N. Pazar: Smijenjena doktorica Lejla Ćeranić, jedini infektolog u jeku epidemije u tom gradu

N. Pazar: Smijenjena doktorica Lejla Ćeranić, jedini infektolog u jeku epidemije u tom gradu

U petak ujutru sam dobila razrješenje sa funkcije vršioca dužnosti načelnika infektivnog odjeljnja u Opštoj bolnici u Novom Pazaru, potvrdila je za Nova.rs dr Lejla Ćeranić, koja je tokom najkritičnijeg perioda borbe sa koronavirusom u ovom gradu bila jedini infektolog.

“Moj odmor nema veze sa mojim razrješenjem, to je jedina istina”, kaže dr Lejla

Prema njenim riječima, odmor je tražila tek kada je dobila razrješenje.

“Nakon uručenja, od strane kurira naše ustanove, obratila sam se sadašnjoj vd načelnika Infektivnog odjeljenja, kada sam joj rekla da sutra odlazim na odmor. Ona je rekla da će o tome obavijestiti direktora, jer ona misli da niko ne može da ide na odmor dok traje vanredna situacija. Nešto kasnije mi je rekla da direktor nikom ne dozvoljava da ide na odmor”, navodi dr Lejla.

Nakon toga je, priča dalje, otišla do direktora da bi sa njim razgovarala u vezi svog odmora, a koji joj je, ističe – usmeno obećan od strane dotadašnjeg koordinatora Regionalnog Covid centra, dr Mirsada Đerleka.

“Čekala sam više od sat vremena ispred kancelarije dr Meha Mahmutovića za razgovor”, kaže dr Lejla Ćeranić.

Nakon tog vremena ušla je u kancelariju.

“U kancelariji su sjedili direkor OBNP dr Meho Mahmutović, dr Alan Kurpejević, dr Mirsad Đerlek. Razgovor je protekao mirno, pri čemu mi je rečeno rečeno su planirani odmori za ljekare i sestre odjeljenja koji su učestvovali u borbi protiv Covid19, od 10. do 15. jula, te da moj zahtjev za već uplaćeni porodični odmor, neće mnogo remetiti njihove planove”, navodi dr Lejla Ćeranić.

Razrješenje nije pominjano.

“Tokom razgovora niti ja, niti oni nismo pominjali moje razrješenje”, kaže je dr Lejla Ćeranić.

Upitana kako komentariše to što joj razrješenje nije uručeno lično, već preko kurira, kao i da li ju je kontaktirao neko nakon jučerašnjeg pritiska javnosti ona kaže:

“Naši postupci karakterišu nas kao ličnosti. Kontaktirao me je gospodin (ministar prim n.) Rasim Ljajić da provjeri šta se zapravo desilo. Njemu sam ispričala istu priču”.

Podsjetimo, direktor Opšte Bolnice u Novom Pazaru dr Meho Mahmutović tvrdi da dr Lejla Ćeranić nije razriješena sa funkcije načelnika infektivnog odjeljenja te bolnice, ističući da je ona otišla na odmor i da na 15 dana imenovan privremeni načelnik.

Previous Žrtva UZP politike: Blaž Kraljević, borac za cjelovitu Bosnu i Hercegovinu
Next Mostarci uživali u prelijepim zvucima sevdaha na koncertu povodom 100 godina od rođenja Zaima Imamovića

You might also like

NAŠI DANI

Protestna šetnja ‘Svi za Bosnu, Bosna, za sve’ – ‘Kralju Tvrtko, mi ti se kunemo da Bosnu izdati nećemo’

Protestna šetnja ‘Svi za Bosnu, Bosna, za sve’ u organizaciji Foruma mladih Asocijacije nezavisnih intelektualaca „Krug 99“ povodom neustavnog dana bosanskohercegovačkog entiteta Rs i političke krize u Bosni i Hercegovini

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Učesnici ‘Marša mira’ u tišini ušli u Potočare: Oko 7.000 osoba trodnevnim pješačenjem i učešćem u maratonima odalo počast žrtvama genocida

Blizu 6.000 učesnika “Marša mira 2023.” stiglo je nakon trodnevnog pješačenja u Memorijalni centar Srebrenica – Potočari kako bi prisustvovali obilježavanju 28. godišnjice genocida nad Bošnjacima počinjenog u julu 1995.

NAŠI DANI

Rade punim kapacitetom: Zahvaljujući rudarima proizvodnja el. energije nije dovedena u pitanje

Svi rudnici u Federaciji Bosne i Hercegovine rade u punom kapacitetu, a predsjednik Sindikata radnika Rudnika “Kreka” Zuhdija Tokić kaže da su rudari svjesni da riskiraju svoje živote i živote