Motaz Azaiza u Potočarima: Tada nisam bio ni rođen, ali u medijima i školi sam saznao šta se ovdje desilo

Motaz Azaiza u Potočarima: Tada nisam bio ni rođen, ali u medijima i školi sam saznao šta se ovdje desilo

Žao mi je zbog onoga što se desilo ovdje u Srebrenici, tada nisam bio ni rođen, ali u medijima i školi sam saznao šta se ovdje desilo, poručio je palestinski novinar, fotograf i aktivista Motaz Azaiza koji je stigao u Potočare povodom 29. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici, javlja Anadolu.

Istakao je da na svakom koraku osjeća veliku ljubav građana u Bosni i Hercegovini prema Palestini.

“Ono što se desilo u Srebrenici danas se dešava u Gazi”, rekao je Azaiza, izrazivši zahvalnost ljudima u Bosni i Hercegovini na podršci Palestincima.

“Želim da se zahvalim ljudima zato što nose zastave Palestine zajedno pored zastava Bosne i Hercegovine”, kazao je palestinski novinar.

Potom je izrazio duboko žaljenje zbog genocida nad Bošnjacima u julu 1995. godine.

“Žao mi je zbog onoga što se desilo ovdje, tada nisam bio ni rođen, ali u medijima i školi sam saznao šta se ovdje desilo. Ono što se desilo ovdje sada se dešava ljudima u Palestini”, rekao je Azaiza koji je u Potočare stigao ogrnut palestinskim šalom te istaknutim “Cvijetom Srebrenice”.

Svjetskoj javnosti postao je poznat početkom agresije na Gazu, kada je, prije napuštanja Palestine, na društvenim mrežama svakodnevno izvještavao o strahotama koje izraelska vojska provodi u Pojasu Gaze. Azaizu na Instagramu prati oko 18,1 milion korisnika.

Izvor: Agencije

Previous Potočari: Klanjana dženaza i obavljen ukop 14 žrtava genocida u Srebrenici
Next Reisul-ulema Kavazović: Srebrenica je izvorište svijesti o sebi i svijetu u kojem živimo

You might also like

NAŠI DANI

„Iz godine u godinu nas je sve više, a emocije su jače“: 200 motorista iz Bihaća krenulo u Srebrenicu

Jutros je iz Bihaća prema Srebrenici krenuo 13. moto-maraton „Da se nikad ne zaboravi i ne ponovi“. Na put dug skoro 500 kilometara krenulo je 200 motorista iz Krajine. Njima

OTPOR BOSNE

Slamanje neprijateljske ofanzive u Bosanskoj Krajini septembra ’94.

–Bužim i Bužimljani se sa ponosom sjećaju svojih najboljih sinova koji su septembarskih dana ratne 1994.godine zaustavili jednu od najvećih neprijateljskih ofanziva i do nogu potukli jedinice kojima je komandovao

NAŠI DANI

Godišnjica zločina u Zaklopači: Gotovo identična sudbina stanovnike Zaklopače je zadesila i 1942.

Proteklo je 30 godina od krvavog zločina u mjestu Zaklopača koje se nalazi pored magistralnog puta Vlasenica – Milići.  Tog 16. maja 1992. godine pripadnici srpskih jedinica iz Milića u