Nekoliko hiljada biciklista na Devetoj tuzlanskoj biciklijadi

Nekoliko hiljada biciklista na Devetoj tuzlanskoj biciklijadi

Poslije prošlogodišnje pauze zbog pandemije koronavirusa Biciklistički klub Tuzla je danas organizovao Devetu tuzlansku biciklijadu koja je okupila nekoliko hiljada učesnika, javlja AA.

Najprije su vožnju imali najmlađi, a onda i svi oni koji su bili spremni da pređu dionicu dugu 14,4 kilometara.

“Konačno smo, nakon godine pauze, uspjeli organizovati biciklijadu. Mnogi su poželili da voze bicikl, bila je velika želja i veliko interesovanje svih naših učesnika”, kaže Mirsad Jusić, predsjednik Biciklističkog kluba Tuzla.

Prema slobodnim procjenama, ovogodišnja biciklijada je okupila najveći broj učesnika, a cilj je promocija zdravog načina života.

“Želimo omasoviti biciklizam u našem gradu, odnosno želimo da što više građana koriste bicikl kao alternativno prevozno sredstvo i što više da skrenemo pažnju nadležnim organima da su nam potrebne biciklističke staze i naravno da građani svakodnevno koriste bicikl za odlazak posao i nazad te da se na taj način smanji upotreba automobila”, kaže Jusić.

Učesnici tuzlanske biciklijade bili su oduševljeni organizacijom, a na platou robne kuće Tuzlanka upriličeno je druženje i podjela nagrada nakon što je završena vožnja.

Previous Profesoricu u Novom Pazaru priveli i ispitivali zbog puštanja himne sandžačkih Bošnjaka
Next Bosanska kamp prikolica: Caravan Salon u Düsseldorfu opravdao uloženo i nadmašio očekivanja kompanije Derubis

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Čapljina: Završena prva faza rekonstrukcije starog mosta u Klepcima

U Čapljini je izvršena primopredaja radova vezanih za  hitne konzervatorsko-restauratorske mjere sanacije na Starom mostu u Klepcima na rijeci Bregavi. Primopredaji su prisustvovali direktor Zavoda za zaštitu spomenika FBiH Ante

BH RAZGLEDNICA

Bosanske ljepote: Lukomir (VIDEO)

Turisti koji posjećuju Lukomir iz svih dijelova svijeta nisu krili svoje oduševljenje našim prirodnim blagom tako da su bez ustezanja govorili o svojim utiscima boravka na Bjelašnici. Norvežanima se sviđa bosanska

BH RAZGLEDNICA

Slapovi Kozice: Prirodni dragulj fojničkih rijeka

Iako je Fojnica najpoznatija po Franjevačkom samostanu iz 14. vijeka koji čuva desetine knjiga starih nekoliko vijekova, ovaj gradić, smješten na izvoru termalne vode, krije brojne prirodne ljepote kao što