Moskva se sveti Sarajevu! Rusija smanjila isporuku plina za Bosnu i Hercegovinu

Moskva se sveti Sarajevu! Rusija smanjila isporuku plina za Bosnu i Hercegovinu

Isporuka plina za našu zemlju smanjena je za 50%, potvrdio je to za FTV Milomir Draganić, direktor Gas prometa.

“Količina plina koja nam dolazi preko mađarsko-srbijanske granice je upola manja, ne znamo još iz kojih razloga, provjeravamo. Trebalo bi da u BH gasu imaju više informacija”, rekao je Draganić. 

“Tačno je da je BH-Gas dana 16.12.2020. godine u 12 sati 16 minuta i 36 sekundi dobio potvrdu o odobrenju potrebih količina prirodnog gasa za Energoinvest/BH-Gas. Nakon toga, u 15 sati 39 minuta i 25 sekundi dobili smo obavijest od strane Gazprom Exporta da Energoinvestu/BH-Gasu umanjuju odobrene količine prirodnog gasa za 50%”, saopćeno je iz ovog preduzeća.

Zanimljivo je da se ova duplo manja isporuka plina ruske kompanije Gazprom Bosni i Hercegovini odvija samo dan nakon posjete Sergeja Lavrova ministra spoljnih poslova Ruske Federacije našoj zemlji i nakon što su dva od tri člana Predsjedništva BiH odbila da se sastanu s njim.

…Obično su Rusi ti koji odvaljuju zaušnice onima s kojima razgovaraju. Ne vjerujem da bi Lavrov došao u Sarajevo da je znao da će mu se to dogoditi – komentarisao je za domaće medije politiki analitičar Davor Gjenero jučerašnji potez Džaferovića i Komšića.

– Pokazali su da znaju kud Bosna i Hercegovina spada, pokazali su da imaju građansku hrabrost, odlučnost i da su im na srcu vrijednosti za koje se formalno zalažu. Zbog toga mislim da je njihov potez hrabar, zbog toga to je nešto što mora impresionirati – istakao je.

Previous Novi Grad: Otvorena sportska dvorana uz Osnovnu školu “Umihana Čuvidina”
Next Bosna i Hercegovina će dobiti plin koji nije ruski

You might also like

NAŠI DANI

Dragan Vikić i Jusuf Pušina oslobođeni optužbe za ratni zločin u Sarajevu

Sud Bosne i Hercegovine je prvostepenom presudom oslobodio bivšeg komandanta Specijalne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova RBiH Dragana Vikića i pomoćnika ministra unutrašnjih poslova za uniformisanu policiju Jusufa Pušinu, javlja AA.

OTPOR BOSNE

General Izet Nanić – bosanski heroj, ponos Krajine i države rođen je na današnji dan

Historija nas uči da oni koji zaborave svoju prošlost i svoje velikane da ne zaslušuju da žive budućnost. Tako su danas predstavnici Izvršne i Zakonodavne vlasti ali i predstavnici boračkih

NAŠI DANI

Turisti u Sarajevu u sve većem broju – iz godine u godinu procenat raste za nekih 20 posto

  Broj turista u Kantonu Sarajevo (KS) povećava se iz godine u godinu. Samo u prvih šest mjeseci ove godine zabilježeno je više od 240.000 dolazaka i 490.000 noćenja što