Načelnik Općine Novi Grad: Pokrenut je novi val što se vidi po više od 5.000 radnih mjesta

Načelnik Općine Novi Grad: Pokrenut je novi val što se vidi po više od 5.000 radnih mjesta

 

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić na novogodišnjoj pres-konferenciji dao je osvrt na postignute rezultate u 2018. godini, te najavio projekte koji će nastaviti doprinositi konkurentnijoj privredi.

– Pokrenut je novi val što se vidi po više od 5.000 radnih mjesta. Također, pozitivna činjenica je što smo usvojili budžet za narednu godinu u iznosu od 41.825.000 KM – rekao je Efendić navodeći da su ključni ciljevi iz Strategije razvoja za period 2014. – 2020. godina, koji se odnose na oblast lokalnog ekonomskog razvoja i zapošljavanja, u najvećem broju realizirani.

Za rješavanje problema u saobraćaju planirano je 2,5 miliona KM. U tom pogledu, potvrdio je da su u toku radovi na devetoj transferzali vrijedni 10 miliona KM.

Značajna sredstva, kaže Efendić, osigurana su za izgradnju garaže na Alipašinom polju sa oko 280 parking mjesta.

– U cilju postizanja što veće sigurnosti na području općine predviđeno je postavljanje video nadzora i sanacija rasvjete. Među ostalim projektima nastavljamo s izgradnjom sportske dvorane pored Osnovne škole „Umihana Čuvidina“, gdje su radovi u toku – istakao je Efendić.

Također, na pres-konferenciji su šef Odsjeka za komunalne poslove Kenan Bukva i pomoćnik načelnika za privredu i lokalni ekonomski razvoj Džemaludin Kahrović ukazali na primarne aktivnosti koje će se odvijati kroz realizaciju kapitalnih projekata i projekata iz cestovne infrastrukture.

Posebno značajnim smatraju što je od 2013. godine Općina Novi Grad uspjela ostvariti neposredan kontakt s privrednicima, zbog čega su i u idućoj godini predviđeni programi podsticaja privredi.

Previous Stećci u Mršićima, Vlasenica
Next Avionom iz Sarajeva do Tuzle za 15 minuta

You might also like

NAŠI DANI

Komšić: Bosna i Hercegovina nije poklonjena, nego je izborena (Video)

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne I Hercegovine Željko Komšić povodom obilježavanja 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine… Video/FENA

NAŠI DANI

Građani se uglavnom pridržavaju naredbi i preporuka te ostaju kod kuće (VIDEO)

Građani Sarajeva, sudeći po sablasno praznim ulicama glavnog grada, uglavnom se pridržavaju izdatih naredbi i preporuka da ne izlaze iz svojih domova, te ostaju kod kuće. Građani su u većini

NAŠI DANI

JNA u Bosni i Hercegovini – plan Ram

Tokom 1991. godine i sukoba na teritoriji Hrvatske, JNA je uspostavila saradnju sa Srpskom demokratskom strankom (SDS) u Bosni i Hercegovini (BiH). U okviru te saradnje, srpske političke strukture u