Najbrže rastuća firma u RH namjerava investirati u sarajevski Željezničar – izgradili bi i novi stadion

Najbrže rastuća firma u RH namjerava investirati u sarajevski Željezničar – izgradili bi i novi stadion

Koristimo ovu priliku da iskažemo našu zainteresovanost za strateško partnerstvo i naš ulazak u Fudbalski klub Željezničar (Sarajevo).

Ističemo da smo spremni sačiniti ugovor o pozajmici finansijskih sredstava u kojem bismo detaljno definisali naše buduće poslovne odnose i spremili prvu tranšu u iznosu od pet miliona KM od kojih sredstava bi se isplatili najprioritetnije obaveze kluba i oslobodila imovina od tereta i hipoteka.

Novačna sredstva bi bila uplaćena naredni dan nakon održavanja Skupštine i smanjenja broja članova, te imenovanja novih članova.

Druga tranša novčane pozajmice u iznosu od 3,5 miliona KM bi bila prebačena tri mjeseca nakon prve tranše, a treća tranša bi bila prebačena tri mjeseca nakon druge tranše, također u iznosu od 3,5 miliona KM.

Sva sredstva bi bila transferisana u roku od šest mjeseci.

Također, obavezujemo se da ćemo FK Željezničar osigurati najsavremeniji kamp za trening sa najmodernijim fitness i medicinskim tretmanima i spravama posljednje generacije.

Obavezujemo se izgraditi i novi stadion – arenu potpuno natkrivenu, na lokaciji postojećeg stadiona sa terenom i drugim sadržajima iz kojih se u klub u narednom periodu može finansirati i održavati poslovanje. Ovakva vrsta moderne arene bila bi prva u BiH, ali i u regiji – piše u pismu namjere pristiglom i domaćim medijima.

Hrvatski mediji o firmi JG-Projekti pišu da je vodeća na listi 100 najbrže rastućih u toj zemlji. Osnivačica i direktorica kompanije je Saida Mavra. Firma nije novo ime u građevinskom sektoru, posluje već desetljeće i ima već brojne projekte na atraktivnim zagrebačkim lokacijama iza sebe.

Previous Euro – Roal d.o.o. Doboj Jug ostvario rekordan prihod u 2021. od 50 mil. KM
Next Među Globalnih 100 inspirativnih lidera - 2022 i Bosanka Maja Zelihić

You might also like

SPORT

ZMAJEVI OTPUTOVALI U FIRENCU

„A“ reprezentativci Bosne i Hercegovine su danas sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo otputovali za Firencu. Izabranici Dušana Bajevića će na stadionu Artemio Franchi sutra u 20:45 sati odigrati svoj prvi meč

SPORT

Bosna i Hercegovina domaćin Svjetskog taekwondo prvenstva za kadete 2023. godine

Bosna i Hercegovina biće domaćin Svjetskog taekwondo prvenstva za kadete koje će se održati 2023. godine u Sarajevu. Na današnjoj sjednici Upravnog vijeća svjetske Taekwondo federacije glasalo se između Meksika

MADE IN BOSNIA-387

ATT iz Gornjeg Vakufa: Sarađuju s Volkswagenom; Nijemci ih proglasili najpoželjnijim dobavljačem u regionu

Kompanija ATT iz Gornjeg Vakufa je jedna od firmi koje pokazuju da Bosna i Hercegovina ima izuzetne potencijale u metalnoj industriji. Zahvaljujući dobrim rezultatima, kvalitetu i učešću na poslovnim konferencijama,