Nekima se neće svidjeti: Maureen Cormack ostaje ambasadorica SAD-a u našoj zemlji

Nekima se neće svidjeti: Maureen Cormack ostaje ambasadorica SAD-a u našoj zemlji

Ambasadorica Maureen Cormack je karijerni diplomata i od nje nije zatražena ostavka, potvrdili su za N1 u Američkoj ambasadi u Sarajevu.

Samim tim, ona ostaje u Bosni i Hercegovini i radiće kao i do sada sa svim nivoima vlasti, usmjerena na vladavinu zakona, očuvanje Dejtonskog sporazuma i napredak zemlje, rečeno je za N1.

Cormack je na poziciju ambasadorice u BiH došla sa mjesta izvršnog asistenta u Uredu specijalnog izaslanika bivšeg predsjednika Baracka Obame za globalnu koaliciju za borbu protiv ISIL-a.

Američki Senat je imenovanje Cormackove potvrdio u novembru 2014. godine i to jednoglasno.

Podsjetimo, ubrzo nakon je položio zakletvu i postao 45. predsjednik SAD Donald Trump je opozvao sve ambasadore u misijama SAD koje je imenovala administracija bivšeg predsjednika Baracka Obame, bez pripremljenih zamjena. Ova odluka odnosi se na 80 ambasadora postavljenih u zemljama, agencijama ili u specijalnim misijama.

Pojedinci će definitivno biti razočarani ovom informacijom, poput lidera entiteta RS Milorada Dodika i velikohrvatskog propagatora Nine Raspudića – koji se nadao ‘preoravanju’ ambasade SAD-a u Sarajevu.

(MiruhBosne/N1)

Previous Na današnji dan javno je strijeljan Aćif-efendija Hadžiahmetović
Next Nova laboratorija spašava izgorjelu građu Arhiva Bosne i Hercegovine (Video)

You might also like

NAŠI DANI

‘Der Spiegel’ o rezoluciji o Bosni u Bundestagu: Protiv nacionalizma. Neće naići na odobravanje “ni na Jadranu ni u Srbiji”

Der Spiegel u članku pod nazivom „Protiv nacionalizma“ piše o prijedlogu rezolucije o Bosni i Hercegovini, čiji je nacrt podnesen u proceduru za usvajanje. Dodaje i kako ona neće naići

NAŠI DANI

Nakon što je RH zatvorila pet graničnih prijelaza sa Bosnom i Hercegovinom – kilometarske kolone teretnih vozila

Nakon što je Republika Hrvatska zatvorila pet graničnih prijelaza sa Bosnom i Hercegovinom, na graničnom prijelazu Izačić zabilježene su ogromne kolone teretnih vozila. Vanjskotrgovinska komora BiH uputila je Vijeću ministara

NAŠI DANI

Komšić u Mostaru: Armija Republike Bosne i Hercegovine, zajedno sa MUP-om RBiH, najzaslužnija za opstanak države

OBRAĆANJE ČLANA PREDSJEDNIŠTVA BOSNE I HERCEGOVINE ŽELJKA KOMŠIĆA U MOSTARU NA SVEČANOJ AKADEMIJI POVODOM OBILJEŽAVANJA 30. GODIŠNJICE OD FORMIRANJA ARMIJE REPUBLIKE BOSNE I HERCEGOVINE “Poštovani saborci, građani Mostara, Hercegovine, izuzetno