Nekima se neće svidjeti: Maureen Cormack ostaje ambasadorica SAD-a u našoj zemlji

Nekima se neće svidjeti: Maureen Cormack ostaje ambasadorica SAD-a u našoj zemlji

Ambasadorica Maureen Cormack je karijerni diplomata i od nje nije zatražena ostavka, potvrdili su za N1 u Američkoj ambasadi u Sarajevu.

Samim tim, ona ostaje u Bosni i Hercegovini i radiće kao i do sada sa svim nivoima vlasti, usmjerena na vladavinu zakona, očuvanje Dejtonskog sporazuma i napredak zemlje, rečeno je za N1.

Cormack je na poziciju ambasadorice u BiH došla sa mjesta izvršnog asistenta u Uredu specijalnog izaslanika bivšeg predsjednika Baracka Obame za globalnu koaliciju za borbu protiv ISIL-a.

Američki Senat je imenovanje Cormackove potvrdio u novembru 2014. godine i to jednoglasno.

Podsjetimo, ubrzo nakon je položio zakletvu i postao 45. predsjednik SAD Donald Trump je opozvao sve ambasadore u misijama SAD koje je imenovala administracija bivšeg predsjednika Baracka Obame, bez pripremljenih zamjena. Ova odluka odnosi se na 80 ambasadora postavljenih u zemljama, agencijama ili u specijalnim misijama.

Pojedinci će definitivno biti razočarani ovom informacijom, poput lidera entiteta RS Milorada Dodika i velikohrvatskog propagatora Nine Raspudića – koji se nadao ‘preoravanju’ ambasade SAD-a u Sarajevu.

(MiruhBosne/N1)

Previous Na današnji dan javno je strijeljan Aćif-efendija Hadžiahmetović
Next Nova laboratorija spašava izgorjelu građu Arhiva Bosne i Hercegovine (Video)

You might also like

NAŠI DANI

Alija Izetbegović je na prvom mjestu bio intelektualac i mislilac. Bio je čovjek snažnog i slobodnog duha

Alija Izetbegović nije bio samo političar i državnik, bio je pravnik, lider, mislilac, pisac i strastveni čitalac knjiga, kazala je za Preporod.info njegova unuka Nađa Berberović-Dizdarević i aktuelna direktorica Muzeja Alija izetbegović u

NAŠI DANI

Doha: Upriličen doček za naše atletičare

Bosanskohercegovački atletičari Amel Tuka i Kemal Mešić doputovali su u Dohu, gdje će nastupiti na Svjetskom prvenstvu. Na Međunarodni aerodromu “Hamad” dvojicu bosanskih atletičara srdačno su ga dočekali predstavnici Ambasade

NAŠI DANI

Osim: Nisam trčao za odlikovanjima, ona sama dođu. Bosna i Hercegovina treba gajiti prijateljstvo s Japanom

Ambasador Japana u Bosni i Hercegovini Kazuya Ogawa uručio je Orden izlazećeg sunca, zlatnih zraka sa značkom bivšem selektoru japanske fudbalske reprezentacije, legendi ex-jugoslovenskog i bosanskog fudbala Ivanu Ivici Osimu.  Orden je