Nizom prigodnih sadržaja obilježen Dan općine Hadžići

Nizom prigodnih sadržaja obilježen Dan općine Hadžići

 

Odavanjem počasti herojima odbrambeno-oslobodilačkog rata 92-95., nizom sportskih i kulturnih manifestacija te Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Hadžići danas je obilježen 6. mart – Dan Općine Hadžići.

Na današnji dan prije 23 godine izvršena je reintegracija privremeno okupiranog dijela općine Hadžići.  Sve je, na tom području, izgledalo sablasno. Agresorska vlast je, prilikom povlačenja uništila sve za sobom. Razaranja i devastiranja privrednih objekata  su izvršena u najvećoj mogućoj mjeri. Od oko 10.000 Hadžićana koji su se prijavili za povratak na predratne adrese stanovanja, ni trećina ih se nije imala gdje smjestiti, a da prostorije imaju bar minimalne uslove za život.

Danas su Hadžići potpuno obnovljeni i izgledaju bolje nego ikada prije.

– Ono što želimo sebi želimo i drugima. U državi Bosni i Hercegovini svi treba da se tretiramo na jednak način. Iz Hadžića će se uvijek slati poruke mira, poručio je prvi čovjek Općine načelnik Hamdo Ejubović.

Dodijeljena su Općinska i sportska priznanja najzaslužnijim pojedincima i kolektivima za proteklu godinu.

U okviru programa obilježavanja 1. marta – Dana nezavisnoti Bosne i Hercegovine i 6. marta – Dana Općine Hadžići promovisana je još i knjiga “Stari bosanski nišani općine Hadžići” te premijerno prikazan dokumentarni film Avde Huseinovića “Hadžići godine agresije”.

Svečanoj sjednici prisustvovao je veliki broj dužnosnika sa svih nivoa vlasti, vijećnika, načelnika susjednih općina, dok je poseban gost bila nana Fata Orlović.

Previous Kakanjski farmeri bilježe rekord u proizvodnji svježeg kravljeg mlijeka (Video)
Next Zvečan na sjeveru Kosova; nekada je bio istočna bosanska granica

You might also like

NAŠI DANI

KJKP GRAS obnovio je svoj vozni park

U krugu poduzeća GRAS danas je promovirano 26 novih autobusa. Promociji su prisutvovali premijer Vlade Kantona Sarajevo Elmedin Konaković i Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Mujo Fišo koji su se obratili medijima, kao i upravitelj GRAS-a Haris Gušić. “Danas

NAŠI DANI

Nova isporuka: 11.700 doza BioNTech/Pfizer vakcina dopremljeno u našu zemlju

Nova, treća, isporuka vakcina stigla je danas u Bosnu i Hercegovine putem programa EU4HEALTH. Riječ je o 11.700 BioNTech/Pfizer vakcina. Do augusta se očekuje 214.000 doza za Bosnu i Hercegovinu

NAŠI DANI

Adis Ahmetović podržao aktivnosti i usaglašene Principe za izmjene Ustava Bosne i Hercegovine

Član Bundestaga Adis Ahmetović podržao aktivnosti i usaglašene Principe za izmjene Ustava Bosne i Hercegovine organizacija civilnog društva Član Bundestaga i izvjestilac za Zapadni balkan g. Adis Ahmetović susreo se