Nakon novih fabrika u Bosni, firma iz Gradačca investira u  susjedstvo

Nakon novih fabrika u Bosni, firma iz Gradačca investira u susjedstvo

Nakon dvije godine od kada se pokrenula priča oko investitoranja u Babinu Gredu (RH) počeli su radovi na izgradnji nove fabrike auto dijelova TMD grupacije iz Gradačca.

-Općinski načelnik je ponosan što može javno izjaviti da se završetkom radova planira otvoriti oko 100 radnih mjesta. Otvaranje ovih radnih mjesta će imati direktan pozitivni utjecaj na približno 400 osoba jer osim radnika tu su i članovi njihovih porodica, ističu iz ove male općine ‘s druge strane Save’.

U pogonu koji će se, kako je za BiznisInfo ranije kazao direktor TMD grupacije Adem Hanić prostirati na  6.500 metara kvadratnih, proizvodnja će početi 2020. godine a do tada će radnici raditi i sticati iskustvo u TMD-ovim fabrikama u Gradačcu.

Proizvodni program biće isti kao onaj na kojem TMD već radi u svojim fabrikama u Bosni i Hercegovini gdje proizvode vanjske i unutrašnje prstenove za automobilske ležajeve za najveće svjetske proizvođače u automobilskoj industriji.

TMD Gradačac radi za vodeće svjetske proizvođače u automobilskoj industriji. Grupacija u Bosni i Hercegovini ima 4 fabrike i blizu 700 zaposlenih a ima ambiciju da do 2022. godine dostigne vrijednost izvoza od 200 miliona eura. Krajem prošle godine u Gradačcu su otvorili i novu fabriku u kojoj je posao dobio 71 radnik.

Previous Pobjeda Pezera na mitingu u Švedskoj
Next Uskoro novi trolejbusi i linija za Vogošću

You might also like

Ekonomija/Biznis

Vizionari iz Livna proizvode organsko bilje i žitarice

Kako kaže Denis Jandić, član Zadruge Aroma Organica, Livanjsko polje površine 405 km2 najveće je krško polje u Evropi, ali se jedva koristi za uzgoj žitarica ili bilo kojih drugih usjeve.

Ekonomija/Biznis

U Čeliću “Dani jagodastog voća Bosne i Hercegovine”

U Čeliću je otvorena 27. manifestacija “Dani jagodastog voća BiH”. Ovaj trodnevni privredno-turistički događaj se u različitim vremenskim intervalima održava od 1980. godine. Čelić je, kako u Bosni i Hercegovini,

Ekonomija/Biznis

Danas jedina na Balkanu: Travnička tvornica Dolac 116 godina proizvodi šibice

Domaćinstva na selu još uvijek su privrženija šibici nego upaljaču. Šibica se sve više traži i kao suvenir, tako da mislim da se ona neće baš tako lako ugasiti na