Na današnji dan ‘95. počela operacija oslobađanja Vlašića: Podvig generala Alagića i 7. korpusa (Video)

Na današnji dan ‘95. počela operacija oslobađanja Vlašića: Podvig generala Alagića i 7. korpusa (Video)

Jedinice 7. korpusa Armije Bosne i Hercegovine 20. marta 1995.  započele su vojnu operaciju s ciljem oslobađanja šireg platoa Vlašića.

Do 24. marta oslobođena je teritorija površine 100 kilometara kvadratnih, pri čemu je najznačajnije bilo oslobađanje platoa Galice na kome se nalazi poznati televizijski relej. Operacija Vlašić je bosanskom čovjeku i borcu Armije RBiH vratila pobjednički mentalitet.

Sedmi korpus predvođen generalom Mehmedom Alagićem ostavio je neizbrisiv trag u odbrambeno-oslobodilačkom ratu, i velika pobjeda bosanske armije na Vlašiću dokaz je tome.

Previous Racks Production Bosnia: Transportne korpe iz Jajca osvajaju svjetsku autoindustriju
Next Složni Grgići proizvode juneće meso za pola Bosne

You might also like

TURIZAM

Tunel spasa i dalje jedna od najposjećenijih kulturno-historijskih lokacija

Spomenički kompleks Tunel D-B, Tunel spasa i dalje je jedna od najposjećenijih kulturno-historijskih lokacija s obzirom na broj posjetilaca koji su obišli taj kompleks. U 2022. godini Tunel spasa posjetilo

OTPOR BOSNE

TE SU NOĆI “HAMZE” PREPLIVALE RIJEKU

Godišnjica forsiranja rijeke Une od strane 505. viteške motorizovane brigade iz Bužima Svake godine u novembru preživjeli pripadnici 505. viteške motorizovane brigade i 511. slavne brdske brigade, kao i građani

OTPOR BOSNE

Svaki dan sjećati se ljudi zaslužnih za slobodu u kojoj živimo

Povodom Dana šehida, koji se u Bosni i Hercegovini obilježava drugog dana Ramazanskog bajrama, praznika muslimana, na Šehidskom mezarju “Kovači” u Sarajevu organizirana je centralna svečanost i prigodan vjerski program.