Mladi bosanski plivač u finalu Evropskog prvenstva!

Mladi bosanski plivač u finalu Evropskog prvenstva!

Kenan Dračić mladi plivački reprezentativac Bosne i Hercegovine plasirao se u finale Evropskog juniorskog prvenstva koje je danas počelo u litvanskom Viljnusu.

Dračić je jutros izborio plasman u polufinale trke na 200 metara slobodnim stilom, a večeras je odradio još jednu sjajnu trku polufinala.

Mladi bosanski plivač je sa četvrtim vremenom polufinala (1:49.54) izborio plasman u finale, te će se sutra boriti za medalju u finalu koje je planirano u 18 sati.

Konkurenti Kenanu Dračiću u velikom finalu sutra će biti Nikolas Kastela (Danska) 1:49.45, Ahmet Burak Isik (Turska) 1:49.46, Filipo Bertoni (Italija) 1:49.58, Kristian Giefing (Austrija) 1:49.86, Lukas Fricke (Njemačka) 1:49.92, Gabriele Alente (Italija) 1:50.21, te domaći plivač Kristupos Trepocka iz Litvanije koji je imao i najbolje vrijeme večerašnjeg polufinala (1:48.59.)

Iman Avdić je takođe plivala večeras polufinalnu trku na 200 metara slobodnim stilom i zauzela 14. mjesto, međutim u Litvaniji će imati još prilike za dobre rezultate jer njene najbolje discipline tek dolaze.

Danas je Arian Kadić u disciplini 50 metara prsno sa rezultatom 30.28 postavio novi juniorski državni rekord Bosne i Hercegovine.

Previous Sarajevski Muzej farmacije na kulturnoj ruti Vijeća Evrope
Next Turska posljednji putnik u četvrtfinale Eura

You might also like

SPORT

Otac ostavio dubok trag u Sloveniji, on strpljivo čekao bosanske papire: Amar Alibegović od sada bez restrikcija može nastupati za Zmajeve

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) danas je poslala dopis u kojem je obavijestila Košarkaški savez Bosne i Hercegovine kako Amar Alibegović u reprezentaciji naše zemlje više neće imati status naturalizovanog stranca.

SPORT

Najavljivani fudbalski susret Rusije i Bosne i Hercegovine – prolongiran

Prijateljska utakmica „A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine i Rusije koja je trebala biti odigrana 19. novembra u Sankt Peterburgu neće biti odigrana u tom terminu. Na današnjoj sjednici Izvršnog odbora

SPORT

Pogledajte Amelovu utrku do svjetskog srebra u Dohi (VIDEO)

Amel Tuka osvojio je srebro u trci na 800 metara na Svjetskom prvenstvu u atletici koje se održava u Dohi. Ovo je najveći uspjeh bosanskohercegovačke atletike. Podsjećamo, Tuka je 2015.