Mostar: Održana Svečana akademija povodom Dana nezavisnosti – “Mostar je puno dao za Bosnu i Hercegovinu”

Mostar: Održana Svečana akademija povodom Dana nezavisnosti – “Mostar je puno dao za Bosnu i Hercegovinu”

 

U Amfiteatru Fakulteta humanističkih nauka (FHN) Univerziteta “Džemal Bijedić” u utorak je održana Svečana akademija povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

“Željeli smo da obilježimo Dan nezavisnosti BiH u našem gradu, s obzirom na to da je Grad Mostar dao puno za Bosnu i Hercegovinu”, rekao je tim povodom za portal StarMo jedan od organizatora Akademije, predsjednik Unije studenata Univerziteta “Džemal Bijedić” Mostar, Džani Pajić.

“Mi želimo poslati poruku da se i u Gradu Mostaru voli Bosna i Hercegovina, da se u gradu Mostaru obilježava Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine i da Mostar nije zaboravio sve one koji su položili svoj život u odbrani Mostara i koji su položili svoj život za ideju nezavisne i suverene države BiH”, dodao je Pajić.

 

Uz prisustvo velikog broja učenika, studenata i zvanica iz različitih oblasti, u svečanom programu nastupili su učenici Druge gimnazije, Osnovne škole Zalik, Srednje medicinske škole, Karađoz-begove medrese, te Srednje tekstilne i poljoprivredne škole.

Inače, pored ovih škola, u organizaciji svečane akademije učestvovali su Unija studenata Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, Bošnjačka zajednica kulture “Preporod” – Gradsko društvo Mostar i džemat Zalik.

Previous Nekropola sa stećcima Kuman kod Kladnja
Next Dvije izložbe u Brusa bezistanu povodom Dana nezavisnosti BiH (VIDEO)

You might also like

NAŠI DANI

Dan bijelih traka: Na sarajevskoj Vijećnici ispisana imena i prezimena ubijene djece Prijedora

Povodom Dana bijelih traka na Vijećnici u Sarajevu večeras su ispisana imena i prezimena ubijene djece Prijedora, javlja Anadolija. Danas se Prijedor i svijet prisjećaju 3.176 ubijenih, među kojima i

NAŠI DANI

Konaković brani izbor Vukoje, proziva Bećirovića, Komšića i Izetbegovića

 Predsjednik Naroda i pravde (NiP) i ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković upozorio je da je Bosna i Hercegovina je pred velikom opasnošću da dođe do potpune blokade Ustavnog suda

NAŠI DANI

Dok se priziva reakcija OHR-a: Hoće li Schmidt odlučiti da trinaest Bošnjaka ne vrijedi koliko i trinaest Hrvata?

Nema drugog kruga ako je u prvom krugu jedanaest delegata predložilo kandidata za (pot)predsjednika Federacije. I još jednom – nema drugog kruga ako je u prvom krugu jedanaest delegata predložilo