Mostar: Sa Starog mosta pušteno 150 balona

Mostar: Sa Starog mosta pušteno 150 balona

Sa Starog mosta u Mostaru večeras je u organizaciji udruženja “Djeca rata” Mostar, pušteno 150 svjetlećih balona, u znak protesta Thompsonovog koncerta koji se održava večeras na stadionu pod Bijelim Brijegom.

“Puštenih 150 svjetlećih balona simbolizira najmanje 150 godina zatvora zločincima kojima večeras pod Bijelim brijegom pjeva Thompson”, kazao je predsjednik Udruženje “Djeca rata” Mostar, Elvis Redžić za Anadolu Agency (AA).

On ističe kako je Udruženje “Djeca rata” Mostar predalo prijavu MUP HNK PU Mostar zahtjev za održavanje protesnog skupa na Španskom trgu, pod nazivom „Za suživot“, kojim bi, kako naglašava, izrazili ogorčenje ponovnim ponižavanjem i psihičkom torturom žrtava rata.

No, protest nije dozvoljen, a javno objašnjenje je da je Odluka o zabrani takvih protesta donesena 2014. godine, nakon što je došlo do paljenja javnih ustanova i institucija.

“Mi smo se tome nadali, da vlast koja daje za veličanje zločinaca dozvole, neće dati i nama koji se protivimo tome”, kazao je Redžić, navodeći kako je bio svjestan kad je zahtjev za protesno okupljanje predan da neće ni biti dozvoljen.

“Veliki skup potpore hrvatskim uznicima u Haagu te svim nepravedno optuženim i osuđenim hrvatskim braniteljima HVO-a”, naziv je večerašnjeg koncerta koji se održava u organizaciji Udruge “Hrvatsko srce nade” uz pokroviteljstvo Odjela za branitelje HVO-a HNS-a BiH.

Ovaj događaj digao je pravu medijsku prašinu. Jedni ga osuđuju, a drugi poručuju kako je to samo muzički događaj i ništa više.

Previous Mostar: Izložba 'Zdravo, ma gdje bili, heroji Mostara'
Next Historijski čas i iftar na Žuči: 3.000 ljudi na lokalitetu koji je bio ključan za odbranu grada

You might also like

NAŠI DANI

Sergeju Barbarezu u Mostaru uručena nagrada Mimar Mira

  U okviru manifestacije “Mostar ne zaboravlja prijatelje“ u organizaciji Centra za mir i multietničku saradnju sinoć su dodijeljene i tradicionalne nagrade “Mimar mira 2018“ – prenosi N1. Ovogodišnji Mimari

NAŠI DANI

Darko Mrđa osuđen na 15 godina zatvora zbog zločina u Prijedoru

  Darko Mrđa osuđen je na 15 godina zatvora zbog ratnog zločina i ubistva više žrtava sa područja Prijedora, javlja Anadolu Agency (AA).  I Zoran Babić je osuđen na 15

NAŠI DANI

Christina Doctare vraća Nobelovu nagradu za mir

Christina Doctare, švedska doktorica i novinarka koja je bila i tokom rata u Bosni i Hercegovini, prisustvovala je večeras protestima u Stockholmu gdje je poručila da vraća Nobelovu nagradu za