Murphy s Nikšićem: Pokrenuti Južnu interkonekciju i koncesiju Aerodroma Sarajevo

Murphy s Nikšićem: Pokrenuti Južnu interkonekciju i koncesiju Aerodroma Sarajevo

Američki ambasador u BiH Michael Murphy sastao se danas sa premijerom FBiH Nerminom Nikšićem.

Među temama razgovora bile su i koncesija za Međunarodni aerodrom Sarajevo, ali i projekt izgradnje Južne interkonekcije.

– Sastao sam se danas s premijerom FBiH Nikšićem kako bih razgovarao o tome kako FBiH može unaprijediti euroatlantske integracije BiH i ostvariti ključne ekonomske reforme i reforme vladavine prava koje čuvaju multietnički karakter, suverenitet i teritorijalni integritet BiH i poboljšavaju živote svih građana BiH, naveo je Murphy i dodao:

– Pozvao sam Vladu FBiH da djeluje na plinovodu Južna interkonekcija, donese fiskalne reforme, unaprijedi pregovore o koncesiji Aerodroma Sarajevo, provede Zakon o borbi protiv korupcije FBiH i usvoji Zakon o zaštiti uzbunjivača.

Iz SDP-a je saopšteno da je na današnjem sastanku premijera Federacije BiH Nermina Nikšića i amabasadora Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Michaela Murphyja razgovarano je o aktuelnim političkim pitanjima.

Naglašena je potpuna podrška dosadašnjem transparetnom radu Vlade Federacije BiH, kao i reformama koje se provode u više oblasti, s ciljem unaprijeđenja kvaliteta života građana.

Na sastanku je još jednom istaknuta i potpuna privrženost SAD suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine, te je pohvaljen napredak na putu euroatlantskih integracija, navode iz SDP.

(Vijesti.ba./MiruhBosne)

Previous Pudar u finalu Evropskog prvenstva na 100 m leptir
Next Armenija priznala državu Palestinu

You might also like

NAŠI DANI

Dan kada je izvojevana pobjeda na Žuči

Polaganjem cvijeća i odavanjem počasti šehidima i poginulim borcima Armije RBiH i centralnom manifestacijom održanom na Golom brdu na Žuči večeras je obilježen Dan odbrane Općine Novi Grad i 24. godišnjica

NAŠI DANI

TK: Koalicija SDP, Naša stranka i PDA – srušili SDA, u Vladu uveli HDZ koji nema nijednog zastupnika u Skupštini

Iako nema nijednog zastupnika u Skupštini Tuzlanskog kantona, HDZ će u novom sazivu Vlade TK imati ministra, odlučila je nova većina koju čine SDP BiH, PDA Mirsada Kukića i Naša

NAŠI DANI

U Tešnju završena izgradnja zgrade za socijalno stanovanje

Useljenjem u stambene jedinice u novoizgrađenom stambenom objektu u općini Tešanj, osigurana su stambena rješenja po sistemu neprofitnog socijalnog stanovanja za 21 porodicu. Objekat je izgrađen u okviru realizacije Projekta