Nisu srpski vojnici bježali iz Bosne zbog misterioznih talasa, već ih je tjerala bosanska armija!

Nisu srpski vojnici bježali iz Bosne zbog misterioznih talasa, već ih je tjerala bosanska armija!

Član Kriznog štaba Vlade Srbije u borbi protiv korona virusa, prof. dr Branimir Nestorović je u beogradskim medijima iznio tvrdnje o tome da su američki avioni tokom velikosrpske agresije na Bosnu i Hercegovinu koristili oružje napravljeno na osnovu Teslinih nacrta.

– Tokom sukoba u Bosni djelovao je avion američke avijacije “komando solo”. Emitovao je talase koji izazivaju depresiju i malaksalost, pa vojnike tjeraju da bacaju oružje i odlaze sa fronta – rekao je Nestorović, prenose tamošnji mediji.

A za “odlazak vojnika sa fronta” krivo je, prema Nestorovićevim navođenjima, tehnotroničko oružje koje ima mogućnost kontrole svijesti pomoću elektromagnetnih talasa, poznatijih kao “zraci smrti”, a koje je izmislio niko drugi do Nikola Tesla.

Do zaključka da su ovakvi navodi istiniti došao je i Nestorovićev sagovornik iz emisije, ministar spoljnih poslova Srbije, Ivica Dačić.

– Tesla je patentirao mnoge stvari od energije do medicine, njegov izum je elektromagnetni štit protiv raketnih napada, a kažu da je i sistem HAARP, koji utiče na ponašanje i zdravlje ljudi, urađen pomoću Teslinih nacrta – dodao je Dačić.

Ovo je samo jedna u nizu zaprepašćujućih tvrdnji Branimira Nestorovića u posljednjih nekoliko mjeseci. U žižu javnosti dospio je nakon, sada već čuvene izjave, da je “korona virus najsmješniji u historiji, te da bi “žene trebalo da idu u šoping u Milano” u trenicima kada je epidemija virusa u Italiji bila u punom jeku.

No na ovim tvrdnjama se i pored velikog broja osuda na koje je naišao, nije zaustavio, podsjeća Blic.

Srbijanske zvaničnike, sklone mitomaniji, možemo samo podsjetiti na istinu. A istina je kako su agresorski vojnici bježali sa bosanskih ratišta pred herojima ARBiH kao što su Izet Nanić, Atif Dudaković, Mehmed Alagić, Zaim Imamović, Safet Zajko, Enver Šehović, Avdo Palić, Ahmet Sejdić, Hajrudin Mešić.. te mnogim drugim bosanskim sinovima koji su branili svoje porodice i svoju zemlju od povampirenih komšija.

(MiruhBosne)

Previous Rub-tahta iz Zavičajnog muzeja u Konjicu
Next Park prirode Blidinje posebno uljepšava najveće planinsko jezero u zemlji te nekropola stećaka

You might also like

NAŠI DANI

Novalić: Omogućena isplata jednokratne podrške penzionerima 5. augusta

Vlada Federacije BiH je na današnjoj telefonskoj sjednici donijela Uredbu o jednokratnom novčanom iznosu penzije kao podrška penzionerima u Federaciji Bosne i Hercegovine. Ovom uredbom uređuje se isplata novčanog iznosa penzije

NAŠI DANI

„Tunel D-B“ godišnje posjeti 130.000 posjetilaca

  U organizaciji Ministarstva za boračka pitanja Kantona Sarajevo i Fonda memorijala KS, danas je ozvaničen početak Dana otvorenih vrata Spomeničkog kompleksa „Tunel D-B“, u okviru manifestacije „Dani Kantona Sarajevo“.

NAŠI DANI

Bosanski novinar na novosadskoj adresi odbjeglog optuženika za ratne zločine D. Kornjače – ratnog gospodara Čajniča

Ekipa Istrage, O kanala i Oslobođenja u srijedu je u Novom Sadu pronašla odbjeglog ratnog zločinca Duška Kornjaču. Nakon što je shvatio zbog čega su došli, optuženik za zločine protiv