Najbrže rastuća firma u RH namjerava investirati u sarajevski Željezničar – izgradili bi i novi stadion

Najbrže rastuća firma u RH namjerava investirati u sarajevski Željezničar – izgradili bi i novi stadion

Koristimo ovu priliku da iskažemo našu zainteresovanost za strateško partnerstvo i naš ulazak u Fudbalski klub Željezničar (Sarajevo).

Ističemo da smo spremni sačiniti ugovor o pozajmici finansijskih sredstava u kojem bismo detaljno definisali naše buduće poslovne odnose i spremili prvu tranšu u iznosu od pet miliona KM od kojih sredstava bi se isplatili najprioritetnije obaveze kluba i oslobodila imovina od tereta i hipoteka.

Novačna sredstva bi bila uplaćena naredni dan nakon održavanja Skupštine i smanjenja broja članova, te imenovanja novih članova.

Druga tranša novčane pozajmice u iznosu od 3,5 miliona KM bi bila prebačena tri mjeseca nakon prve tranše, a treća tranša bi bila prebačena tri mjeseca nakon druge tranše, također u iznosu od 3,5 miliona KM.

Sva sredstva bi bila transferisana u roku od šest mjeseci.

Također, obavezujemo se da ćemo FK Željezničar osigurati najsavremeniji kamp za trening sa najmodernijim fitness i medicinskim tretmanima i spravama posljednje generacije.

Obavezujemo se izgraditi i novi stadion – arenu potpuno natkrivenu, na lokaciji postojećeg stadiona sa terenom i drugim sadržajima iz kojih se u klub u narednom periodu može finansirati i održavati poslovanje. Ovakva vrsta moderne arene bila bi prva u BiH, ali i u regiji – piše u pismu namjere pristiglom i domaćim medijima.

Hrvatski mediji o firmi JG-Projekti pišu da je vodeća na listi 100 najbrže rastućih u toj zemlji. Osnivačica i direktorica kompanije je Saida Mavra. Firma nije novo ime u građevinskom sektoru, posluje već desetljeće i ima već brojne projekte na atraktivnim zagrebačkim lokacijama iza sebe.

Previous Euro – Roal d.o.o. Doboj Jug ostvario rekordan prihod u 2021. od 50 mil. KM
Next Među Globalnih 100 inspirativnih lidera - 2022 i Bosanka Maja Zelihić

You might also like

Ekonomija/Biznis

Bosanski građani uživaju blagodati povoljne el. energije; u EU cijene šest puta više nego početkom godine

Nakon što je Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine sinoć usaglasio tekst Zakona o dopuni Zakona o električnoj energiji u Federaciji BiH, zbog hitnosti situacije, očekujemo da će isti

Ekonomija/Biznis

KFC otvara restoran u Bosni i Hercegovini

Američki lanac brze hrane KFC (Kentucky Fried Chicken) otvara svoj prvi restoran u Bosni i Hercegovini potvrdio je za Akta.ba Mehmed Pozderac. “Upravo sam na sastanku, u toku su pregovori. Za

MADE IN BOSNIA-387

Firma iz Maglaja proizvodi 55.000 košulja za švicarsku vojsku

Kompanija „Bontex“ iz Maglaja ulazi u veliki posao isporuke 55.000 košulja za pripadnike švicarske vojske, sa švicarskim partnerom, firmom „Weder-Meier“. Bio je to i razlog posjete delegacije iz Švicarske ovoj