Neprespavana noć iza Stočana: Tužni smo zbog smrti djevojke

Neprespavana noć iza Stočana: Tužni smo zbog smrti djevojke

Neprespavana noć je iza građana Stoca. Snažan zemljotres jačine 5,6 stepeni po Richteru pogodio je ovaj grad, a nažalost sve je imalo i kobne posljedice, s obzirom da je od posljedica povreda zadobijenih tokom potresa, preminula djevojka Elmira Sefo, rođena 1994. godine.

Veći broj Stočana zadobio je lakše tjelesne povrede, ali niko nije zbrinut u Domu zdravlja ili u nekoj bolnici u Hercegovini. Građani kažu da su službe sinoć dobro odradile svoj posao, tako da danas na glavnim ulicama u ovom gradu nema većih tragova zemljotresa, javlja reporter AA.

“Bilo je mnogo panike. Na sreću sve službe su odlično obavile svoj posao, kako one u gradu, tako i službe koje su čistile ceste izvan grada na putevima prema Neumu, Čapljini i Mostaru. Svi izazovi riješeni su na najbolji način i to je dobro. Nažalost, tužni smo zbog smrtnog slučaja, ali to se desi i na to trebamo biti spremni u ovakvim situacijama“, rekao je Zdravko Vidović, građanin Stoca.

Uglavnom su u Stocu stradali dimnjaci na objektima, a jedan od njih je i onaj na stolačkoj školi u centru grada.

-Na području Hercegovine, u Bosni i Hercegovini, tokom noći s petka na subotu zabilježeno je više od 30 potresa, nakon sinoćnjeg prvog snažnog zemljotresa jačine 5,6 stepeni po Richteru.

Najjači naknadni potres imao je magnitudu 4,4 po Richteru, a epicentri svih zemljotresa bili su u blizini Stoca.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović uputio je telegram saučešća povodom smrti Elmire Sefo (27) koja je tragično stradala u snažnom zemljotresu koji je kasno u petak pogodio područje Stoca.

“Sa dubokom tugom sam primio vijest o pogibiji Elmire Sefo u zemljotresu koji je pogodio Stolac. Ogromna je tragedija što je ovaj mladi život prerano ugašen. Porodici i prijateljima poginule djevojke upućujem izraze najdubljeg saučešća. Molim Stvoritelja da im ublaži bol i podari strpljenja u ovim izuzetno teškim trenucima”, navodi se u poruci Džaferovića.

Izvor: Agencije

Previous Od povreda zadobijenih u zemljotresu preminula djevojka iz Stoca
Next Dao je otkaz u Njemačkoj i vratio se u domovinu, danas ima svoju firmu: Vratio sam se jer volim Bosnu i Hercegovinu i naš narod

You might also like

NAŠI DANI

Ljudi u Bosni i Hercegovini iscrpljuju se aferama koje su namještene

Janša je autor non-papera, on stoji iza toga, on je to radio! Janša je non-paper odnio Charlesu Michelu i Angeli Merkel! To je kardinalan potez! Iz Merkelovog ureda su mi

NAŠI DANI

Čović – od govornika u Potočarima do negatora Zakona o zabrani negiranja genocida u državnom Domu naroda

Jučer je nakon četiri mjeseca Dom naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine ponovo radio, a najglasniji su bili iz SNSD-a i HDZ-a koji su tražili odlazak visokog predstavnika iz BiH, stranih

NAŠI DANI

Kenan Dautović (SDA) dobio najviše glasova za načelnika Travnika

Danas, 11.04.2021. godine su održani prijevremeni izbori za za načelnika Općine Travnik i načelnika Općine Foča (FBiH). Prema npotrvrđenim informacijama, u Travniku je pobijedio kandidat SDA, Kenan Dautović. Njemu je