Moskva se sveti Sarajevu! Rusija smanjila isporuku plina za Bosnu i Hercegovinu

Moskva se sveti Sarajevu! Rusija smanjila isporuku plina za Bosnu i Hercegovinu

Isporuka plina za našu zemlju smanjena je za 50%, potvrdio je to za FTV Milomir Draganić, direktor Gas prometa.

“Količina plina koja nam dolazi preko mađarsko-srbijanske granice je upola manja, ne znamo još iz kojih razloga, provjeravamo. Trebalo bi da u BH gasu imaju više informacija”, rekao je Draganić. 

“Tačno je da je BH-Gas dana 16.12.2020. godine u 12 sati 16 minuta i 36 sekundi dobio potvrdu o odobrenju potrebih količina prirodnog gasa za Energoinvest/BH-Gas. Nakon toga, u 15 sati 39 minuta i 25 sekundi dobili smo obavijest od strane Gazprom Exporta da Energoinvestu/BH-Gasu umanjuju odobrene količine prirodnog gasa za 50%”, saopćeno je iz ovog preduzeća.

Zanimljivo je da se ova duplo manja isporuka plina ruske kompanije Gazprom Bosni i Hercegovini odvija samo dan nakon posjete Sergeja Lavrova ministra spoljnih poslova Ruske Federacije našoj zemlji i nakon što su dva od tri člana Predsjedništva BiH odbila da se sastanu s njim.

…Obično su Rusi ti koji odvaljuju zaušnice onima s kojima razgovaraju. Ne vjerujem da bi Lavrov došao u Sarajevo da je znao da će mu se to dogoditi – komentarisao je za domaće medije politiki analitičar Davor Gjenero jučerašnji potez Džaferovića i Komšića.

– Pokazali su da znaju kud Bosna i Hercegovina spada, pokazali su da imaju građansku hrabrost, odlučnost i da su im na srcu vrijednosti za koje se formalno zalažu. Zbog toga mislim da je njihov potez hrabar, zbog toga to je nešto što mora impresionirati – istakao je.

Previous Novi Grad: Otvorena sportska dvorana uz Osnovnu školu “Umihana Čuvidina”
Next Bosna i Hercegovina će dobiti plin koji nije ruski

You might also like

NAŠI DANI

41 stepen Celzijusa – Mostar je danas u podne bio najtopliji grad u regionu

Sa izmjerenih 41 stepen Celzijusa Mostar je danas u podne bio najtopliji grad u regionu. Istovremeno, glavni grad Crne Gore, sa 40 stepeni Celzijusa bio je najtopliji glavni grad u

NAŠI DANI

Održana komemorativna sjednica povodom Dana sjećanja na sve poginule građane Sarajeva

Povodom Dana sjećanja na sve poginule građane Sarajeva u ratu od 1992. do 1995. godine i 26. godišnjice stradanja 68 građana na pijaci Markale, danas je u Narodnom pozorištu održana

BAŠTINA

NA DOBRINJI ODRŽANA ĆETENIJADA

Na platou Bosanske tržnice na Dobrinji sinoć je pred velikim brojem prisutnih građana, održana ćetenijada – takmičenje u pravljenju ćetenije – tradicionalne bosanskohercegovačke poslastice. Manifestaciju je organiziralo Udruženje građana „4T“