Nakon novih fabrika u Bosni, firma iz Gradačca investira u  susjedstvo

Nakon novih fabrika u Bosni, firma iz Gradačca investira u susjedstvo

Nakon dvije godine od kada se pokrenula priča oko investitoranja u Babinu Gredu (RH) počeli su radovi na izgradnji nove fabrike auto dijelova TMD grupacije iz Gradačca.

-Općinski načelnik je ponosan što može javno izjaviti da se završetkom radova planira otvoriti oko 100 radnih mjesta. Otvaranje ovih radnih mjesta će imati direktan pozitivni utjecaj na približno 400 osoba jer osim radnika tu su i članovi njihovih porodica, ističu iz ove male općine ‘s druge strane Save’.

U pogonu koji će se, kako je za BiznisInfo ranije kazao direktor TMD grupacije Adem Hanić prostirati na  6.500 metara kvadratnih, proizvodnja će početi 2020. godine a do tada će radnici raditi i sticati iskustvo u TMD-ovim fabrikama u Gradačcu.

Proizvodni program biće isti kao onaj na kojem TMD već radi u svojim fabrikama u Bosni i Hercegovini gdje proizvode vanjske i unutrašnje prstenove za automobilske ležajeve za najveće svjetske proizvođače u automobilskoj industriji.

TMD Gradačac radi za vodeće svjetske proizvođače u automobilskoj industriji. Grupacija u Bosni i Hercegovini ima 4 fabrike i blizu 700 zaposlenih a ima ambiciju da do 2022. godine dostigne vrijednost izvoza od 200 miliona eura. Krajem prošle godine u Gradačcu su otvorili i novu fabriku u kojoj je posao dobio 71 radnik.

Previous Pobjeda Pezera na mitingu u Švedskoj
Next Uskoro novi trolejbusi i linija za Vogošću

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Privreda USK – nekad ‘crna rupa’, danas pozitivan primjer za čitavu državu

Privredna kretanja u USK, za razliku od ostatka zemlje su pozitivna u prvom polugodištu tekuće godine. Zapošljavanje je povećano za 1,23 posto, dok je izvoz veći za 14 posto. Grad

Ekonomija/Biznis

U RMU Banovići puštena u pogon nova oprema vrijedna 51 miliona KM (VIDEO)

Drobilično postrojenje s kompletnim transportnim sistemom pušteno je u pogon danas u Rudniku mrkog uglja u Banovićima.

NAUKA I TEHNOLOGIJA

AHM iz Lukavca lansirao sopstvenu mašinu na tržište Evropske unije

Reorganizacija poslovanja obilježila je proteklu godinu za firmu AHM iz Lukavca, a uprkos svim izazovima sa kojima su se susretali, u 2020. godini su uspjeli postaviti dobar temelj za budući rast i