manifestacija “Tri kraljice“ oživila duh srednjovjekovne Bosne

Muzej grada Zenice, u prostoru srednjovjekovne tvrđave Vranduk kod Zenice, u kojoj se nalazi i stalna postavka tog muzeja, bio je domaćin centralne regionalne manifestacije “Tri kraljice“. Kako je objasnio