Neobična lađa plovi Sanom

Neobična lađa plovi Sanom

Na rijeci Sani, na dijelu vodotoka između gradskog i mašinskog mosta u Sanskom Mostu, odnedavno se može vidjeti za ovdašnje prilike neobična lađa, čiji je vlasnik Mensur Unkić došao na ideju da na ovaj način pokuša obogatiti turističku ponudu i gostima približiti čari i ljepotu ovog dijela toka Sane.

Kaže kako se radi o promotivnoj, ali i poslovnoj ideji koja je već naišla na dobar prijem i sve je veće interesovanje za vožnju i iznajmljivanje lađe, čiji je kapacitet osam osoba.

Unkić kaže kako je djelatnost uredno prijavio i kako se nada da će ovaj njegov poslovni potez imati pozitivan odjek. “Lađu je načinio poznati lađar Himzo Bužimkić iz Bosanske Krupe, ima ugrađene klupe i stol, nadstrešnicu protiv sunca, pa čak i noćnu rasvjetu. Pokreće je ekološki nečujni motor koji napaja automobilski akumulator od nekoliko konjskih snaga i vožnja njome je uistinu jedinstven doživljaj”, dodaje Unkić.

Kaže kako potencijalni korisnici po pristupačnim cijenama mogu birati da ih on vozi ili da sami iznajme lađu na određeno vrijeme.

U ponudu se, kako kaže, može ukalkulisati piće ili hrana, tako da ugođaj bude potpun. Dodaje kako je ovaj dio toka rijeke Sane, za razliku od prijeratnog vremena, kada su se na ovim prostorima nalazila najpopularnija kupališta koja su vrvjela od posjetilaca, sada potpuno zanemaren i zaboravljen. Lađa je, kako kaže, njegov mali doprinos da se ova Historijska nepravda na neki način pokuša ispraviti. S obzirom na to da je nezaposlen, Unkić se nada kako će ova njegova poslovna ideja, u čiju realizaciju je, kako ističe, uložio znatna sredstva, biti uspješna i ekonomski isplativa.

Izvor: N.N.

Previous Poljoprivrednici iz čitave države žele zajedno djelovati (VIDEO)
Next Veličanstven susret bosanskih dopunskih škola u V. Britaniji

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Stotine volontera čistilo obale rijeka u novošeherskom kraju kod Maglaja

U povodu Svjetskog dana voda, više udruženja građana, učenika osnovne škole, sportskih društava i volontera sudjelovalo je u velikoj zajedničkoj akciji čišćenja priobalja rijeka Cicmanke i Liješnice u novošeherskom kraju

NAŠI DANI

Obilježen 10. septembar, Dan općine Banovići

U organizaciji Općinskog vijeća Banovići danas je povodom 10. septembra, Dana općine Banovići, uriličeno svečano obilježavanje rođendana grada. Obilježavanje je počelo u mjesnim zajednicama Aljkovići i Seona koje su upravo

TURIZAM

Broj turista u Bosni i Hercegovini premašio brojke ostvarene prije pandemije

U Bosni i i Hercegovini u periodu januar – februar 2022. turisti su ostvarili 151.063 posjete, što je više za 46,4 posto i 359.193 noćenja, što je više za 47