Nigerijski studenti svjedoče o nasilju hrv. policajaca (VIDEO)

Nigerijski studenti svjedoče o nasilju hrv. policajaca (VIDEO)

MUP RH negira da su njihovi službenici oteli nigerijske studente i prebacili ih u BiH. Studenti za Žurnal svjedoče o načinu na koji su iz Zagreba prebačeni u šumu kod Velike Kladuše.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Hrvatske oglasilo se o slučaju ilegalnog prebacivanja dvojice nigerijskih studenata  na teritoriju Bosne i Hercegovine.

Ukratko, saopštili su da ne znaju kako su studenti iz Zagreba, preko šuma, završili u 112 kilometara udaljenom kampu za migrante u Velikoj Kladuši.

Previous U općini Pale u FBiH otvoren Agro-kulturni centar
Next Brčko: Potpisan Memorandum o razumijevanju između Vlade i Studen & CO Holding GmbH

You might also like

NAŠI DANI

Na Žutoj tabiji prvi Festival sevdalinke kao dodatna turistička ponuda tokom SFF-a

Prvi festival sevdalinke “Sarajevo Sevdah Soiree” bit će održan od 11. do 18. augusta u atraktivnom ambijentu Žute tabije, u organizaciji U.G. ZUP Baščaršija i Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

NAŠI DANI

Grlić Radman u Berlinu o Izbornom zakonu Bosne i Hercegovine

Hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman kazao je u subotu u Berlinu gdje učestvuje na dvodnevnom sastanaku ministara vanjskih poslova zemalja članica NATO-a da će na tom sastanku “posebno istaknuti

NAŠI DANI

U Bosnu iz Njemačke vraćeno 69 studenata

U Bosnu i Hercegovinu jutros su stigla dva autobusa sa 69 bosanskohercegovačkih studenata koji su boravili na privremenom radu u Njemačkoj. Na put su krenuli juče iz Štutgarta, a prevoz