Negiranje zločina na Kapiji: Mato Đakoviću, zašto nisi replicirao Dodiku?

Negiranje zločina na Kapiji: Mato Đakoviću, zašto nisi replicirao Dodiku?

Uprkos presudama relevantnih sudova, Milorad Dodik, predsjednik entiteta RS, ovih dana je ponovo izjavio kako je zločin na tuzlanskoj Kapiji podmetnut, čime je ponovo uvrijedio građane Tuzle i porodice žrtava.

Danas su regovale porodice žrtava i tuzlanski gradonačelnik Jasmin Imamović, koji su osudili Dodikove izjave, te mu poručili da prestane sa predizbornim zloupotrebljavanjem žrtava.

S obzirom na to da je Dodik laži i neistine izgovorio 27. jula, gostujući u televizijskoj emisiji Telering, koju vodi novinar Mato Đaković, Imamović se i njemu danas obratio.

-Zašto nisi replicirao Dodiku, jer znaš da Dodik manipulira i laže? Ja kao gradonačelnik Tuzle pitam građanina Tuzle Matu Đakovića. Zašto novinar Mato Đaković nije replicirao Dodiku u razgovoru, kao što zna raznima replicirati? I šta misli Mato Đaković o zločinu na Kapiji? Neka napiše javno šta misli o zločinu – kazao je Imamović.

Podsjetimo, Dodik je gostujući u ovoj emisiji izjavio da “svi elementi govore da ta granata ne može da dobaci sa položaja Srba”

– Nije mogla da dobaci i taj ekploziv je podmetnut. To će pokazati ekspertize – kazao je Dodik.

Đaković tokom iznošenja Dodikovih nebuloza nije reagovao, nego je samo spomenuo ime eksperta i vještaka Berke Zečevića.

U istom razgovoru Dodik je dovodio u pitanje i razmjere genocida u Srebrenici te zločin na Markalama u Sarajevu.

https://www.youtube.com/watch?v=m534nkuUAO0

Izvor: Faktor.ba

Previous Odbrana BiH - Igman 2016: Dolaze predstavnici svih korpusa Armije RBiH
Next Prof. dr. Sanjin Kodrić - 1866. godine se spominje isključivo bosanski jezik

You might also like

NAŠI DANI

Bosna i Hercegovina ima manje emisije gasova koji uzrokuju klimatske promjene od zemalja EU

Umjesto da se emisije stakleničkih gasova širom svijeta smanje, prošle godine one su povećane više nego ikada prije i iznosile su 55,3 gigatona štetnih gasova u atmosferu, navodi se u

NAŠI DANI

MUP HR se zahvalio sarajevskim policajcima na pomoći nakon potresa u Petrinji

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Hrvatske uputilo je zahvalnicu sarajevskim policajcima koji su putem udruženja “Prva brigada policije Stari Grad” poslali humanitarnu pomoć za kolege s područje Petrinje i Gline koje

NAŠI DANI

Vojnici Holandskog bataljona dobit će po 5.000 eura i organizovano putovanje u Srebrenicu

Ministarstvo odbrane Holandije donijelo je odluku o jednokratnoj novčanoj naknadi za vojnike koji su pod zastavom Ujedinjenih nacija (UN) boravili u Srebrenici 11. jula 1995. godine, piše Detektor. Ministarstvo odbrane