‘Neće on(a) niđe’ – Uspješne priče mladih koji grade Bosnu i Hercegovinu

‘Neće on(a) niđe’ – Uspješne priče mladih koji grade Bosnu i Hercegovinu

 

U Bosni i Hercegovini postoje priče koje su dokaz da je uspjeh najmanje vezan za geografsko područje, te da uz jaku želju, veliki trud i neprekidan rad uspjeh postaje lako dostižan i u granicama Bosne i Hercegovine.

Odlazak sve većeg broja mladih u inostranstvo je jedna jako popularna tema u posljednje vrijeme, a događaj na tu temu je održan u četvrtak, 21.2.2019. u SPARKu. Sami naziv nabolje govori o poruci koju su organizatori htjeli poslati – Neće on(a) niđe. – Uspješne priče mladih koji grade BiH.

Četvero mladih i uspješnih poduzetnika iz Mostara, Nevena Pandža (Nutricioniziraj se), Senad Šantić (ZenDev), Sanjin Omerović (Digiqal) i Maja Miljević (SPARK & Zdrava Logika), održali su motivirajuće govore za oko 100 prisutnih posjetilaca.

Fotografija korisnika/ce SPARK.

Ispričali su svoju životnu priču – kako su došli do toga gdje su sad, koje su im prepreke bile na tom putu, zašto planiraju ostati u Bosni i Hercegovini te što žele poručiti mladima koji razmišljaju o odlasku.

Događaj je organizovan od strane ogranka Mladi sindikata trgovine i uslužnih djelatnosti. Ovaj ogranak nije isključivo vezan za trgovinu i uslužne djelatnosti već za cilj ima pružiti priliku mladima za dodatnu neformalnu edukaciju, motivisati mlade da ostanu u Bosni i Hercegovini, upoznati ih sa svojim pravima na budućem radnom mjestu i slično.

 

Previous U Srebrenici se dnevno proizvede 400 kilograma rahat lokuma
Next Visoko: Umjesto političkim partijama, sredstva iz budžeta usmjerena na liječenje oboljele djece

You might also like

NAŠI DANI

Odluka visokog predstavnika kojom se donosi Zakon o dopuni Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine

Br. 26/21 Koristeći se ovlaštenjima koja su mi data članom V Aneksa 10 (Sporazum o civilnoj implementaciji Mirovnog  ugovora) Općeg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini, prema kojem je

Ekonomija/Biznis

Ručne radove bosanskih žena prodaje i poznati butik u Parizu

  Članice Udruženja žena za očuvanje rukotvorina u Bosni i Hercegovini nastavljaju osvajati strana tržišta, piše coolstyle.ba. Jedan od najnovijih uspjeha je poznati pariški butik “Merci” u kojem se odnedavno

NAŠI DANI

Novi šef austrijske diplomatije prvo stiže u Bosnu i Hercegovinu

 Novi ministar vanjskih poslova Austrije Mihael Linhart, koji je u ponedjeljak položio zakletvu, odlučio je da kao destinaciju svog prvog putovanja izabere Bosnu i Hercegovinu. Linhart će, kako je najavljeno