Mostarski skywalk, mjesto koje oduzima dah

Mostarski skywalk, mjesto koje oduzima dah

Staklena šetnica na brdu Fortica iznad Mostara već plijeni prve entuzijaste koji, uz čarobni pogled na grad, nudi i dozu adrenalina.

Skywalk, vrijedan oko 40 hiljada maraka, projekt je brdsko-biciklističkog udruženja MTBA Mostar, koji je imao za cilj poboljšanje turističke ponude grada na Neretvi.

”Trudimo se da proširimo i uvedemo nešto novo, zato što ljudi dolaze, posjećuju, uvijek traže nešto novo. Najveća atrakcija je pogled na grad i mi ga pokušavamo što više iskoristiti i učiniti pristupačnijim ljudima. Šetnice, staze i vidikovci su nešto što je usmjereno da ljudima omogući da što lakše mogu doći do tih mjesta”, rekao je ranije za Bljesak.info predsjednik udruženja Đani Rahimić.

Skywalk iznad Mostara - Prvi posjetitelji na mostarskom skywalku, mjestu koje oduzima dah

Šetnica sa staklenim pod visoka je oko 15 metara nad obroncima Fortice, a prostor za šetnju dug je skoro 35 metara.

Uz, postojeći zip-line, viseći most, biciklističke staze i drugi sadržaj, nudi pravu avanturističku poslasticu udaljenu svega nekoliko minuta voženje od samog grada.

Projekt skywalk na Fortici nominiran je od Grada Mostara u sklopu saradnje s projektom Via Dinarica, te je finansiran sredstvima Grada Mostara i projekta Via Dinarica, kojeg implementira i sufinansira Razvojni program Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), uz finansijsku podršku Agencije Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAID BiH) i Agencije za razvojnu suradnju Republike Italije (AICS).

Previous Visoki predstavnik Inzko čestitao Mostarcima na uspješnim izborima
Next Ruski stručnjaci o putu ukrajinske relikvije - zasluga plaćenika koji su djelovali na strani separatista u Donbasu

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Kalesija: 75-godišnji Suljo Fejzić ne pamti ovakav rod šljive (Video)

Ova godina itekako je bila pogodna za rod šljive, pa je trenutno i berba ove slasne voćke u toku. Suljo Fejzić ima 75 godina i kako kaže ne pamti ovakav

BH RAZGLEDNICA

Semir Efendić u posjeti Trebinju: Put za budućnost Bosne i Hercegovine je u razvoju i saradnji

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić zajedno sa Vedadom Halilovićem, izvršnim direktorom izvoza kompanije AS Holding d.o.o., jednog od vodećih izvoznika iz BiH, u društvu Huseina ef. Hodžića, nekadašnjeg

TURIZAM

Vodopad Kravice vrvi od gostiju, ljepota slapova i zelenilo ostavljaju bez daha

Vodopad Kravice u ljetnim mjesecima jedno je od najposjećenijih turističkih mjesta u Bosni i Hercegovini. Vikendom ovo mjesto posjete hiljade gostiju, a turisti dolaze iz svih dijelova svijeta. Posljednjih godina