Mostar uputio zahvalu zdravstvenim radnicima

Mostar uputio zahvalu zdravstvenim radnicima

“Hvala, Thank you, Grazie, Gracias, Merci, Danke” riječi su koje su večeras bile ispisane na Starom mostu u Mostaru.

Bile su to riječi kojima su se Mostarci zahvalili svojim zdravstvenim radnicima u Mostaru, ali i onima širom svijeta, koji zajedničkom snagama sedmicama vode tešku borbu za živote i zdravlje građana, priopćeno je iz Centra za mir.

Mostar se tako na poseban način pridružio globalnoj kampanji kojom građani u zemljama pogođenim koronavirusom izražavaju podršku radnicima u zdravstvu, ali i svima onima koji su na prvoj liniji odbrane i koji svakodnevno ugrožavaju svoje kako bi spasili živote drugih, priopćeno je iz Centra za mir, koji je organizator performansa na Starom mostu.

Previous Priča o Hazimi Topčagić - Organska humanost u doba korone
Next Bosansko bogumilstvo

You might also like

NAŠI DANI

Komšić i Dunović u Italiji prisustvovali otvaranju spomen obilježja ‘Cvijet Srebrenice’

 Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, na poziv bosanskog Udruženja građana “Ljiljan Italija” otvorio je spomen-obilježje “Cvijet Srebrenice” u mjestu Rogno u Italiji u kojem žive građani bosanskog porijekla.

NAŠI DANI

‘Merhamet’ dijeli pomoć i u Siriji

Volonteri Muslimanskog dobrotvornog društva “Merhamet” uveliko su prisutni na terenu u zemljotresom razorenim područjima na jugu Turske i sjeveru Sirije gdje zajedno s partnerima turske organizacije IHH dijele obroke i

NAŠI DANI

Kosovo dobilo svoju vojsku

  Apsolutnom većinom glasova Skupština Kosova usvojila je danas paket zakona i završila transformciju Kosovskih bezbjednosnih snaga u Vojsku Kosova. Glasanju nisu prisustvovali srpski poslanici – prenosi AA. Poslanici Skupštine