Nastavak lijepe priče iz Dite: Proizvedeno preko 200 tona Arix-a, izvoz za Kosovo, Srbiju i Albaniju

Nastavak lijepe priče iz Dite: Proizvedeno preko 200 tona Arix-a, izvoz za Kosovo, Srbiju i Albaniju

U proteklih mjesec dana, otkako je u Fabrici deterdženata Dita u Tuzli počela proizvodnja praškastog programa, proizvedeno je preko 200 tona čuvenog praška “Arix Tenzo”, potvrdio je za Faktor Almir Bajrić, zamjenik stečajnog upravnika u ovoj fabrici.

Naime, kako nam je kazao, nakon pokretanja proizvodnje tečnog programa sredinom prošle godine, uslijedilo je pokretanje i praškastog programa prije mjesec dana, čime je duplo povećana proizvodnja u Diti.

-U narednom periodu planiramo proizvesti još 100 tona za domaće tržište, te 50 tona za izvoz na Kosovo. Planiramo izvoz u i Srbiju i Albaniju i neke druge zemlje – kazao nam je Bajrić.

On je podsjetio da je “Arix Tenzo”, koji je uz “3de” glavni brend Dite, na tržište plasiran prije mjesec dana, kada se našao u trgovačkim centrima domaćeg giganta “Binga”, koji je i finansirao proizvodnju čuvenog praška.

– Bh. kupci su odma pokazali veliku zainteresovanost, a prve količine deterdženta su nestale u rekordnom roku. Ditu su takođe podržali i ostali trgovački lanci poput Konzuma, Omege, Robota, Amko Komerca, Gadže… Ono što nas raduje jesu povratne informacije od kupaca, koji su oduševljeni što je Arix vratio stare provjerene recepture koje su zaista među najkvalitetnijim deterdžentima kako u BiH, tako i u Evropi – kazao nam je on.

Bajrić navodi da se nove količine planiraju proizvoditi u skladu sa raspoloživim sredstvima, ali i narudžbama.

-Prodaja u našoj zemlji ne bi trebala biti upitna ako uzmemo u obzir kvalitet našeg proizvoda, ali i patriotizam naših ljudi. Zaista, Arix Tenzo je jedan od najkvalitetnijih domaćih proizvoda uopšte. To su građani prepoznali – kazao nam je on.

Proizvodnja i prodaja idu po planu, naglašava on, a precizni pokazatelji će biti vidljivi tek nakon nekoliko mjeseci.

– Za sada je bitno da smo pokrenuli pogon praškastih koji nije bio već par godina u funkciji – kazao nam je Bajrić.

Inače, Fabrika deterdženata Dita nije radila nekoliko godina. Proizvodnja u fabrici koja je trenutno u stečaju, pokrenuta je sredinom prošle godine, kada se na tržište vratio popularni “3de”, ali još 20-tak drugih proizvoda iz tečnog programa. Prije mjesec dana, nakon sanacije parovoda, i uz veliku podršku kompanije Bingo, pokrenuta je i proizvodnja praškastog programa.

Previous Bosansko-brdski konj: Neosedlani trče livadama iznad Rogatice
Next Arheološko područje “Mili” u Visokom: Srednjovjekovni simbol državnosti Bosne i Hercegovine – Uskoro potpuna zaštita i očuvanje

You might also like

TURIZAM

Qatar Airways uvodi direktnu liniju za Sarajevo

Aviokompanija Qatar Airways najavila je da će od novembra 2016. godine organizirati direktne letove na relaciji Doha i Sarajevo tri puta sedmično, kazali su Feni njeni zvaničnici. Govoreći tokom posjete Sarajevu, menadžer Qatar Airwaysa

Ekonomija/Biznis

Sarajevo će biti bogatije za najveću Kongresnu dvoranu na Balkanu

  Prateći razvoj i potrebe tržišta, Bosna i Hercegovina i glavni grad Sarajevo uskoro će biti bogatiji za trenutno najveću Kongresnu dvoranu na Balkanu. Sa kapacitetom od preko 5.000 mjesta,

MADE IN BOSNIA-387

Zaljubljenik u tradiciju i običaje: Mladi Cazinjanin otvara Muzej starina

Mladi Hasan Keranić iz Cazina veliki zaljubljenik u tradiciju i bh. običaje. Njegova je misija, kaže, skupljati starine kako bi ih očuvao i prenio na sljedeće generacije. Ovo neobično interesovanje