Moskva se sveti Sarajevu! Rusija smanjila isporuku plina za Bosnu i Hercegovinu

Moskva se sveti Sarajevu! Rusija smanjila isporuku plina za Bosnu i Hercegovinu

Isporuka plina za našu zemlju smanjena je za 50%, potvrdio je to za FTV Milomir Draganić, direktor Gas prometa.

“Količina plina koja nam dolazi preko mađarsko-srbijanske granice je upola manja, ne znamo još iz kojih razloga, provjeravamo. Trebalo bi da u BH gasu imaju više informacija”, rekao je Draganić. 

“Tačno je da je BH-Gas dana 16.12.2020. godine u 12 sati 16 minuta i 36 sekundi dobio potvrdu o odobrenju potrebih količina prirodnog gasa za Energoinvest/BH-Gas. Nakon toga, u 15 sati 39 minuta i 25 sekundi dobili smo obavijest od strane Gazprom Exporta da Energoinvestu/BH-Gasu umanjuju odobrene količine prirodnog gasa za 50%”, saopćeno je iz ovog preduzeća.

Zanimljivo je da se ova duplo manja isporuka plina ruske kompanije Gazprom Bosni i Hercegovini odvija samo dan nakon posjete Sergeja Lavrova ministra spoljnih poslova Ruske Federacije našoj zemlji i nakon što su dva od tri člana Predsjedništva BiH odbila da se sastanu s njim.

…Obično su Rusi ti koji odvaljuju zaušnice onima s kojima razgovaraju. Ne vjerujem da bi Lavrov došao u Sarajevo da je znao da će mu se to dogoditi – komentarisao je za domaće medije politiki analitičar Davor Gjenero jučerašnji potez Džaferovića i Komšića.

– Pokazali su da znaju kud Bosna i Hercegovina spada, pokazali su da imaju građansku hrabrost, odlučnost i da su im na srcu vrijednosti za koje se formalno zalažu. Zbog toga mislim da je njihov potez hrabar, zbog toga to je nešto što mora impresionirati – istakao je.

Previous Novi Grad: Otvorena sportska dvorana uz Osnovnu školu “Umihana Čuvidina”
Next Bosna i Hercegovina će dobiti plin koji nije ruski

You might also like

NAŠI DANI

KS: Odata počast poginulim pripadnicima Armije RBiH pravoslavne vjeroispovijesti

Povodom Božića, predstavnici Koordinacije boračkih udruženja i ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović posjetili su danas groblje Sveti Marko, gdje su položili cvijeće i odali počast poginulim pripadnicima

NAŠI DANI

Vlada FBiH preusmjerila 21 milion KM zdravstvu za medicinsku opremu

Vlada Federacije BiH danas je na prijedlog premijera Federacije BiH Fadila Novalića stavila van snage odluke o raspodjeli  21 milion KM nižim nivoima vlasti i fondovima – kantonima općinama i

NAŠI DANI

41 stepen Celzijusa – Mostar je danas u podne bio najtopliji grad u regionu

Sa izmjerenih 41 stepen Celzijusa Mostar je danas u podne bio najtopliji grad u regionu. Istovremeno, glavni grad Crne Gore, sa 40 stepeni Celzijusa bio je najtopliji glavni grad u