‘Neće on(a) niđe’ – Uspješne priče mladih koji grade Bosnu i Hercegovinu

‘Neće on(a) niđe’ – Uspješne priče mladih koji grade Bosnu i Hercegovinu

 

U Bosni i Hercegovini postoje priče koje su dokaz da je uspjeh najmanje vezan za geografsko područje, te da uz jaku želju, veliki trud i neprekidan rad uspjeh postaje lako dostižan i u granicama Bosne i Hercegovine.

Odlazak sve većeg broja mladih u inostranstvo je jedna jako popularna tema u posljednje vrijeme, a događaj na tu temu je održan u četvrtak, 21.2.2019. u SPARKu. Sami naziv nabolje govori o poruci koju su organizatori htjeli poslati – Neće on(a) niđe. – Uspješne priče mladih koji grade BiH.

Četvero mladih i uspješnih poduzetnika iz Mostara, Nevena Pandža (Nutricioniziraj se), Senad Šantić (ZenDev), Sanjin Omerović (Digiqal) i Maja Miljević (SPARK & Zdrava Logika), održali su motivirajuće govore za oko 100 prisutnih posjetilaca.

Fotografija korisnika/ce SPARK.

Ispričali su svoju životnu priču – kako su došli do toga gdje su sad, koje su im prepreke bile na tom putu, zašto planiraju ostati u Bosni i Hercegovini te što žele poručiti mladima koji razmišljaju o odlasku.

Događaj je organizovan od strane ogranka Mladi sindikata trgovine i uslužnih djelatnosti. Ovaj ogranak nije isključivo vezan za trgovinu i uslužne djelatnosti već za cilj ima pružiti priliku mladima za dodatnu neformalnu edukaciju, motivisati mlade da ostanu u Bosni i Hercegovini, upoznati ih sa svojim pravima na budućem radnom mjestu i slično.

 

Previous U Srebrenici se dnevno proizvede 400 kilograma rahat lokuma
Next Visoko: Umjesto političkim partijama, sredstva iz budžeta usmjerena na liječenje oboljele djece

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Primjer održivog povratka: Zasadio voćnjak jabuka ; Sav urod plasira na domaće tržište

Da se radom može uspjeti, pokazuje Ivo Grgić, povratnik u mjesto Žeravac u Bosanskoj Posavini. Otišao je 1992., vratio se 1999., a voćnjak zasadio 2011. “Moje je zanimanje agronom i

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Aličković o snimku “snajper“: Nadam se da će to pokrenuti pitanje procesuiranja snajperista odgovornih za mnoge žrtve

Nihad Aličković iz pokreta “AntiDayton” pozvao je građane i porodice žrtava da dokaznim materijalima pomognu u rasvjetljavanju istine o snimku iz snajperskog gnijezda u sarajevskom naselju Nedžarići i kažnjavanju snajperista

NAŠI DANI

Uskoro otvaranje škole u Nepalu čiju je izgradnju finansirala Bosna i Hercegovina

Završeni su radovi na izgradnji škole u Nepalu, u regionu Katmandua, koja je izgrađena sredstvima Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, a  koje je za ovu namjenu doniralo 100.000 KM,  kao