Mostarski skywalk, mjesto koje oduzima dah

Mostarski skywalk, mjesto koje oduzima dah

Staklena šetnica na brdu Fortica iznad Mostara već plijeni prve entuzijaste koji, uz čarobni pogled na grad, nudi i dozu adrenalina.

Skywalk, vrijedan oko 40 hiljada maraka, projekt je brdsko-biciklističkog udruženja MTBA Mostar, koji je imao za cilj poboljšanje turističke ponude grada na Neretvi.

”Trudimo se da proširimo i uvedemo nešto novo, zato što ljudi dolaze, posjećuju, uvijek traže nešto novo. Najveća atrakcija je pogled na grad i mi ga pokušavamo što više iskoristiti i učiniti pristupačnijim ljudima. Šetnice, staze i vidikovci su nešto što je usmjereno da ljudima omogući da što lakše mogu doći do tih mjesta”, rekao je ranije za Bljesak.info predsjednik udruženja Đani Rahimić.

Skywalk iznad Mostara - Prvi posjetitelji na mostarskom skywalku, mjestu koje oduzima dah

Šetnica sa staklenim pod visoka je oko 15 metara nad obroncima Fortice, a prostor za šetnju dug je skoro 35 metara.

Uz, postojeći zip-line, viseći most, biciklističke staze i drugi sadržaj, nudi pravu avanturističku poslasticu udaljenu svega nekoliko minuta voženje od samog grada.

Projekt skywalk na Fortici nominiran je od Grada Mostara u sklopu saradnje s projektom Via Dinarica, te je finansiran sredstvima Grada Mostara i projekta Via Dinarica, kojeg implementira i sufinansira Razvojni program Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), uz finansijsku podršku Agencije Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAID BiH) i Agencije za razvojnu suradnju Republike Italije (AICS).

Previous Visoki predstavnik Inzko čestitao Mostarcima na uspješnim izborima
Next Ruski stručnjaci o putu ukrajinske relikvije - zasluga plaćenika koji su djelovali na strani separatista u Donbasu

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Divan jesenji dan: Novembarsko sunce i prepuno Sarajevo (Foto)

  Sunčano vrijeme i temperatura od 16 stepeni Celzijusa razlog je što je veliki broj Sarajlija i turista dan odlučio provesti u šetnji ulicama glavnog grada Bosne i Hercegovine, javlja

BH RAZGLEDNICA

Tuzla: Svečano otvoren novoizgrađeni dio Trga slobode

U Tuzli je danas održana svečanost u povodu obilježavanja završetka radova na rekonstrukciji i proširenju Trga slobode u Tuzli, pišu Tuzlarije. Tako je najveći trg u Bosni i Hercegovini danas

TURIZAM

Zaštićeni pejzaž Konjuh: Zelena oaza idealna za odmor i uživanje

Šta možete očekivati od Tuzlanskog kantona? Cijela Bosna i Hercegovina, pa tako i Tuzlanski kanton je svojevrsna raskrsnica civilizacija. Prožeta je utjecajima različitih kultura s različitih strana. Bez obzira da