Na Bjelašnici najduža sezona u posljednje tri decenije

Na Bjelašnici najduža sezona u posljednje tri decenije

Snijeg u aprilu obradovao je ljubitelje zimskih sportova u našoj zemlji.

– Na vrhu Bjelašnice imamo više od metar snijega i nadamo se da će skijaška sezona biti produžena do kraja aprila. Bjelašnica je jedno od rijetkih skijališta u regionu koje ima staze na 1.800 metara nadmorske visine i nastojat ćemo održati skijanje do kraja aprila u višim dijelovima. Danas je 116. dan skijanja na Bjelašnici i zasigurno će ovo biti sezona sa najvećim brojem dana skijanja, a nadamo se da ćemo doći do 130 dana u pet mjeseci.

Jedan od ciljeva je da narednu sezonu otvorimo i ranije, te da zadržimo kontinuitet skijanja više od 100 dana u sezoni. Na Bjelašnici imamo i goste, skijaške klubove iz Hrvatske, a već imamo i najavu dolaska drugih klubova iz regiona. Dolazak ski-klubova iz regiona je važan pokazatelj kvalitete usluge, a ujedno su i najbolji direktni promotori skijališta.

Ovo će zasigurno biti najduža sezona u posljednje tri decenije. Najduže skijanje na Bjelašnici imali smo davne 1989. godine, kada se na vrhu skijalo do 25. maja – kaže za Faktor Jasmin Mehić, v. d. direktora ZOI’84.

Previous Borci 1. korpusa ARBiH i Veterani "Laste" osuđuju Mandićeve izjave i traže izvinjenje
Next Prva bosanska kriptovaluta - od garaže do evropske berze

You might also like

TURIZAM

Iz Tuzle do Istanbula za 51 euro

Međunarodni aerodrom Tuzla obavještava građane Tuzlanskog kantona, Bosne i Hercegovina, ali i sve zainteresirane da aviokompanija Lumiwings, prvi puta sa Međunarodnog aerodroma Tuzla, uspostavlja avioliniju za Istanbul (Turska). Avio linija

TURIZAM

Mostar konačno došao na svoje, stara jezgra krcata turistima (Foto)

Više od godinu dana Mostar je patio zbog pandemije koronavirusa. Ipak dolaskom ljepših dana, ovaj hercegovački biser konačno je došao na svoje. Pogledajte kakva je atmosfera bila danas u Mostaru.

ZDRAVLJE

U Fojnici otvoren obnovljeni i modernizovani objekt Banje Reumal

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić u ponedjeljak je prisustvovao svečanom otvaranju obnovljenog i modernizovanog objekta Banja Reumal, a koji se nalazi u okviru kompleksa Lječilišta “Reumal” Fojnica, regionalnog lidera u