Nacionalistička halabuka i pokušaj pravljenja privatne države paravan i zaštita za moćni narkokartel!?

Nacionalistička halabuka i pokušaj pravljenja privatne države paravan i zaštita za moćni narkokartel!?

Aplikacija “Sky ECC” i kriptovani telefoni koje je otključala francuska policija otkrila je da je u zemljama bivše Jugoslavije (Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Makedonija, Srbija, uključujući i Kosovo i Sloveniju) postoji opasna međunarodna kriminalna grupa.

Ta grupa se dovodi u vezu sa protuzakonitim obavještajnim radom, nedozvoljenom trgovinom narkotika na veliko, pa, prema nekim neslužbenim informacijama, čak i sa organiziranjem likvidakcija!

Prema informacijama portala Radiosarajevo.ba iz sigurnosnih agencija BiH koje provode široku istragu, paraobavještajna služba koja djeluje na području RS i Srbije, a čine je bivši pripadnici Državne bezbjednosti i “Crvenih beretki”!

Aktivnosti ove grupe debelo su povezane sa članom Predsjedništva BiH i liderom Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Miloradom Dodikom i najužim krugom ljudi oko njega. Na ovo, uz ostalo, upućuju i političke akcije koje u posljednje vrijeme provodi ili najavljuje sam Dodik.

Paraobavještajna služba, tvrde naši izvori, ima svoje saučesnike u vlasti RS, i to na najodgovornijim pozicijama.

Državne agencije, prema našim saznanjima, raspolažu cijelim spiskom visokih funkcionera iz RS-a koji se mogu dovesti u vezu sa aktivnostima koje je razotkrila francuska policija. Navedena imena su poznata našoj redakciji, ali ih u cilju istrage zasad nećemo objelodaniti, piše ovaj sajt.

Izvori navode da osobe povezane s ovim slučajem u svim institucijama RS (pravosudno-sigurnostnim) imaju svoje igrače koji su u funkciji djelovanja paraobavještajne strukture.

“Nema institucije u RS-u, a da paraobavještajna i narko-klan nemaju tamo svog predstavnika, ali što je još veća žalost nema značajnijeg predsjedničkog kabineta gdje, također, nemaju svog čovjeka…. Čak su kroz institucije “pokrili” granične prelaze”, tvrdi izvor našeg portala.

Potvrđeno nam je da se istraga na ovom slučaju intenzivira i da bi u narednim radima moglo bit poznato više informacija, piše Radio Sarajevo u tekstu objavljenom 10. novembra.

Na priču se nadovezuje i novinar Slobodan Vasković na svom blogu. Tekst prenosimo u nastavku.

NarkoKraken: Vico Zeljković, Dejan Kusturić, Čedomir Šušnjar, Vlado Crta Đajić, Nenad Stevandić, Milan Novitović, Nenad Nešić…

1.

Marko Parezanović, Ljuban Ećim i Siniša Kostrešević organizovali su Kriminalni NarkoKraken ogromnih razmjera. U njemu je veliki broj funkcionera Republike Srpske; Dio imena sam već naveo, ali tu nije kraj, jer je taj spisak izuzetno dug.

2. Danas počinjem sa objavljivanjem imena visokih funkcionera NarkoKrakena, ujedno i visokih funkcionera u BiH i posebno Republici Srpskoj.

Prije nego pobrojim dio njih da naglasim da su svi imali Skaj telefone.

U BiH je korišteno preko 1.800 Skaj telefona i svi su dešifrovani.

Primjera radi, Skaj aplikacija Siniše Kostreševića bila je na telefonu IPhone 6. Već sam objavio da mu je kodno ime bilo “General”. Nakon što sam ga raskrinkao, prestravio se i okružen je non stop obezbjeđenjem. Čak je promijenio i broj tablica na službenom automobilu; Još se samo iza tablica može pokušati sakriti.

Istovremeno, svom NarkoŠtabu tvrdi da će sve biti u redu i da je sve neistina; Kakav smiješni ljudski otpad; I vrlo vrlo toksičan.

3. Još jedna značajna informacija – Jedan od najbližih saradnika Ljubana Ećima  koji je održavao direktni kontakt sa Kostreševićem je Igor Peulić, visokopozicionirani član NarkoKrakena koji je progutao RS, ali i dobar dio BiH. 

Na slici ispod su Peulić i Vlado Crta Đajić, obojica članovi Kartela koji su organizovali, njime upravljali i naređivali Marko Parezanović i Ljuban Ećim.

4. Dešifrovanje Skaj aplikacije otvorilo je imena osoba koja su je koristila. Svi koje navedem radili su za Kartel, ogromna većina je u narkoticima direktno. Nažalost, ogromna većina njih je i na visokim funkcijama u entitetu i državnim institucijama BiH.

Za sva imena koja navedem postoje čvrsti dokazi da su dio Međunarodnog Kartela u kojem je i Kriminalni Sindikat Milorada Dodika.

5. Među njima je j Vico Zeljković, predsjednik Fudbalskog saveza BiH, sestrić Milorada Dodika. Već ranije sam navodio da je Zeljković duboko u narko vodama, te da je u nekoliko navrata letio u južnoameričke države gdje se sastajao sa predstavnicima NarkoKlanova koje vodi srpski državljani i koji su među najznačajnijim dobavljačima NarkoGangova što djeluju u Regionu, samim tim i u BiH.

6. Zeljković je, već sam pisao, dilao kokain u svom bivšem lokalu “Drama”, štek za drogu mu je bio u susjednoj garaži, u dva automobila,  a kada je to postalo preočito i kada sam to objavio, prepustio je “Dramu” i otvorio kafanu “Kantina” na stadionu FK “Borac”, gdje je nastavio sa istim narko poslovima.

7. Zeljković je virusni profiter, ukrao je milionske svote, o čemu sam pisao u tekstu – “Nakon ‘Drame’ Vico Zeljković otvorio ‘Kantinu’ u koju su ugrađene njegove ogavne prevare”.

U istom tekstu sam podsjetio na njegove morbidne zarade na nabavci pelena koje koriste djeca sa posebnim potrebama i nemoćna i stara lica.

Zeljković je preko svoje “Eko Grup” uvezao pelene “jedne kapi protočivosti”; Standardi su da pelene trebaju biti “šest kapi protočivosti”. 

Prevedeno na svakodnevni jezik, to praktično znači da svi oni koji koriste Zeljkovićeve pelene su, u stvari, sve vrijeme mokri od urina, jer takve pelene ne zadržavaju ništa.

Sa njim je u ovom ogavnom, neljudskom poslu bio i Dejan Lukendić, nasilnik.

Međutim, sasvim je izvjesno da su te pelene bile natopljene opijatima i da su samo bile pokriće za ulazak narkotika u Republiku Srpsku.

7. Zeljkovićev blizak saradnik i, takođe, pripadnik NarkoKartela je Dejan Kusturić, direktor Fonda zdravstva RS.

Kusturić je brat Bobana Kusturića, šefa Helikopterskog servisa RS, koji je te letjelice koristio za prevoz narkotika.

Kusturić je u Kartel uvukao i Čedomira Šušnjara, direktora Direkcije za civilno vazduhoplovstvo (BHDCA).

Razloge zašto je to učinio nije potrebno posebno objašnjavati, jer Kusturić prevozi narkotike helikopterima, ali i ubice, kao što je to slučaj sa Milivojem “Čarugom” Lovrenovićem, nakon što je likvidirao Srđana Stojanoića, 13.09.2020. godine.

8. Bjekstvo “Čaruge” organizovao je Ećim, zajedno sa Narko”Generalom” Sinišom Kostreševićem, uz asistenciju svoje bliske prijateljice.

Zeljković, sestrić Milorada Dodika, komanduje grupom od tridesetak narkodilera koje tjera da ga zovu “Banjalučki Arkan”.

9. Dodikov sestrić je, nakon što sam krenuo sa objavljivanjem serije tekstova o NarkoKrakenu, a, posebno, saznanja da su otključane brojne Skaj aplikacije, i ona Siniše Kostreševića, u velikoj panici. Stalno je okružen sa nekoliko tjelohranitelja, čak i kada ruča.

10. Na čelu grupe nasilnika koje kontroliše Zeljković je NarkoDiler Dejan Kostić Dela, sadista koji je brutalno maltretirao sve one koji bi mu se zamjerili. Objavio sam prvi video klipove o tome kako Kostić maltretira mladiće, nakon čega je presuđen.

11. Simboličnu kaznu koju je dobio sredio mu je bivši Glavni tužilac OJT Banjaluka kriminalac Želimir Lepir, a posrednik je bio nedavno uhapšeni stručni saradnik iz Tužilaštva Tarik Hadžibegović.

12. Nije samo Vlado Crta Đajić, direktor UKC RS Banjaluka,  pripadnik Kavčana, već i njegov zamjenik Nenad Stevandić, šef partije “Crveni Kombi” koja je u Koaliciji sa Dodikovom Crvenom Sektom.

Ranije sam objavio da je Stevandić pod Parezanovićevom “specijalnom zaštitom”, a ključni razlog je što učestvuje u organizovanju prebacivanja velikih tovara narkotika i pranju novca koji se zarađuje na tim jezivim poslovima.

Upravo zbog toga je Stevandić aktivirao preostale pripadnike “SOS”-a, koji su harali Banjalukom tokom rata i ubijali nesrpsko stanovništvo, kako bi tu cijelu grupaciju stavio u funkciju NarkoKartela.

Svi oni su, naravno, i pripadnici paraobavještajne službe Milorada Dodika, čiji je šef Ećim.

13. Osim Stevandića dio NarkoKartela je i spodoba Milan Novitović, višestruko presuđivani nasilnik, koji je direktor Civilne zaštite RS.

14. Najveći dio novca od narkotika pere se, trenutno, na Jahorini. Jedan od onih koji to čine gradnjom velikog apšartmanskog naselja i hotela u Trnovu, Obućina bare, j Nenad Nešić i njegova kriminalna firma “Legend”.

15. NarkoKlanu, to je poodavno jasno, pripada i Nenad Nešić, predsjednik DNS-a i poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH.

Ranije sam već navodio da je Nešić u trgovini narkoticima veoma duboko i da n jegovo enormno biogatstvo ne potiče samo od pljačke JP “Putevi RS”, već i trgovine kokainom.

16. Nešićevoj grupi pripadaju i Mladen Lučić i Aleksandar Glavaš, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske. 

Svi navednei imaju bliske kontakte sa Parezanovićem i Ećimom ili, pak, sa Slavišom Kokezom i njegovim partnerima Sinišom Mijatovićem, Dejanom Ilićem Tigrom i Zoranom Stevanovićem. 

17. Parezanovićeva i Ećimova monstruozna narkoorganizacija nije samo trgovala kokainom i ostalim drogama, već se bavila rektiranjem, ucjenama, otmicama i ubistvima. Istrage koje su u toku sve što sam naveo će i potvrditi; Kao što će istrage potvrditi da su Parezanović i Ećim vješto usmjeravali međusobno istrebljivanje drugih NarkoKlanova, kako bi ovladali cijelim Regionom i, naravno, zajedno sa Dijanom Hrkalović i klanom Veljka Belivuka pokušali da preuzmu i vlast u Srbiji, kao što su to učinili u Republici Srpskoj i značajnom dijelu BiH preko sebi lojalnih korumpiranih političara-poslušnika.

Neka od tih imena u Srbiji su mi već poznata, a navešću ih u jednom od nastavaka, jer ovo je najveća afera u regionu u posljednjih 26 godina, od završetka svih ratova na prostorima bivše Jugoslavije. i neophodno je da s eistjera do kraja kako bi svi njeni kriminalni akteri bili procesuirani i drakonski kažnjeni.

Previous Pobjeda bosanskih košarkašica nad Belgijom
Next ČANAK: Užasava me što u mom Novom Sadu žive osuđeni ratni zločinci

You might also like

RIJEČ

Interesovanje talijanskog čitateljestva za roman bosanske autorice udvostručeno s početkom rata u Ukrajini

Promocija knjige “nastale iz ratnog sarajevskog pepela” Nero Sensibile/Osjetljivo Crno Emine Gegić, održana je u milanskom Centru kulture Villa Viva – Villa Litta, pod sloganom “Sarajevo 1992 – Kiev 2022

RIJEČ

Šta je nama država! Narod Malezije donirao 47 mil. dolara za otplatu državnih dugova

  Narod u Maleziji prikupio je 47 miliona dolara kako bi pomogao vladi da plati državne dugove.. Na društvenoj stranici Fonda nade Malezije, koju je malezijska vlada otvorila u junu

RIJEČ

Dodikov put od miljenika Zapada do ruskog igrača

Piše: Srđan Šušnica Politika predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika već duži niz godina pokazuje jasan kontinuitet. Prije svega – vanjskopolitički. Ali i prepoznatljivi kriminalno-diktatorski i neofašistički stil i