Na Bjelašnici rekordan broj skijaša

Na Bjelašnici rekordan broj skijaša

Bjelašnica je apsolutni hit ove godine, dok je u decembru zabilježen rekordan broj skijaša.

Smještajni kapaciteti su skoro popunjeni i na Bjelašnici je vertikalni transport skijaša u potpunosti zauzet, kazao je gostujući u emisiji “BHT1 Uživo” Aldin Smajkan, rukovodilac Odjeljenja za marketing,komercijalne poslove i nabavku ZOI 84.

Odakle su turisti?

“Najveći broj turista je iz Hrvatske, Srbije, Slovenije i Crne Gore. Dosta je posjetilaca sa govornog područja Njemačke i Austrije”, kazao je Smajkan.

Prema njegovim riječima, Bjelašnica oskudjeva sa smještajnim kapacitetima i tenutno je Grad Sarajevo u potpunosti popunjen.

Kakvu sezonu očekujete?

“Već danas se može osjetiti razlka u odnosu na predhodne godine. Na vrijeme smo počeli vještačko osježavanje Bjelašnice tako da su uslovi kao vrhuncu sezone.”, dodao je on.

Jesu li cijene ski karata prilagođene mogućnostima posjetilaca?

“Mi smo zadržali cijene usluga na prošlogodišnjem nivou, a sa našim kolegama smo u kontaktu. Svake godine je tu karta deset u sezoni. Ove godine ZOI 84 je prodao rekordan broj karata, kazao je Smajkan.

Postoje li sadržaji za neskijaše?

“Bjelašnica trenutno oskudjeva sa ponudom za malu djecu, i mali je broj sankališta ,ali zato je tu Igman sa ponudom na Malom polju i pružanje tura šetnje. Za sve one koji nisu ljubitelji skijanja u ponudi imamo nordijako skijanje na Velikom polju”, kazao je.

Prema njegovim riječima, svaka planina ima svoje čari.

Poštuju li se epidemiološke mjere?

“Zaista je veliki otpor za nošenje maski. Mi imamo redare, za kovid protokole, a jedini rizik predstavljaju sami liftovi”, istaknuo je on.

Smajkan je apelovao na sve posjetioce i skijaše na Bjelašnici da se pridržavaju epidemioloških mjera.

Previous Vlašić vrvi od turista: “To je planina za svačiji džep”
Next Tužilaštvo i MUP da utvde ko su osobe koje su pjevale u slavu genocida i ratnih zločina i kazni ih u skladu sa zakonom

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Tuzla: Obilježavanje Ramazanskog Bajrama na Trgu slobode – uz prigodan program, baklave, kolače i sokove

Turistička zajednica grada Tuzle će u petak, 21.04.2023. u 14.00 sati na Trgu slobode zajedno sa Gradom Tuzlom, JU Centar za kulturu Tuzla i JKP Panonica upriličiti obilježavanje Ramazanskog Bajrama

BH RAZGLEDNICA

Manifestacija “512. dani Ajvatovice”: Konjanici iz Karaule krenuli ka Pruscu

U okviru obilježavanja tradicionalne kulturno-vjerske manifestacije “512. dani Ajvatovice”, jutros je iz Karaule, nedaleko od Turbeta u centralnom dijelu Bosne i Hercegovine, krenulo 110 konjanika, koji će nakon prolaska kroz

BH RAZGLEDNICA

Obilježen 10. septembar, Dan općine Banovići

U organizaciji Općinskog vijeća Banovići danas je povodom 10. septembra, Dana općine Banovići, uriličeno svečano obilježavanje rođendana grada. Obilježavanje je počelo u mjesnim zajednicama Aljkovići i Seona koje su upravo