Nije uspjela naći kosti sina Nine: Preminula srebrenička majka Hajra Ćatić

Nije uspjela naći kosti sina Nine: Preminula srebrenička majka Hajra Ćatić

Hajra Ćatić, predsjednica Udruženja “Žene Srebrenice” i srebrenička majka koja nije uspjela pronaći posmrtne ostatke sina Nihada, preminula je u utorak u Sarajevu.

Ovu informaciju za AA potvrdila je Nura Begović, potpredsjednica Udruženja “Žene Srebrenice”. Begović je kazala kako je Ćatić preminula u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu.

Ćatić je godinama tragala za posmrtnim ostacima sina Nihada Nine Ćatića, srebreničkog novinara koji je posljednji put viđen 11. jula 1995. nakon čega mu se gubi svaki trag.

Nihad Nino Ćatić bio je novinar iz Srebrenice. Njegovu riječ i glas pamtimo iz najdramatičnijih dana za Srebrenicu i Bosnu i Hercegovinu. U ratno vrijeme, svakodnevno se javljao i informirao javnost o stradanju u ovom gradu.

Svakog 10. jula u Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari, simbolično na datum kada se novinar Nino Ćatić posljednji put javio iz Srebrenice u program Radio – televizije Bosne i Hercegovine, dodjeljuje se novinarska nagrada po njegovom imenu.

Previous Escobar: Sankcije su na stolu, protiv lidera koji podrivaju Dejton i kompanija koje ih podržavaju
Next Fotografija koja je obilježila dan: Sa osmijehom protiv veličanja zločinaca

You might also like

NAŠI DANI

Reakcije na usvajanje nacrta zakona o tzv. VSTV-u entiteta RS: Traži se reakcija međunarodne zajednice

Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine Halil Lagumdžija izjavio je za portal Radiosarajevo.ba kako je usvajanje nacrta zakona o tzv. VSTV-u entiteta RS očekivano, imajući u vidu ranije najave i šire

NAŠI DANI

Senator Bob Dole – bio je glas bosanskog naroda u Kongresu Sjedinjenih Država

Član Predsjedništva Bosne I Hercegovine Šefik Džaferović uputio telegram saučešća povodom smrti bivšeg američkog senatora Boba Dolea Sa dubokom tugom sam primio vijest o smrti Boba Dolea, bivšeg američkog senatora

NAŠI DANI

Ministar Ramić posjetio kompaniju CROMEX u Prijedoru, podrška zapošljavanju

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić posjetio je uspješnu kompaniju za proizvodnju i obradu metala Cromex iz Prijedora.  Firma zapošljava povratnike i razvijajući vlasititu platformu počeli su sa