Na olimpijskoj planini Igman  otvoren novi luksuzni hotel ‘Monti’

Na olimpijskoj planini Igman otvoren novi luksuzni hotel ‘Monti’

Od danas je u funkciji novi hotel izgrađen nedaleko od Sarajeva, na prelijepom Igmanu

-Hotel je rekonstruisan i nadograđen, dobio je duplo veći volumen od hostela koji je nekad bio na tom lokalitetu – pojašanjava Granov, jedan od vlasnika hotela.

Riječ je o internacionalnim investitorima, kazao je.

Kaže da hotel Monti ima 65 soba, sa ukupno 145 smještajnih jedinica i da je koncipiran tako da nudi uslugu za sve.

“Imamo veoma dobar wellness i SPA centar, restorane, barove, najsavremeniji fitness centar koji će imati i medicinsku podršku za rehabilitaciju. Opremljenost hotela odgovara potrebama profesionalnih sportista, ali i rekreativaca i u skladu je s najvećim svjetskim standardima. Imamo sve ono što je potrebno za jedan planinski hotel, i nadamo se da će naši gosti uživati”, kazao je Granov.

U okviru hotela je i restoran sa 360 sjedećih mjesta i 215 vanjskih te će biti otvoren i za vanhotelske posjetioce. Vrijednost investicije je višemilionska.

Investitori nakon otvaranja hotela planiraju nastavak investiranja na ovom lokalitetu i izgradnju fudbalskih terena prema FIFA i UEFA standardima, teniskih terena, kao i univerzalnih ploha s više vrsta sportova.

“U skladu s tim smo pokrenuli inicijativu za izmjenu regulacionog plana na tom lokalitetu i iskreno se nadamo da će nadležne institucije pozitivno odgovoriti na naš upit uzimajući u obzir da se radi o isključivo sportsko- ekreativnim sadržajima namijenjenim širokoj lokalnoj zajednici”, kažu iz hotela Monti.

Previous Berlin u saradnji s Moskvom: Njemačka ruši Inzka
Next Rusija predala Dodikov dar bosanskoj ambasadi u Moskvi

You might also like

Ekonomija/Biznis

Spojen vijadukt Babina rijeka, najviši na Koridoru 5C

Na poddionici Klopče – Donja Gračanica danas je izvršeno spajanje i druge trase na vijaduktu Babina rijeka, čime je na dionici Koridora 5C Zenička obilaznica završen jedan od najzahtjevnijih građevinskih

MADE IN BOSNIA-387

Limene autogaraže iz Cazina žele svi u Bosni i susjednim zemljama

Posljednjih godina u Sarajevu i svim većim bosanskohercegovačkim gradovima zabilježen je povećan broj vozila na ulicama, što automatski znači veliki problem oko parking mjesta, ali i manjak garaža za parkiranje

MADE IN BOSNIA-387

Tešanjski B&M Comerc proizvodi moto kožna odijela za BMW

  Kompanija B&M Comerc iz Tešnja već 11 godina uspješno proizvodi moto kožna odijela za BMW i jedini su na ovom području koji rade za velikog giganta. “Na preporuku prijatelja