Nekoliko hiljada biciklista na Devetoj tuzlanskoj biciklijadi

Nekoliko hiljada biciklista na Devetoj tuzlanskoj biciklijadi

Poslije prošlogodišnje pauze zbog pandemije koronavirusa Biciklistički klub Tuzla je danas organizovao Devetu tuzlansku biciklijadu koja je okupila nekoliko hiljada učesnika, javlja AA.

Najprije su vožnju imali najmlađi, a onda i svi oni koji su bili spremni da pređu dionicu dugu 14,4 kilometara.

“Konačno smo, nakon godine pauze, uspjeli organizovati biciklijadu. Mnogi su poželili da voze bicikl, bila je velika želja i veliko interesovanje svih naših učesnika”, kaže Mirsad Jusić, predsjednik Biciklističkog kluba Tuzla.

Prema slobodnim procjenama, ovogodišnja biciklijada je okupila najveći broj učesnika, a cilj je promocija zdravog načina života.

“Želimo omasoviti biciklizam u našem gradu, odnosno želimo da što više građana koriste bicikl kao alternativno prevozno sredstvo i što više da skrenemo pažnju nadležnim organima da su nam potrebne biciklističke staze i naravno da građani svakodnevno koriste bicikl za odlazak posao i nazad te da se na taj način smanji upotreba automobila”, kaže Jusić.

Učesnici tuzlanske biciklijade bili su oduševljeni organizacijom, a na platou robne kuće Tuzlanka upriličeno je druženje i podjela nagrada nakon što je završena vožnja.

Previous Profesoricu u Novom Pazaru priveli i ispitivali zbog puštanja himne sandžačkih Bošnjaka
Next Bosanska kamp prikolica: Caravan Salon u Düsseldorfu opravdao uloženo i nadmašio očekivanja kompanije Derubis

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Pandemija doprinijela popularnosti vožnje biciklom u Bosni i Hercegovini

Vožnja biciklom u gradskim sredinama, ali i daleko od gradske vreve, sve je popularnija u posljednjih nekoliko godina, naročito u vrijeme pandemije koronavirusa kada mnogi izbjegavaju koristiti javni prijevoz, javlja

KULTURA I UMJETNOST

Producenti oduševljeni prirodom: U Bihaću se snima holivudski film “Divlja rijeka 2”

Na Štrbačkom buku kod Bihaća, u srcu Nacionalnog parka Una, počelo je snimanje visokobudžetnog igranog akcionog filma, javlja AA. “Bit će to akcioni film, rafting na rijeci, ovdje snimamo scene

BH RAZGLEDNICA

KUPRES (VIDEO)

Pejzaži Kupresa kao sa nekog drugog svijeta. Ili kad riječi ne mogu dočarati ljepotu prirode. https://www.youtube.com/watch?v=jZSiAdFmju0 Izvor: prirodaidrustvo.net